Idag har Corall och jag fått testa på Akademisk ridning/ridkonst tillsammans. Vi hade 2 teoripass och 2 markarbetespass från grunden.
Corall och jag fick börja med att ta ner och fram huvudet (slappna av och länga halsen). Sedan fick vi börja med grunderna till sluta och öppna men som sagt... Det krävs jobb och tid.
Jag tyckte att AR var nyttigt och vettigt. Jag valde att vara med på denna kurs för att testa på olika ridstilar. Jag har även tänkt att testa flera med Corall och kolla vilken som passar oss båda bäst.
Förhoppningsvis tänker/vill jag vara med på en till AR-kurs med Corall om det blir flera så vi kan utvecklas tillsammans.
Kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Åh det här har varit en väldigt bra dag, iallafall efter skolan!
Jag började att åka in till sjukhuset och få en ny sorts medicin som heter Simponi som jag hoppas ska fungera bra. Fick inga biverkningar eller något ifrån den vilket är jättebra och skönt.

Efter sjukhuset hämtade pappa mig och då åkte vi ner till stan, parkerade bilen och gick till Taste of Thai restaurangen. De har jättegod mat som smakar!
Vi tog trerättersmiddag tillsammans.
Rekommenderas!!

Sedan gick vi till Konsert och Kongress där vi kollade på Eric Saade som är heeeeet, kan dansa och sjunga. Hela paketet!! ;)
Eric var jättebra och jag är jätteglad att jag fick kolla på honom och framförallt med min pappa. Haft en jättebra tid med honom.
Jag har saknat honom för vi inte hade träffats på väldigt länge också.
Kram

Likes

Comments

I igår och idag har Corall fått träna och träna.
Igår gick red jag ut en sväng på henne själv i skogen, på fält och i backar som jag inte hade gjort på ungefär tre veckor. Efter en liten bockning galopperade hon jättefint och även på kommando. Corall galopperar jätteskönt och lugnt. Även fast vi var ute själva så gick det jättebra och hon gick fram. Dock ville hon vända några gånger men det fick hon inte. Hon ville först inte gå ifrån grusplanen och ut på vägen för hon ville äta och stanna kvar men med lite hjälp så gick det jättebra och Corall blev pigg.

Idag var min kompis Sanna med till stallet och vi gick en lång promenad med Corall. Vi gick till ett fint ställe där Corall fick leka och springa en stund. När jag skulle springa så ramlade jag rätt ner i leran men det gör inget. Det är bara att hoppa upp från marken igen och fortsätta leka med Corall och prata med Sanna.

Dagen har varit väldigt bra och rolig.
Kram

Likes

Comments

Dagen började bra men det blev ändå en dålig dag istället.
När jag skulle gå hemifrån hittade jag inte mina nycklar. De var borta. Min hemnyckel och skåpsnyckel. Som tur är de bara i mammas bil men delade skåp med min kompis Sanna idag.
Sen efter en ganska så bra dag hände något... Jag och en annan kille råkade gå in i varandra och poff så var min mobil nere på golvet. Det var sprickor i hela mobilen och när jag väl såg det började jag skrika så typ jättemånga sa till mig men den paniken att se sin mobil med massor av sprickor... Den är hemsk.
På bilden ser ni bara några sprickor längst ner men det är massor upptill som man inte ser på bilden.
Usch usch, nu måste jag någon dag i veckan åka och och byta glas. Inte roligt men men... Sånt händer.
Kram

Likes

Comments

Ännu en söndag där man går och tänker på morgondagen och läxorna/proven tills i veckan.
Jag tänkte gå att hämta läxorna från mitt skrivbord till min säng men det gick inte. Jag blev distraherad av något annat... Göra om mitt rum. Jag började flytta på sängen, skrivbordet, byrån, lampor och allt möjligt. Det tog bara 10-20min så var allt klart och finare än vanligt. Nu ligger jag under fönstret till min rum och det är väldigt mysigt.
Imorgon börjar skolan med idrott vilket som behövs efter helgen av massor med godis. Mer träning blir på eftermiddagen/kvällen då jag åker till Corall och förhoppningsvis går en promenad med henne i backar så hon får sin backträning för att förstärka sina muskler.
Kram

Likes

Comments

Duktiga har äntligen fått löshoppa igen efter några veckor. Hon var lite seg idag men till slut testade hon en ny nivå att hoppa på. Kan det ha varit 70-80cm?
Jag är dålig på ögonmått men jag tror ungefär så högt. Hon hoppade det som sista hindret då hon inte ska överanstränga sig och hoppa det massor av gånger då det är hennes första gång. Det var väldigt varmt ute och hon blev svettig efter ett tag.

I veckan som kommer ska jag påbörja ridningen igen då jag har försökt öva upp lite av hennes kondition denna vecka. Jag längtar efter att börja rida lite smått med henne igen. Tiden går jättefort så det är bara att träna på så kan jag snart rida henne på vanliga ridturer ute och även börja med grunderna för dressyr och hoppning. Allting tar tid men tiden går väldigt fort.
Kram

Likes

Comments

Igår var jag med min konfirmationsgrupp till Kolmården. Massor av konfirmationsgrupper från hela Östergötland var där så det var väldigt många.
Min konfagrupp och jag gick runt i parken, kollade på djur, var på olika stationer, åt och "lekte" i lekparken, haha. Det var faktiskt jättekul. Efter 2 timmar blev det tråkigare och tråkigare men det sista vi gjorde var bäst.
Det var att se på delfinshowen som var jättebra.
Sedan åkte vi hem vid 1
7.00.
Kram

Likes

Comments

Corall förändrar mitt liv till ett så mycket mer positivt och roligare än bara sova, skola, sjukhus.
Jag har inte ångrat en enda sekund med henne och jag skulle aldrig kunna släppa taget om henne. Efter allt jag har gått igenom och varit med så har jag alltid varit glad över att få träna och träffa henne. Dehär månaderna med henne har varit jättebra och en stor utveckling i vår relation.

Idag har vi gått till fältrittbanan och vi började med att gå bland hinder. Sen gick vi till ridbanorna där hon var jättelugn och kände sig trygg med omgivningen. Sedan gick vi runt några andra hinder som vi hoppade över tillsammans (från marken, jag red henne inte). Hon är jätteduktig och jag ser på henne att hon tycker det är roligt att hoppa och skutta. Kanske hon blir en liten fälttävlanshäst eller hopphäst i framtiden?
Det hoppas jag att hon ska bli då jag tycker det är jätteroligt!
Kram

Likes

Comments

Som vanligt är jag påväg till skolan med mycket saker och böcker i väskan. I eftermiddag ska jag åka in till sjukhuset och på läkarbesök då det var ett tag sen. Ikväll blir det förhoppningsvis Corall igen.
Inget speciellt att skriva om dagen annars.
Kram

Likes

Comments

Idag var första skoldagen på nästan 2,5 vecka. Som vanligt var lektionerna "tråkiga" men jag har verkligen saknat att umgås med mina kompisar vilket jag tycker är det bästa med skolan. Att få träffa dem.

Corall har fått bl.a gått upp på ett plank (om man säger så) och hon gick först upp med en framhov, sen båda framhovarna och till sist var hela hon uppe på den och stod stilla vilket jag var jätteimponerad på. Sedan longerade jag henne på ridbanan då hon fick trava ganska mycket och även göra några vändningar som hon behöver öva på då hon antingen inte vill vända eller vända åt ett fel håll. I högra varvet går det jättebra men sämre i det vänstra varvet som vi måste öva mer på. Men tid hjäl
per!
Kram

Likes

Comments