Header

Argh har haft så mycket att göra de senaste veckorna. Jag har ju nyligen börjat på SU vilket jag är jätte glag över MEN min lärare bara gav oss uppgifter att läsa 200 sidor på FÖRSTA DAGEN! De andra studenterna i samma institut men i ett annat program hade inte fått några uppgifter alls och skulle dessutom resa till Gotland samma vecka. Asså jag vet inte, jag tror Anders vill verkligen sätta press på oss som nya studenter. Ah juste Anders är läraren som jag pratade om men ni ska veta en sak, han är bara en av många "Anderserna". Under de 3 första veckorna har jag haft 3 olika lärare som heter Anders!

Anders nr 1. Den typiskt svenska och seriösa Anders som vill att studenterna ska skriva anteckningar 24/7 och som även försökte vara rolig fast han inte var det ibland. Det är denna som Anders ville att vi skulle läsa 200 sidor

Anders nr 2. Den långa Anders som jag faktiskt inte vet så mycket om förutom att han är "Karta - Anders" eftersom han höll en föreläsning om kartor... I think. Han är bästis med Anders nr 1

Anders nr 3. Den korta Anders som pratade inte så mycket och som bara tog upp det som var viktigt (jmf. med Anders nr 1 som pratade 24/7). Anders nr 3 tog iaf med sig sin dotter, 5-6 år?, till exkursionen, vilket var väldigt gulligt

Jag har så mycket att berätta men jag tror jag måste sluta här. Man har ju ett antal flera kapitel kvar att läsa.

Cya^^

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

För några dagar sedan debuterade en ny tjej grupp som heter BLACKPINK med låten BOOMBAYAH och WHISTLE. Och jag har lyssnat på dem de senaste dagarna, jag är som besatt av de. Kan inte sluta lyssna! Jag har väntat så länge på grupp som verkligen överraskar mig med en låt ut av det vanliga. Efter att jag hörde den första minuten av låtarna var jag bara "YEEES FINALLY I GIRL GROUP THAT I LIKE!"

Ah ni får bedöma själv vad ni tycker. För mig blev jag verkligen inte besviken 😄

Likes

Comments

Ännu en låt att lära. River Flows In You och May Be är två vackra låtar som jag gillar och kan nu redan spela till. Nydligen upptäckte jag Reminiscent, den verkar inte vara så svår om man jämför med de som jag har lärt mig. Ska bli kul och testa! Speciellt nu på en regnig måndag 

Reminiscent - Yiruma

Likes

Comments

Suprise! I'm in Singapore! [Update] I was in Singapore! Nu är jag hemma i Sverige igen. Jag hade inte tid för bloggen då jag hade så mycket att göra och var alltid trött när jag kom tillbaka till hotellet. Så jag bestämde mig att skriva när jag är i Sverige^^ Men nu tillbaka till Singapore.

Vädret där var fantastiskt. Mycket bättre än i Krabi. Tänk er, från ett regnigt 27°C Krabi till ett soligt 35°C Singapore. En rätt så bra start eller hur?

När jag tog SMRT (Singapores kommunala tunnelbana transport) in till staden kändes det som om jag var i Europa för det var så rent överallt och byggnaderna såg ut som om de var importerade direkt från i Europa. Jag bara, har jag flygit rätt? Är jag verkligen i Singapore? För det känns som om jag är i Europa just nu.
Ärligt talat, det var så fint. Det är den renaste asiatiska staden jag någonsin har sett.

Ni har säkert sett Marina Bay Sands Hotel's Infinite Pool på Youtube och på andra sociala medier. Från början ville jag bada där men efter att jag upptäckte att det bara var för hotellgäster ångrade jag mig direkt! Det är så DYRT! Waaaaaaaa! Om jag ens sov där en natt skulle jag inte ha pengar över när jag reste tillbaka till Bangkok. Också, hotellen här är dyra de med och då menar jag i hela Singapore. Om du vill ha ett billigt hotell är det ofta backpacker hotel som finns, där delar man rum med andra och det vill jag inte göra. Nej! Sedan har vi maten, det är faktiskt ganska billigt OM du äter på hawker center. Maten där brukar kosta mellan S$3-17 (Singapore Dollar) som är ungefär 18-104 kr och dryck mellan S$1,5-2,5 som är ungefär 9-15 kr. Rätt så billigt va? I stan brukar det kosta S$12-60 elr mer, ungefär 73-367 kr.

