Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Motljus

Medljus

​Sidoljus

Likes

Comments

Dessa bilder är inspirerade av ett foto som finns i fotosalen och är troligen tagen av en gammal elev. Varje gång jag ser det fotot blir jag så inspirerad av det och det fina ljuset. Jag älskar ljusa, romantiska och mjuka bilder och med inspiration av elevbilden har jag försökt återskapa det.

Jag har glömt talen men här är vad jag tänker att jag hade. Jag tog bilderna i mitt rum en kväll i januari plus att jag har världens sämsta lampor, det var alltså rätt mörkt. Därför måste jag haft högt ISO och stor bländrare för att få in så mycket naturligt ljus som möjligt. Dock är det mesta gjort i Picasa. Jag hade däremot ingen direkt tanke när jag redigerade utan jag bara lekte lite.

Likes

Comments

​Min "fotosaga" handlar om min kärlek till musiken. Jag älskar ljusa bilder i romantisk vintagestil. Eftersom att den sista bilden råkade tas senare på dagen vid ett annat ljus valde jag att göra det i svartvitt, med ett filter. Eftersom jag ville få extremt ljusa bilder började jag med ISO 800 vilket blev alldeles för ljust så jag använde mig av 400 istället. De två sista bilderna har rörelseskärpa och låg slutartid, har tyvärr glömt exakt vilken.

Likes

Comments

Före redigering:

Efter redigering:

Samteba

När jag hör Samteba så tänkte jag på Samba och då visste jag att bilden skulle bli färgstark. Eftersom att jag inte hade mina fotohjälpmedel så hade jag kamerans standardinställningar. ISO var 100, bländartalet har jag tyvärr glömt. Istället gjorde jag alla finjusteringar på datorn i programmet Picasa. Som ni ser har jag höjt ljudstyrkan, men jag har också gjort bakgrunden mörkare så att blommorna framhävs. Jag har även mättat bilden lite.

Före redigering

Efter redigering:

Kwark

 När jag hörde ordet Kwark tänkte jag på två saker: 1. Kvarg 2. Cement. Eftersom jag inte hade något av dessa saker tillhands så valde jag att skapa en lerbild. Som med Samtebabilden så gjorde jag finliren. Bilden är i Sepia då jag ville få till det mörka och kalla.

Likes

Comments