Jag hatar er, jag hatar er som får mig och många andra att må dåligt i sig själv, jag hatar er som kastar ur er små dryga kommentarer som faktiskt kan påverka hela ens syn på sig själv, jag hatar er som inte tänker längre än näsan räcker, jag hatar er som påpekar andras utseende. Jag hatar er som påpekar att jag har gått ner i vikt som, när jag svarar ja med ett tonfall som menar på att jag inte alls är nöjd, säger "vad duktig du är!" eller "vad fin du har blivit!". Är jag duktig för att jag mått så pass dåligt det senaste halvåret att jag inte fått i mig tillräckligt med mat? Är jag fin när jag har kläder på mig som har blivit alldeles för stora eller för att mina ben inte nuddar varandra lika mycket som förr? Snälla förklara varför jag har blivit så jävla fin. Varför jag varit så jävla duktig. Förklara varför jag inte var det förr, när jag själv faktiskt var nöjd med hur jag såg ut. När jag tyckte att fettet på min mage och mina ben var gulligt, när jag hade bröst- och rumpstorlek jag var nöjd med, när jag ofta skrattade åt min dubbelhaka på bilder jag inte var beredd togs. Jag har gått ner åtta kilo det senaste halvåret, och eftersom att jag inte var stor innan så syns det tydligt. Jag förstår att folk påpekar det, men sluta anta att jag har velat det. Sluta anta att jag tycker att det är en prestation. När ni slänger ur er saker såsom att jag har varit duktig, så gör ni enorm skada. Jag är livrädd för att gå upp i vikt igen trots att JAG var nöjd, jag väger mig flera gånger om dagen för att hålla koll så att jag inte går upp. Jag hatar er av hela mitt hjärta för att ni orsakat denna ångest inom mig, jag hatar er för att ni inte förstår att en så liten kommentar uppenbarligen kan ha stor påverkan på andra. Jag hatar er för att ni gör att jag blir upprymd när jag får på mig jeans i storlek small för första gången i mitt liv och jag hatar er för att ni får mig att vilja fortsätta gå ner i vikt.

Jag är livrädd för att bli påverkad, så därför säger jag till idrottslärarna att de är dumma i huvudet när de börjar lära oss om hur man räknar kalorier, därför säger jag att "jag äter exakt vad jag vill när jag vill" när någon säger att det bara är tisdag när jag köper mig lite godis eller när någon säger "du har ju tränat, då kan du unna dig någonting gott", därför påpekar jag på ett negativt sätt att jag har gått ner i vikt och gnäller varje gång jag inser att ännu ett klädesplagg har blivit för stort, därför övertalar mig själv att det inte gör någonting om jag hoppar över träningen ibland, i hopp om att jag inte ska bli påverkad och även för andras skull, så att de inte heller låter sig bli påverkade.

Jag har inte tolkningsföreträde för hur det är att vara tjock men jag hör varenda jävla dag att någon påpekar hur tjock någon är som om det vore det värsta som finns, jag hör hur folk säger så jävla dumma saker om och till tjocka människor varenda jävla dag och jag hatar er. Jag är inte ens tjock men jag tar åt mig av vad jag hör, så jag kan inte ens föreställa mig hur det måste vara att vara tjock och få höra dessa saker.

Jag hatar er för att ni är så fördomsfulla, jag hatar er för att ni inte förstår vad det ni säger kan göra, jag hatar er för att ni upprätthåller samhällets normer, jag hatar er för att ni är trångsynta, jag hatar er för att ni förstör så mångas självförtroende och självkänsla, jag hatar er för att ni inte försöker förstå. Jag hatar er, jag hatar er, jag hatar er.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments