Sommarens sista träning

1 vecka sedan var förmodligen den sista barmarksträningen jag hade med Alyss och Atlas. Nu har det börjat att bli så varmt och då kan man inte hålla på med barmark eftersom det är farligt för hundarna. Kommer förmodligen inte att träna mer drag på ett tag om jag inte far ut ganska sent på kvällen då det är lite svalare. Men min fråga till er, vad vill ni att jag ska skriva om tills jag börjar träna igen? Ska jag skriva om de saker som händer mig och hundarna i vardagen eller ska jag ska jag skriva mer om hur jag tränar med mina hundar och misstag som jag har lärt mig man kan gör i dragsporten? Hade varit roligt om ni skrev vad ni tyckte. Men nu ska jag skriva om hur det gick på sista/senaste träningen med Alyss och Atlas!

Jag for ut med den äldsta först, Alyss. Det här var den längsta turen jag och Alyss har tagit med kickbiken. Längden var 5,4km. Jag vet att det kanske inte låter mycket för er. Men för Alyss och mig så var det typ dubbelt så långt som vi brukar köra. Det blev en spontan grej. Jag hade inte planerat att ta en längre tur. Men först så körde jag den vanliga sträcken med Alyss. Som är ca 3 km. Sedan så stannade jag vid vårat vanliga viloställe där Alyss badade. Jag märkte att Alyss skulle klara mer så då körde jag en annan sträcka av samma väg som jag brukar träna med dem. Den heter puttesvägen. Det är som en stig längst havet i Nordmaling som kanske är runt lite mer än 1 mil om man går hela sträckan. Träningspasset gick jättebra. Aklyss har alltid gillat att springa i dyken och lukta samtidigt men hon springer ordentligt om man säger till. Alyss har alltid varit en springdåre. Hon älskar att springa. Men hin är smart. För när vi är ute och tränar så springer hon inte det snabbaste hon kan hela tiden för att hon vet att om hon gör det så kommer hon inte orka att springa länge. Hon satsar på uthållighet istället för fart. Man hon är snabb även om hon inte tar i som jag älskar. Man märker väldigt lätt att hon älskar att träna och springa. Hon ylar alltid när jag eller mamma sätter på oss utrustning för att gå ut på oss själva och hundarna. När man kommer hem efter ett träningspass eller bara efter att ha varit ute på gården och sprungit runt med de andra hundarna måste man muta henne med godis för att hon ska komma in. Hon stannar nästan aldrig för att kissa eller sådant när man tränar. Hon är väldigt snabb när det gillar sådant. Jag hinner knappt att stanna kickbiken innan hon har kissat klart och springer framför mig igen. Jag älskar det med henne. Hon gjorde det så enkelt för mig och mamma att börja träna drag för första gången. Eller ibland var hon lite envis och tyckte det var tråkigt att vara ensam men det var därför vi skaffade Atlas😊 Här under finns det en bild på min och Alyss sträcka från appen runkeeper som är sjukt bra. Det enda tråkiga är att det står i miles och inte km.

Sedan var jag ute med Atlas. Vi tog tyvärr inte en längre sträcka men Atlas är inte den som satsar på uthållighet😂 Har dock alltid jättebra turer med honom även om de inte är jättelånga. Det där träningspasset blev 3,1 km långt. Atlas körde på riktigt bra förutom när han försökte springa in i kohagen efter att ha sett korna för första gången😂 När han tvär sprang in i kohagen så blev styret även snett Jag gillar dock att Atlas satsar på fart. Jag gillar fart ganska mycket så det tycker jag är roligt. Det där träningspasset tog vi samma sträcka vi alltid brukar att ta utan en paus. Det är sjukt hur mycket en 10 månaders hund kan och orkar! Jag tror att mycket har vi att tacka för Alyss eftersom i början så körde iallafall jag, Alyss och Atlas med varandra hela tiden. Det var mer nu som jag bara tog en och en eftersom min mamma tyckte det skulle vara bra för dem båda. Jag är glad att jag körde med dem två hela tiden i början även om de lekte lite i början så lärde sig Atlas väldigt mycket av Alyss. Hon var och är en fin syster som ser efter honom och såg till att han visste vad han skulle göra. Atlas har dock alltid varit att han vet exakt vad han ska göra när han har en sele på sig och det är att dra. Precis som Alyss var. Jag bara vet att Atlas är född för att göra det här och det ska vara vi tre tillsammans. Det är sjukt vilket samband jag har med dem två och speciellt Atlas. Känns nästan som att vi delar samma själ. Jag är så sjukt glad att det var precis dem här två hundarna vi fick och jag är så sjukt imponerad på dem! Jag tycker att det är så att alla hundägare ska tycka om sina hundar. Känslan är iallafall obeskrivlig! Jag hoppas iallafall att alla har haft en bra helg och vecka!

XOXO Natalie och de fyrbenta vännerna?

Gillar

Kommentarer