Personligt, blandat, Viktigt

Att vara tjej eller kvinna i dagens samhälle är svårt, rentutsagt hemskt i vissa situationer. Att vara tjej betyder inte bara att man ses som svagare men också att man utsetts för vissa situationer just pågrund av det.

Som tjej känner man sig alltid rädd,om man går ut ser man till att vara försiktig på alla sätt. Och om man är i en obekväm eller farlig situation så försöker man komma ur den så fort och effektivt som möjligt. Man ser allting på ett hotande sätt,en bil som parkerar bredvid dig,en person som går bakom dig mer än 1 minut. Det finns aldrig lugn oro utanför hemmet. Det är så vårat samhälle ser ut.

Man kan inte kolla på en kille för länge för att man är rädd att det kommer bli en obekväm situation och om man har otur en farlig situation. Man blir paranoid, speciellt om någonting redan har hänt innan. En våldäkt eller bara allmänt en situation man aldrig kommer att glömma. Man vågar inte gå förbi ett stort gäng med killar för "tänk om de försöker något? De är för många". Att man alltid fruktar för sitt liv är ingenting nytt för tjejer.

Jag som tjej personligen kan säga att jag är rädd och paranoid för allt. Stannar en bil nära mig börjar jag direkt gå snabbare och försöker komma ifrån bilen. Även om det är rött ljus för bilen och den inte får köra så får jag panik av att den stannar så nära mig. Om någon går bakom mig för länge så tar jag snabbt upp min telefon och ringer någon och börjar gå snabbare. Om jag sitter på tåget och någon glor på mig så byter jag plats. Rädslan när man är ute försvinner aldrig. Jag går nästan aldrig ut på kvällen och när jag väl gör det har jag oftast min hand i fickan med mina nycklar som ett knogjärn ifall någonting skulle hända.

Den här konstanta rädslan ska inte finnas, vårat samhälle är fucked-up och det är ingenting som görs åt det. Vårat samhälle är inte säkert för någon och speciellt inte för tjejer och kvinnor.

Våldtäkt sker överallt,det spelar ingen roll vart du är,vem du är eller vad du gör. Du är ALLTID rädd. Och det är fel.

Tjejer och kvinnor i alla åldrar,storlekar och personligheter. Det händer hela tiden,hela tiden för mycket. Det ska inte hända alls! Varför kan man inte respektera andra människor. Om man säger nej är det nej. Allting som inte är ett klart JA är våldtäkt.

Det spelar ingen roll om man är nykter,påverkad av droger eller jättefull. Det spelar ingen roll. Tystnad är ett NEJ, och nej är ett NEJ. ALLTING förutom ett tydligt JA är ett nej.

Om man är påverkad av alkohol betyder allt nej. Det spelar ingen roll om personen säger ja,den personen är inte i sina rätta tankar och kan inte utgå från någonting och göra ett val medans man är påverkad av alkohol. En normal person borde inse det. Man har inte sex med påverkade personer.

Vårat samhälle måste ändras...Snabbt som fan. I många fall är det redan försent och det är sorgligt att många killar nuförtiden inte kan tänka med huvudet utan med sin kuk. Man går inte på en påverkad person,man går inte på en person som säger nej och man går inte på en person som säger någonting annat en JA.

De var all jag hade att säga den här gången,ta hand om er

BESOS

Nathalia

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229