5 fyllda paprikor

Ingredienser:
• 5 ganska stora paprikor
• 200 g anammas vegofärs
• 250 g finhackade färska champinjoner
• 1 finhackad gul lök
• 2 klyftor vitlök, riven eller pressad
• 1 dl gröna ärtor
• 1msk Rapsolja
• Jalapeños
• 2 dl okokt ris
• 1 msk mörk soya
• 30 gram finriven ost
• 5 tsk Havrefraiche

Kryddor:
• Salt
• Peppar
• Spiskummin
• Rökt paprika
• Oregano

Gör såhär:
- Koka riset enligt dess anvisningar
- Sätt ungen på 225 grader
- Hetta upp olja i en panna
- Stek lök och vitlök så den mjuknar något
- Häll i färs och champinjoner
- Tillsätt kryddorna och ärtorna (Ta de kryddor du gillar och i de proportioner du föredrar. Smaka dig fram)
- Låt steka på medeltemp tills vätskan reducerats.
- Tillsätt riset, soyan och smaka av med kryddorna
- Skär av locket på paprikan och ställ dem på att bakplåtspapper i en form. Var försiktig så du inte skär för högt upp för då sabbar du locket.
- Fyll paprikorna med blandningen så de är nästan fulla
- Lägg på några jalapeños på varje paprika
- Bred över en tesked fraiche på varje paprika och strö över ost
- Lägg på locket och grilla i ugnen ca 15-20 minuter

Smaklig måltid!




Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Denna idé uppstod när jag funderade på om vi skulle äta tacos eller lasagne. Varför inte kombinera med det bästa av två världar?

Lasagne är perfekt matlådemat så tänker göra ett par varianter till under morgondagen så det finns smaskiga matlådor för hela veckan.

Här kommer receptet :)

Ingredienser:

•350 g Soyafärs (Jag föredrar anammas)
• 2 påsar Tacokrydda
• 1 msk rapsolja
• 1 grönsaksbuljongtärning
• En liten burk majskorn
• ca 350g lasagneplattor
• 2 vitlöksklyftor
• 2 msk tomatpuré
• 1.5 dl sojamjölk
• 3 pkt krossade tomater
• 2 Gula lökar
• 80 gram finriven ost (Använde Violifes mozzarella)
• Jalapeno(valfritt)

Gör såhär:
- Finhacka lök och riv vitlök.
- Hetta upp oljan i en gryta eller stor panna
- Stek lök och vitlök tills det börjar mjukna
- Tillsätt färsen och stek några minuter.
- Tillsätt tacokrydda och stek några minuter till så färsen får lite färs.
- Häll i tomatkross, tomatpuré och buljongtärningen. Låt sjuda lite. Späd med ett par dl vatten om det ser väldigt tjockt ut. Det får inte bli för torrt eftersom lasagneplattorna drar åt sig vatten sedan.
- Tillsätt majskornen. Låt puttra några minuter till.

- Ta fram en form och smörj med lite olja i botten.
- Täck bottnen med lasagneplattor och därefter har du i färsröra så det täcker dem med en dryg centimeters tjocklek.
- Täck med ytterligare ett lager lasagneplattor och varva sedan med färsröran tills den är slut. Sista lagret ska vara färs.
- Här sojamjölken försiktigt över lasagnen.
- Strö över jalapeno om du gillar det
- Strö över osten.
- Kör i varmluftsugn på 180 c i ca 20 min. Osten ska ha fått en fin färg. Känn efter med en sticka så att lasagneplattorna är mjuka.

Smaklig måltid!

Likes

Comments

Recept:
* Marinad till fejkon. (Jag använde japansk soya, rapsolja, rökt paprikakrydda, liquid smoke, svartpeppar och bjäst och höftade proportionerna tills det smakade bra)
* Rispapper
* Violifes blue block
* Tandpetare
* Dadlar

Gör såhär:

•Lägg ett rispapper på ett bakplåtspapper på en skärbräda. Pensla det med marinaden. Vänd pappret och pensla andra sidan.

• Ta ur kärnorna ur dadlarna och stoppa istället i en liten bit ädelost.

* Skär rispappret längs med i remsor.

* Linda in dadlarna och sätt fast det hela med en tandpetare.

* Kör i ugn på 200c i 4 min. Vänd på dadlarna efter halva tiden.

Likes

Comments

• Finhacka löken och svampen.
•Stek lök och svamp tills det blivit mjukt.
•Tillsätt den kokta quinoan och övriga ingredienser.

•Smula ned den halva buljongtärningen. Krydda med salt och peppar

•Sikta över potatismjölet och blanda igen. •Forma till biffar och stek tills se fått fin färg på bägge sidor.


