Livet för mig och hundarna

Alyss (hunden här ovanför) är våran första drag hund. De två hundarna till höger hade vi innan vi skaffade Alyss. Min familj allra första hund var en Berner sennen. Vi var tvungen att sälja honom efter några år eftersom jag har fyra småsyskon och de var väldigt små och Eros ville ju förstås leka med dem men de skadade sig. Så då skaffade vi Milo efter ett tag. Milo är cockers spanieln på bilden till höger. Han är nu 10 år. Sedan skaffade mamma Nox, våran Newfoundland på bilden till höger. Han är ni 4 år. Mamma ville träna och tävla med honom men han fick tyvärr rygg och höft problem.

För nästan precis ett år sedan så kom mamma hem med Alyss. Hon och pappa sa att de skulle till Åre för att fira deras äktenskap. Tre dagar senare kom hon hem med en liten och fluffig alaskan malamute.

Jag visste aldrig att min mamma ville skaffa en alaskan malamute eller hålla på med dragsporten. Jag hade aldrig riktigt hört talas om dragsporten. Det var något väldigt nytt för mig. I oktober så for jag och mamma på en kurs i järpen om att vara en musher. Musher är slädhundsföraren. Eftersom jag hade nästan precis börjat bli väldigt intresserad i sporten. Så hon tyckte att jag borde lära mig mer om sporten och hur jag ska ta hand om våra hundar. När vi for dit i oktober fick jag även träffa våran andra alaskan malamute. Atlas föddes i augusti. Och mamma och jag tog hem honom i oktober då vi var på kursen. Det var nästan en hel vecka. Jag hade väldigt roligt och det var väldigt lärorikt. Sen var ju hela atlas kull där som man kunde vara och mysa med. Sötaste valparna man någonsin kan träffa. Jag tror att det var ca 9 stycken valpar.

Det har varit sjukt roligt att få se dem här hundarna till de fantastiska själarna de har. De har väl några dåliga sidor och det har alla. Men jag ser det inte som dåliga sidor utan ser det som något men kan jobba med och bli bättre på och det är vad som gör dem dem. Det kommer att bli väldigt roligt att visa vårat liv för människor.

Jag hoppas att alla får en underbar vecka med en massa kärlek ❤

XOXO Natalie och de fyrbenta vännerna?

Gillar

Kommentarer

jonnalinder
jonnalinder,
Så härligt bra skrivet! ❤️ Vi e så stolta över att just ni tog hand om dom.
Natalieooskarsson
Natalieooskarsson,
Vi är sås tolta över att vi fick dem
nouw.com/natalieooskarsson