Konst epoks valet blev renässansen med inspiration med betydelsen av ordet renässans som är "På nytt födelse" Renässansen pågick mellan tidigt 1400 tal till omkring år 1600.

Konstnärerna som var aktiva under denna epok var exempelvis Leonardo da Vinci som är den mäts betydelsefulla personen under denna epok. Da Vinci var aktiv mellan år 1466-1519 inom konsten men hade också en stor betydelse med sina uppfinningar osv. Jan Van Eyck som var aktiv under ung renässansen var ytterligare en konstnär som var aktiv mellan åren 1422- 1441.

Med inspiration av Porträtten som gjordes under denna tid exempel Mona Lisa av Leonardo da Vinci och självporträttet av Jan Van Eyck, (se bild nedan) ville jag kombinera renässansens betydelse "på nytt födelse" med porträtt målning.

Likes

Comments

Att vara i ett samhälle som är jämställt är en svår uppgift, alltid kommer det vara något eller någon som gör att det inte blir det. Men strävan finns där och det är huvudsaken. Uppgiften går ut på att skapa en Affisch där man skall ta upp något man tycket är viktigt och förmedla sitt budskap med en affisch.

Jag vill arbeta med frågorna relaterat med HBTQ rätten och framförallt transpersoners rättigheter. En sitvation som skedde i samband med denna uppgift utgavs, en Youtober "Gigi Gorgeous" som är en trans kvinna skulle resa till Dubai och hennes pass är ändrat till kvinnliga körnet osv och lagligt är hon en kvinna. Hon fick inte inträdde i landet pågrund av att folk i tullen kände igen henne i samband med hennes kändisskap. En diskriminering skedde mot henne och alla andra i samma situation. Oavsätt att Dubai är ett land som inte är jämställt i samband med HBTQs rättigheter blev detta en situation jag själv ville arbeta med. Varje perosn i världsn har rätten att vara den dom är och ett kröns ändring skall inte sätta stop mot inträde in i andra länder. Vi lever i 2017 och jag känner att det är dags att världen blir på samma sida. Vi är alla personer och rätten att vara den de är och ha en egen talan.

Iden blev att skapa en person som man inte kunde tydligt se vilket krön det var och i bakgrunden skulle man ha en Dubai skyskrapor i bakgrunden ... (se bilderna nedan) Valet blev efter ett tag att avbryta denna ide pågrund av att jag hade tekniska problem med photoshop och det blev väldigt svårt att måla en person som såg realistisk ut och vara helt köns neutralt. Därför valdes att koma på en ny plan för Affisch projektet.

Den nya iden blev (Se bild nedan). Tanken var att händer och handflator har ingen realistisk tydlig syn på om det tillhör en man/kvinna/eller en person med ospecificerat kön. Där av skapades Affisch iden nedan där även slogan tänktes igenom och med hjälp av photoshop började jag måla händerna.

Efter skapande på photoshop valdes att förenkla händerna till en hand samt för att skapa ett tydligare budskap. Istället för att ha kröns symbolerna i hand flatorna med skisserna och idén ovan. Istället förenades tecknarna till en kedja och jag använde mig ut av olika grå/svarta färger för att ta bort stereotypen av färg. Rosa för tjejer och blått för killar, Gråa toner är mer köns naturligt. Även handen förändrades sig med att sätta in tummen i handflatan för att tydligare se vad det skall föreställa och ge en tydlig symbolik i Affischen.

bakgrunds färger testades och valet blev att förena HBTQ flaggan in i affischen för att ytterligare igen ge en tydligare symbolik för budskapet i Affischen. Jämställdhet mellan alla på denna jord.

Organisationen som jag valde att förena in i min Affisch är RFSL, (Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter.) www.rfsl.se

Likes

Comments

Ord: Glädje, musik och kaotiskt.

(jag hade en tankekarta men tyvärr har jag tappat bort den) 

Likes

Comments

Vi har tagit inspiration av konstnärs duon Van Gogh och Gauguin. De två konstnärerna kom tillsammans för att diskutera och influeras av varandras uttryck i målandet. Van Gogh som gillade att måla snabbt och använda tjocka pigment i sin konst, samtidigt med att arbetade efter modeller eller direkt från naturen i sina konstverk, av målande. Medans Gauguin arbetade med abstrakt och föredrog att arbeta från minnet, med en arbets metod där han använde sig av tunna lager av färger där han jobbande sig fram sina motiv.

