Inatt har jag drömt mardrömmar om saker jag inte vill tänka på, saker som jag vill förtränga. Idag har jag känt mig arg och ledsen på grund av det. Jag mår inte bra av att inte kunna göra någonting åt det som får mig att känna såhär. Det är någonting som händer och jag får bara stå och kolla på, känns det som. Jag är maktlös mot denna smärta.

För att inte allting jag skriver på bloggen ska vara negativt så tänkte jag nämna några bra saker med denna dag: sovmorgon, pannkaka till lunch, min lärare bjöd på tårta för att hon fyller 60 år idag, att få sluta en halvtimme tidigare och att jag har bokat ett step-up-pass ikväll.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag ser depression som ett virus. Någonting som invaderar ens kropp precis som influensa. Den större skillnaden mellan depression och influensa är att influensan ger fysiska symptom, såsom feber, hosta och så vidare. Det gör inte en depression, vilket gör det svårare för omgivningen att förstå en person som är sjuk på det sättet. Folk förstår om en person med 40 graders feber inte är i skolan/jobb, umgås med sina vänner eller bara ligger i sin säng hela dagen. Det är inget snack om saken. Om en person som lider av en depression gör likadant så är det inte alls lika lätt accepterat och förstått. Jag kan tänka mig att det är svårt att förstå för någon som själv inte varit med om detta eller liknande. Därför tror jag att det är viktigt att psykisk ohälsa pratas mer om så att folk förstår vad det innebär och därefter får mer förståelse för detta.

Jag vill bara klargöra att jag är frisk från min depression. Jag vet inte om den bara blev less på vara med mig efter så många år eller om jag lyckades besegra den på något sätt, men den är borta iallafall. Just ride out the storm, så att säga.

Likes

Comments