Servera tillsammans med t ex potatismos, eller som här med blomkålspuré.

Likes

Comments

Det här är så otroligt gott och lättlagat. Hade en pizzadeg kvar från nyår som fick bli till pizzabullar på ett otroligt enkelt sätt😊

Spenatsoppa:
•750g spenat
•2dl Oatly Imat
•2 tärningar grönsak- eller umamibuljong
•2 gula lökar
•klyftor vitlök
•1 tsk rapsolja
•Vatten
•salt och vitpeppar
•Växtbaserad creme fraiche

-Finhacka lök och riv vitlök.
-Hetta upp oljan i en kastrull.
-Fräs lök och vitlök några minuter tills de mjuknat något.
-Häll i spenaten och täck med vatten, tillsätt buljongtärningarna.
- Låt småkoka ca 5 min och tillsätt matgrädden.
- Koka upp
- Smaka av med salt och vitpeppar
Servera gärna med en klick creme fraiche.

Pizzabullar
• 1 smördeg 250g
• 60 gram finriven ost (jag använde vegetarisk)
• 1dl tomatpuré
• salt
• svartpeppar
• oregano

- Sätt ugnen på 200c
- Rulla ut smördegen och bred på tomatpurén.
- Bred ut ca 2/3 av osten på degen
- Krydda med kryddorna
- Rulla ihop i samma riktning som degen först var ihoprullad i.
- Skär så det blir ca 12-14 bitar och lägg dem i bullpapper
- Strö över resten av osten och grädda i ca 10 min tills bullarna fått färg.

Smaklig måltid!

Likes

Comments

Suuupergott

Ingredienser:
• 3 Avocado
• 2 Klyftor Vitlök
• ca 1 msk saft från en citron
• 1 msk finhackad chili
• 1 näve färska basilikablad
• Salt och svartpeppar
• 1 Ask babyplommon-tomater
• Spaghetti (Jag valde fullkorn)

Gör såhär:
• Koka pastan enligt anvisningarna.
• Stoppa Avocado, vitlök, citronsaft, chili, basilika, salt och peppar i en mixer. Snåla inte på saltet. Mixa till en nästan slät smet.
• Dela tomaterna i 4 delar vardera.
• När pastan är kokt, blanda ner avocadosmeten och tomaterna i pastan. Servera med parmesan och färsk basilika 😊

Likes

Comments

Stick hål på potatisen och baka på galler i ugnen på 225g i 50min.

Finhacka en Avocado och en tomat. Blanda med 2tsk saft från sen citron och blanda ihop. Salta och peppra. Servera med basilika. Supergott och kalorisnålt!

Likes

Comments

Det här är superenkelt och supergott!
För fyra personer

Ingredienser:
• 4 sötpotatisar i lagom storlek
• 5dl créme fraiche
• 0.5 röd lök finhackad
• 0.5-1 äpple, gärna grönt, hackat
• 2-3msk lättmajonnäs
• 1-2 msk "pålägg" (vegokaviar)
• ca en halv burk tångkaviar
• dill, färsk eller fryst
• gräslök (kan uteslutas)
• några droppar citronjuice (kan uteslutas)
• salt och peppar

Gör såhär:
Stick hål med gaffel på några ställen i potatisar. Kör dem två och två, 10 minuter i micro på högsta effekt. Kanske något kortare om potatisarna är små.

Blanda övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

Skär ett kryss i potatisarna och servera med röran. :)

Likes

Comments

Detta blev det till middag igår. Riktigt gott, snabbt och enkelt.

Ingredienser:
• Ett paket Fry's beef stripes
• 1 burk Santa Maria Teriyaki and sesame oil
• 1 gul lök, grovt delad
• 1 burk wokgrönsaker
• Färska champinjoner, delade i halvor
• 1 dl ärtor/majs/paprika
• Ett paket nudlar
• En bit färsk ingefära ca 1.5cm, finhackad
• 2 klyftor vitlök, finhackad
• Matolja
• Salt
• Peppar

Gör såhär:
• Koka nudlarna
• Hetta upp en neutral olja i wokpanna eller stor stekpanna
• Stek vitlök och ingefära i ett par minuter
• Tillsätt beef stripes och stek några minuter till
• Tillsätt lök, champinjoner, wokgrönsaker samt ärtor/majs/paprikablandningen, stek några minuter till
• Tillsätt såsen, och låt det bli varmt
• Smaka av med salt och peppar
• Rör ner nudlarna

Klart

Likes

Comments

Då jag relativt frekvent postar matbilder på instagram, och ofta får fråga efter recept så tänkte jag att jag skulle ha ett ställe att samla mina recept på. Stay tuned =)

Likes

Comments