Men nog om maten. Här är några bilder

- Captain America Civil War EZ-Link Card! Hell yeah! 👊 (EZ-Link Card = SL-kort)

- Gardens by the Bay 🌺

- Singapore Flyer, ArtScience Museum, Marina Bay Sands Hotel och Merlion 📷

- Haji Lane 🚶

- Haji Lane 💁

- China Town 🇨🇳

- Look how how cute they are 💛🐒💗

- Little India 👳

- So colorful 🔲🔴🔳

- Night view of Gardens by the Bay 🌙🌺

- Night view of the city🌙🌆

- City view 🌆

- Fountain of Wealth 💰 (Det sägs att om man rör vattnet får man tur i 10 år... låter lite otrovärt)

- View from Marina Bay Sands Skypark 🏨

- Se hur nära jag är poolen! Om jag bara kunde klättra dit...

- ION, Orchard Road 👠👕👗🎩💄👜💍

- Orchard Road 💎

- Solnedgång från hotellet 🌇

- Follow the Rules or you'll be in jail with a lot of debts! 👮

Eftersom jag var där i 4 dagar hade jag inte så mycket tid att åka till alla de platser jag ville besöka. Jag vet jag vet, Singapore må vara ett litet land MEN de har så många platser som är värt att besöka. Av alla platser från min To-do-list Singapore Edition, hann jag bara göra 70% av listan. Notera det här, om man vill utforska Singapore utan att stressa och få ont i fötterna av allt gående varje dag, måste man stanna där i minst en vecka. Om jag gjorde så från början skulle det blivit så mycket lättare.

Men trots mitt ständiga klagande var det värt det. Att kunna åka till den stad som man har alltid velat åka till är helt enkelt obeskrivlig. Som en dröm har gått i uppfyllelse. Ok överdriv inte nu Nathalea! Men ah, så kändes det iallafall. Ni har säkert städer som ni vill åka till sedan länge och när ni väl är där kommer ni att förstå känslan när man står där på gatan, stranden eller klippan och förstår att det inte är en dröm längre.

Den här resan kommer jag iallafall inte glömma, det är självklart!

- Bonus Picture!

Likes

Comments

Jag börjar sakna solen nu. Det har ösregnat varje dag nu och kommer att fortsätta i flera dagar. Just nu är jag i Krabi och ni ska veta en sak. På kvällen finns det så många flugor! Och då menar jag verkligen jätte många, så många att jag vågar inte prata då jag är rädd att de ska komma in i min mun.

Förra veckan var jag och hälsade på släktingar i Satun. De tog med oss till hot spring, vattenfall, klippor, stränder och gränsen till Malaysia. Där borta är det jätte bergigt och vägarna är som stora vågor som slingrar sig runt och mellan bergen och klipporna. Och eftersom min morbror gillar att köra snabbt blir bilturen som en berg- och dalbana. Annars var det kul. MEN! På väg till Krabi regnade det hela tiden och det gör än. Jag såg på nyheterna att regnsäsongen börjar nu och en monsun från Indien är på väg mot Thailand. Jag är här i några dagar men regn kan jag tåla, bara det inte är starka vindar. För hur ska jag då resa till min nästa destination?

Här är iallafall några bilder från Satun och Krabi 😁

• Satun •

• Krabi •

Likes

Comments

Sawasdee ka. Hoppas ni har haft ett skönt sommarväder med +20°C, ja iallafall förra veckan. Jag hörde att det är ca 5°C nu där i Sverige. Vädergubben måste ha det väldigt kul nu hahahaha 😂 Här är det +30°C. Jag har varit i Thailand i snart 2 veckor, en vecka i Koh Samui och en i Suratthani och snart ska jag iväg igen. Stanna lite här och där, om jag stannar på samma ställe i en månad blir det bara tråkigt. Så jag har bestämt mig att åka till 6 städer (Räknas öar? De har ju en befolkning så ...) under min vistelse.

När jag var i Sverige saknade jag maten, värmen, stranden, staden och alla de saker som är svårt att hitta i Sverige t.ex. sheetmask (de är jätte billiga här!) och kpop stuff, of course. Men INTE myggorna! Jag HATAR de! Jag har redan blivit biten mer än 10 gånger nu. De älskar mig, kan inte få nog. Det är som om jag är en myggmagnet. De kommer till mig så fort de känner att jag kommer eller är i närheten om jag inte sprejar min myggspray 😠

• Koh Samui •


• Suratthani •

Men ni ska veta en sak. Jag ångrar att jag saknar värmen. Det är FÖR VARMT! 30-40°C. Jag kan inte leva utan fläktar eller luftkonditionering. Jag är nu hemma hos min släkting i Suratthani och deras luftkonditionering gick sönder i deras sovrum så nu har vi 4 fläktar som ska hjälpa oss mot värmen.

Jag har så mycket mer att berätta men det blir senare. Måste spara det bästa till sist. Eller hur?

