Just nu sitter jag på busstationen och väntar på en buss som ska ta mig till Dorotea. Där ska vi spendera skoldagen och fara på olika studiebesök.

Igår när jag kom hem, gick jag ut på en promenad. Jag gick tills mamma plockade upp mig på väg hem från jobbet. Min tanke var att få lite solljus, men solen gick i moln ungefär direkt när jag började gå.

Igårkväll var jag och gänget ute hela kvällen. Vi blev som barn ute i snön. Jag sa till mamma att jag nog skulle komma hem vid nio, istället kom jag hem elva. Helt utslagen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har inte gjort någonting vettigt idag. Jag har inte ens tagit mig för att äta någonting ännu, förutom godis. Trots det har det varit en bra dag. Jag har känt mig fridfull. I vanliga fall finns det någon slags oro inombords. Inte idag. Idag har det varit lugn och ro. Det behövde jag.

Det känns skönt att jag inte har någonting i skolan som hänger över mig just nu. Den enda uppgiften jag har som rest för tillfället, har jag fått anpassning till. Jag skulle läsa en bok på svenskan samt svara på ett par frågor, men på grund av mina svårigheter att koncentrera mig på läsning, får jag istället se filmen och svara så gott jag kan på frågorna. Det känns lite som ett bakslag också, som att jag är dålig, för att jag behöver anpassning och inte kan utföra skoluppgifter som de andra i klassen. Men jag måste acceptera att det är så här det är, det är så här jag är. Jag tror att jag behöver mer anpassning i skolan, men att jag är för envis för att be om det. Att jag så gärna vill vara som de andra, om ni förstår.

Jag skulle egentligen flytta till pappa idag, men de har magsjuka där borta så jag stannar hos mamma ett par dagar till. Det innebär att jag har noll saker jag måste göra idag. Underbart.

Likes

Comments

Sorry för min lack of enthusiasm på första bilden haha, men där får ni se dagens outfit! Skjortan är ny, och den är så bekväm (och snygg såklart).

Imorse skrev jag om dagens planer, men jag uteslöt att vi skulle till Saxnäs och äta middag där en gängmedlem jobbar. Det skulle vara en liten överraskning (Fredrik älskar att överraska folk) och hon är my no.1 fan på bloggen, men nu vet ni! Jag kom alldeles nyss hem och jag ska bara ligga i sängen hela kvällen, med tända ljus, naturgodis, pepsi och Teen Wolf på tvn <333 tänkte skriva myskläder också, men dagens outfit är så bekväm att den får hänga med några timmar till ;-)

Likes

Comments

Igår fyllde en vän 18 år, så det känns som att det blev firande hela dagen. På svenskan fikade vi, till lunch for hela svenskaklassen till en restaurang och åt som födelsedagsfirande, sedan på kvällen bjöds det på fika hos henne! Vi var där i flera timmar, och jag fick dessutom träffa en bästis som bor i Umeå och sällan är här❤️. Jag åkte hem nästan direkt efter att vi for därifrån, jag var hemma strax innan tolv.

Idag fyller en av mina småbröder år, så det blir nog mer kalas. Jag tror att jag och storebror ska åka till pappa nu och gratulera little B. Efter det ska jag hjälpa till att städa efter en loppis här i byn, samt hämta det som inte blev sålt av våra grejer. Bara en sådan sak är en stor utmaning för mig, eftersom att det är en social situation och de är inte mina favvos. Well well, jag behöver utmana mig själv hela tiden för att en dag inte ha några problem med det. Jag ser fram emot det.

Likes

Comments

Denna dag har varit bra. Imorse gjorde jag provet i naturkunskap, jag var lite nervös eftersom att jag bara pluggade lite igår och lite imorse. Jag var först därifrån men klarade mig mer än godkänt! Jag pluggar nämligen aldrig till prov, förutom i sista stund, men får alltid godkänt trots det. Tack till min lättlärda hjärna. Den uppskattar jag.

Sedan såg vi en föreställning idag som handlade om könsroller, könsidentitet och feminism. Den var otroligt konstig, men budskapet var bra. Den hette ”I’m purple, bitch” ifall ni är intresserade av att söka upp den, hehe.

Efter skolan lagade och åt vi tacos, sedan åt vi efterrätt. Den blev ful, men god. Vi åt upp den direkt. Bion! Den var bra. Inte den bästa av de tre filmerna, men den får helt klart godkänt och det kändes som ett bra avslut på denna triologi.