I vårar konstverk har vi valt att insperaras av de två med metoderna dom använder sig utav. vi arbetade både utifrån tanken och med avbildning vid  målandet. Den tydligaste inspirationen tog vi  främst från van Gogh i samband med hur vi annvände oss av färgarbetet. Vi arbeta med tjocka lager färg, vilket förekommer med användningen av akryl som vi använder från mörkt till ljusa färger.

Hur kommer våra ord "sol och måne" in i sammanhanget? Vi har förknippat vårar konstverk med att dem stängda blommorna skall likna månen och de öppna skall föreställa solen. Att något är uppät och stängt, natt och dag, Blommor brukar ofta stänga sig en aning i samband med att det blir natt och kylan kommer ut. Det var våran grundtanke för att förknippa vårar motiv till de orden fick fick tilldelade.

Vad skulle vi kunna göra för att förknippa mer till konstnärsduon? Vi skulle kunna ha förändrat bakgrunden på våra värk genom att göra (snurror) vilket blir insporatat av Van Gogh. I samband med den helsvarta bakgrunden skulle den kunna ha varit i en färg, vilket efterliknar Gauguin med sina påträtt målningars bakgrund.

Likes

Comments

lektion 2: (lektion 1 för mig) Jag kom in i projektet en lektion senare än resterande i klassen. Pågrund av detta hoppade jag in i en grupp med Patricia och Louise, De hade redan blivit tilldelade uppgiften och startat med en ide för projektet, De två orden som de "vi" fick var sol och måne, Uppgiften fick ut på efter orden skulle man skapa ett konstverk som associerade till orden utan att vara bokstavlig. Processen startade att vi diskuter över vad de hade tänkt och den iden fortsatte vi att arbeta på iden, Snabb Skisser gjordes och diskution över hur vi ansåg att vi ville ha konstverket. Även valdes en konstnärs duo ut, Van Gogh och Gaugain.

Lektion 2: Patricia var sjuk, jag och Louise fortsatte att disketters och bestämma vilken metod vi skulle använda oss utav, Akryl valde vi pågrund av att det var en färg som kan skapa ett stort gjort i en tavla även en enkel färg att handskas med. Storleken på tavlan valde vi att göra på ett A3 papper vilket från början vi ville ha en duk eller en tjockare kartong. Dock fans inte den rätta storleken vi önskat så valet blev efter förslag att använd vanligt papper i lite tjockare format och tejpa ner den till bordet vid målning så det inte skulle buckla sig. - vilket fungerade bra. Först skissade vi upp hur vi ville ha det med blyuch, motiv vi valde var en lilja. Idéen är att den stängda blomma skall föreställa månen och den öppna skall föreställa solen. natt och dag/stängd och öppen, motsatsen till varandra. Processen vi starta var att måla av från tankarna med sedan så valde vi att hitta inspiration från internet och delvis målade av.

Lektion 3: I samband med att vi inte hade super mycket tid så var det ingen tid att spilla och därför började vi direkt trotts att vi saknade en av våra grupp deltagare. Processen startade främst när vi startade med målandet av akrylfärgen. I samband med detta så fick vi tip att använda akrylfärgen från mörkt till ljusa färger. Det blev lång tid att till man lyckades få fram till den grunden man ville, den började från att vara rosa till den grunden nu. (tredje bilden) Genom att använda en grön/lila tonad vit färg kunde vi lyckas få skuggningar och få ett nytt djup i blomman. Vi arbetade genom att samarbeta på samma teckning men var sin blomma, vilket gjorde att vi kunde fördela projektet lite jämnare. Valet blev att måla bakgrunden svart för att framhäva blomman.

Den Svarta bakgrunden koppa jag främst till påträtt som konstnären Gaugain ofta målade med en enfärgade bakgrunder, Han använde främst en färgglad bakgrund färger dock genom våran användande av den svarta kopplar vi det till Van Gogh som ofta valde att använda sig mörka färger i sina konstvärk.
Lektion 4: Hela denna lektionen fick åt att fortsätta måla på konstverket. att arbeta mer med att skapa ett djup i blommorna och även få de o-utvecklade blommorna att få lite färg på sig.

Lektion 5: Dagen för visningen av konstverken för projektet Antonym, första lektionen på morgonen startade jag med att göra bladen och själken ljuare (hilita) detta pågrund av att den smälte till alldeles för mcyekr med bakgrunden. Med en ljusare grön målade jag in skälmen och samtidigt med en gul för att få en ny ton i färgen. Hela processen av konstverket har varit att måla och måla över, arbeta från mörkt till ljust och tvärt om, gå tillbaka efter torkat och måla över. slutresultatet av det slutgiltiga konstverket fick en helt ny känsla av att skälken och bladen blev ljusare.