Hej då så länge ❤

Likes

Comments

Yaaaaaa!!! Min "Asian Tour" blir snart till verklighet (only 2 countries tho...). Men VAD GÖR DET? Jag får äntligen lämna det här tråkiga landet, det händer ju fan ingenting här.  Om bara 10 dagar är det dags, dags för mig att åka till min paradis ö och mycket annat. Jag är trött på det här april vädret med regn, hagel och snö som kommer när vädergubben där uppe känner för det. Like "Oh what nice day. Since I've given you the sun for some days now, why don't we start with something new. Here have some cold wind and grey clouds to start with. I'll add some rain here and there, lowering the temperature. Hmm it was long ago since we had hail. Lets add that too. But I really missed the winter (pout)... I wonder if I have enough snow left. Yes I have!! I'll add that after the hail. I love my job😊"

Ah, ni fattar grejen. Men det ska iallafall bli skönt att få åka bort ett tag. Jag har saknat Thailand så mycket. Sist jag var där var det för ca 3-4 år sen tror jag. Jag har så mycket shoppning att göra, god mat att äta och platser att besöka. Det andra landet som jag senare ska till blir en överraskning😏

Likes

Comments

Förra veckan har det hänt så mycket. Jag har bl.a gjort nytt ID, skrivit HP,  blivit intervjuad av Expressen mm. Så jag har liksom glömt bort bloggen och sånt haha.

Men apropå intervjun, jag kollade idag om de har lagt upp den och såg att den fanns i gårdagens tidning (Expressen 11-04-2016 sidan 5). Jag blev så glad att jag hittade den. För det är inte varje dag man får chansen att få vara med i en tidning, speciellt när det inlägget man är i täcker ca 1/6 av hela sidan. Tjejen som intervjuade mig sa att de på redaktionen kommer att välja ut olika personer som de kommer att ha under nästa veckas nummer (alltså den här veckan). Hon var inte säker vilken dag. Men jag hoppades iallafall att de skulle välja mig.

Men nånting som ni borde veta är att under intervjun var jag helt borta, lost, fattade ingenting, kände mig helt dum. Jag tänkte för mig själv samtidigt som hon förklarade vad hon ville få fram av intervjun: "Vad säger hon? Vad vill hon att jag ska säga? Vad gör jag ens här? Varför sa jag ja från första början?". Men efter ett tag förstod jag, som tur var. Jag behövde bara ställa en fråga gällande om Expressen. Klart! Så enkelt! Efter det tog hon min bild och tackade för att jag ville medverka och gick sedan vidare för att leta efter andra offer. Hahaha skojar men det är sant.

Ni kan se inlägget från gårdagens tidning. Men om ni inte har den, kan ni kolla via den här länken:  

(Bara text, de lägger inte ut bilderna på deras hemsida tyvärr, bara i tidningen) 

http://bloggar.expressen.se/kvalitetsbloggen/2016/04/kan-man-soka-jobb-direkt-hos-er-pa-redaktionen/

Innehållet är detsamma. Så ingenting är ändrat

Likes

Comments

Det finns saker som jag inte kan vänta på att berätta och saker som jag helst vill undvika som möjligt. Jag vet att han inte är intresserad av bloggar och jag är helt säker på att han knappast läser de heller då han bara gillar att kolla på wrestling. Vilket är bra för mig, för då kan jag skriva vad jag vill utan att han vet det *ondskefullt skratt* 👿

Eh hem... men ah, tillbaka till det jag ville säga. Minns ni växterna som jag måste ta hand om? Ah dem. Ehm... några av de har börjat att vissna. Jag vet inte om jag har vattnat för mycket eller för lite. Hehe he he... hmmm I'm doomed! Jag måste komma på nåt snabbt! Annars kommer de att dö innan han ens har kommit tillbaka 😰

Så just nu försöker jag lugna ner mig med en av mina favorit låtar

Likes

Comments

Maybelline Fit Me! Matte+Poreless Foundation finns äntligen att köpa i Stockholm!

Yees! Jag har väntat så länge på att de ska komma hit. Jag blir aldrig riktigt nöjd med de foundation som jag har provat senast. De ger inte den matta finishen och känslan som jag vill ha och när den väl blir matt, blir den oljig igen efter ca 2-3 timmar. Så jag hoppas att Maybelline's nya foundation slår det. Jag köpte också Matte Maker Mattifying Powder då min redan är slut^^

Jag köpte min i Kicks men tror att Åhléns och HM kommer också att ha, eftersom när jag frågade om den här foundation sa personalen i Kicks att de har precis köpt in de.

Likes

Comments