Jag hoppas att ni har haft en fin dag.💕

Likes

Comments

Idag är det alla hjärtans dag. Många är ledsna över att de inte har en partner, vilket jag inte tror att denna dag handlar om egentligen. Jag tror den handlar om att ge kärlek till alla. Till familj, vänner, alla på internet och till den person som många ger minst kärlek till. Den person som är viktigast för en, den som alltid finns där och den som håller en uppe när en inte orkar. Nämligen en själv.

Idag tänker jag ge mig själv extra mycket kärlek, klappa mig på axeln för att jag fortfarande står upp trots alla motgångar och berätta för mig själv hur fin och bra jag är. Precis så som jag är, just nu. Jag tänker inte sätta någon press på mig själv och jag tänker äta vad och hur mycket jag vill, utan att känna ånger. Jag ska göra sådant som jag njuter av att göra. Idag ska jag ge all min kärlek till min familj och mina fantastiska vänner, men framför allt till mig själv.

Till dig som läser vill jag säga att det bästa du kan göra är att börja älska dig själv. Det är lättare sagt än gjort, men börja med att acceptera det faktum att du ser ut som du gör och att du är som du är. Du är unik. Alla är unik, ingen är den andra lik. Visst är det coolt? Du är cool. Du är älskad. Du är vacker. Kram.

Likes

Comments

Idag stannade jag som sagt hemma för att plugga ikapp. Det var ett bra beslut, jag är numera i fas i alla kurser förutom svenskan. Jag är däremot helt slut på, efter att ha suttit från klockan elva till halv fyra med skolarbeten. Det är mindre än en skoldag, men eftersom att jag måste anstränga min hjärna så mycket i och med min adhd-diagnos, så blir jag supertrött efteråt. Det är nog lite det som gör att jag inte presterar bra i skolan - jag vill inte bli trött. Om jag jobbar bra på förmiddagen, klarar jag knappt av att hålla mig vaken på eftermiddagen. På tal om adhd så har jag publicerat en text på Instagram (@natalieosv) angående det:

👆🏻 En person som stannat hemma från skolan för att plugga ikapp i lugn och ro. ADHD sägs ofta vara någon slags superkraft, men ännu har jag inte förstått vad som menas med det. Jag upplever det bara stressigt när högen av ogjorda skolarbeten byggs på, frustrerande att inte fungera lika bra som alla andra och utmattande att folk inte förstår. För mig är det en daglig kamp att försöka hantera min diagnos, det är tröttsamt. Mer tröttsamt är folks oförståelse för detta, därför tänker jag klargöra ett par saker för er:

1: trots att en är blyg och tillbakadragen kan en ha diagnosen ADHD.
2: att koncentrera sig på saker en intresseras av är sällan några problem.
3: barn med ADHD är lika smarta som andra barn, skillnaden är att de inte alltid kan göra lika bra ifrån sig i skolan på grund av bland annat koncentrationssvårigheter. Kom ihåg kids, betygen i skolan avgör inte er intelligens.
4: det är inte flest pojkar som har ADHD. det är däremot de som får mest uppmärksamhet.
Tack och hej 👋🏻

Jag har även skrivit ett blogginlägg tidigare om min adhd, som ni kan läsa HÄR.

Nog om det. Jag har bakat inför morgondagens alla hjärtans dag-firande. Eller jag är inte klar ännu, men om den blir fin kan jag visa en bild imorgon. Anledningen till varför jag inte kan göra det idag är för att mina valentines är också mina största bloggfans. Kakan är nämligen lite av en surprise. Imorgon ska vi äta tacos till middag (vi alla har blivit helt besatt av tacos) och sedan se bio - Fifty Shades Freed. Jag är så taggad på filmen och ni vet ju att jag dessutom älskar att se bio.

Likes

Comments

Jag vet inte hur jag ska formulera mig, eller vad jag bör dela med mig av. Det verkar vara känsligt, det här med kärlek, och det är läskigt att öppna upp sig och visa sig sårbar. Men här är jag trots allt, en tonåring vilsen i kärleken, som ska dela med sig av lite tankar.