Likes

Comments

Bilderna som togs, finnes nedan. Tanken var att efterlikna känslan av rörelse i Miru Kims bild, Exempelvis med positionen. Pågrund av att jag kopplar bilden till deprition och avslut i livet i samband min tolkningen av konstnärens bild har jag valt att använda mig av ett järnvägsspåret för att skapa känslan i bilden. Nedan är några av bilderna som valdes att använda och exprimera med. Jag gillade bråda bilderna och tyckte att båda förklarar budskapet som jag var utefter i bilden.

Pågrund av att jag gillade båda bilderna vilje jag kombinera de två och testade att slåsamman dem. Vilket resulterade till bilden nedan. Resultatet bliv inte särskilt bra och jag skulle igenkligen vilja ha en tydligare och skarpare bild av de båda trots att de sitter över varandra.

Valet blev att inte använda denna bild ovan eller att utveckla och arbeta vidare på den. Detta då känslan av rörelse ansåg jag försvann en aning. Nedan blev bilden som jag valde att använda som slutprodukt på detta projekt. Kvaliteten av fotot är lite sämre pågrund av att en iphone användes. Detta resultat med en pixligare blid vilket jag gillade i samband med reslutatet av fotografiet, pågrund av att det ger en ytterligare känsla till bilden, Med exempelvis rörelse .

Bilderna skulpterades och exprimerades i photoshop där några få ändringar valdes att göras. exempelvis boxen som finns placerad i mitten av övre del av fotografier.

Slutsammanfattning: Bilden är tagen på ett järnvägsspår där man kan se lite "urban style" i bakgrunden med samband med järnvägsspåret och tegelvägen. Med kopplingen till Konstnärens Miru Kims konstverk ser jag vissa kopplingar dock valde jag att göra min tolkning en aning "ljusare" och en annan betydelse bakom verket. Jag vill förmedla med denna bilden att ungdomar har större mentala skador och flera självmords försök sker nu för tiden i samhället. Ett problem som inte bara ligger på ungdomen som mår dåligt utan på samhället som heltet.

Likes

Comments

Att se sig själv från ett annat håll, eller också att få uttrycka sig genom ett andra moment. Del två av uppgiften "Att se... "går nu ut på att skapa sin egna tappning eller också kallad parafras av konstverket som man valde att analysera, Verket jag analyserade var av konstnären Miru Kim som hette "Old Croton Aqueduct, Bronx, NY, USA".

Nu gäller det att skapa en egen tolkning av värket med egna erfarenheter eller egen tolkningar till porträttet, eller genom att öka på meningen bakom verket och göra en tydlig parafras med verket.

Kort förklaring till Miru Kims baktanke (och min egna vid skapelsen) av konstverket var att det var en mörk period i hennes liv, Detta har jag främst tagit från intervjuer där konstnären har förklarat verket samt att omgivningen och händelsen i konstverket speglar. Pågrund av omgivningen och tolkningen jag fick av konstverket, då den mörka tunnel med ljuset (tåg) som kommer i bakgrunden, som ger en stark känsla till händelsen som kanske håller på att ske (självmordförök) har jag valt att förknippa detta till mitt konstverk.

Inte för att det är något som ligger just mig själv nära till hjärtat, har dock dagens samhälle dykerpå detta problem allt för ofta med unga. Dagens samhälle som idag har större krav och förhoppningar på unga samt att hjälpmedlen som finns är allt för få eller ohjälpsamma. Samhälle är desto stressigare och opersonligt för märka om någon person behöver hjälpa.

Min personliga variation av verket är tänkt att använda sig av min uppfattning av Mirus bild, Då min tolkning är att der är ett självmordsförsök vill jag fortsätta på detta spåret för att få en diskussion bakom verket. Med hjälp av photoshop har jag synkat tre stycken tagna fotton för att skapa det slutgiltiga verket. Nedan är kladskissen där tanken bakom fotot är.

tanken till den nya avbildningen av konstverket:

- sittande på marken på rälsen, huvudet ner mellan benen och håller för öronen.

- mörk omkrättsning omkring, tunnel eller under bar himmel

- Svarta trasiga kläder, ytterplagg liggande bredvid rälsen.

- Rinnande smink ner för kinderna.

Likes

Comments