Alla säger att ens första kärlek är så fint och minnesvärt och viktigt. För mig har det inte varit så. Min andra relation har varit mer betydelsefull, eller det kanske bara är så det känns nu eftersom att den är mer färsk än min första. Hur vet en det? Hur som helst, ur min första kärleksrelation blev jag bara skadad. Visst var det fint ibland och att känna fjärilar i magen för första gången var någonting speciellt, men de spår som den relationen lämnade efter sig känns ibland outhärdliga. Ja, de finns fortfarande där. Jag är ännu inte redo att dela med mig om det, men en dag ska jag göra det. Bara inte idag.

När slutar en älska någon? Vissa säger att det händer när en börjar älska någon annan. Men hur börjar en älska någon när en redan älskar en annan? Hur vet en ens om en fortfarande älskar någon? Kanske har jag bara gjort det så pass länge nu, att det numera ligger i min natur.

Jag vet inte vad som gör det så svårt och läskigt för mig att skriva om kärlek och relationer. Kanske beror det på den andra partern. Det var svårt för mig att skriva om min relation till en missbrukare också, kanske i rädslan att hen skulle bli arg, ledsen eller besviken. Att hen skulle känna att jag kastade denne under bussen, liksom. Jag vet inte. Jag är inte bra på relationer.

Likes

Comments

Dagens test samt dagens klädsel. Chokladen får 8/10 av mig!! Klädseln får 9/10, superjobbigt att gå på toa med hängelbyxor, annars så!

Idag har jag varit på ännu mer förberedelser inför praktiken utomlands. Jag är taggad, tills jag börjar tänka på hur påfrestande det faktiskt kommer att vara att praktisera i ett annat land med en annan kultur och annat språk. Jag kommer nog aldrig ångra att jag tog vara på denna chans, men det kommer bli en riktig utmaning misstänker jag. När är det dags att börja packa? Jag vill börja redan nu, si sådär en månad i förväg, hehe.

Någonting mer jag ser fram emot är att gå balen!! Jag har världens finaste klänning som bara hänger och väntar på att få bli använd. Jag blir helt rörd och varm i hjärtat när jag tänker på att jag blev frågad att vara någons baldejt. Det är en sådan himla ära.

Vad rörigt det känns som att jag skriver. Jag har sällan struktur i mina inlägg, men jaja. Kanske när jag blir en känd bloggare. Hur som helst, imorgon ska jag vara hemma från skolan. Anledningen är att jag har mycket som jag måste ta igen, jag ska alltså stanna hemma från skolan för att plugga. Det låter helt orimligt och ologiskt, men jag funkar inte på skolan. Imorgon är den korstaste dagen på veckan, så det känns ok att missa morgondagen.

Jag hade tänkt motionera ikväll, men jag orkar inte. Jag är trött, jag somnade sent igår. Jag såg att jag har två osedda episoder av Jane the virgin som jag tänkte se, samtidigt som jag äter upp kokos-chokladen. Chill måndag.

Likes

Comments

Hallå från en tjej som är väldigt slö efter helgens festligheter! Jag har haft en rolig helg med tacobuffé, kungligt besök, beerpong och en hel del skratt. I fredags käkade gänget, sedan gick vi på fest där vi spenderade hela kvällen. Jag kom hem vid tre på natten, somnade direkt, vaknade nio och det var bara på’t igen eftersom att jag åkte ner på byn igen redan vid elva. Där gick vi på marknaden, tittade lite på skotertävlingen, lyssnade på kungen och åt på frasses. Efter det åkte jag hem till Fredrik, sov en stund, vaknade och trodde att jag hade feber :-( tog en värktablett och gjorde mitt bästa för att vara på topp (idag känner jag mig inte febrig). Sedan var det fest hela kvällen, jag tror vi hamnade på tre eller fyra olika ställen hehe. Det var förvånansvärt mycket folk från andra ställen än Vilhelmina, det var kul med nytt blod, så att säga. Jag kom hem vid tre inatt igen.

Jag fick en egen skål med vegofärs när vi åt tacobuffén, så himla gulligt och det var så himla gott. Tacos är min favvomaträtt för tillfället.

Sista bilden är jag idag. Mina enda planer är att ligga i min säng alternativt soffan och inte göra ett skit. Veckans planer är däremot inte lika ointressanta: imorgon är det mer förberedelser inför praktiken i Nederländerna (i fredags var det exakt en månad tills vi far!!! iih), på onsdag har jag prov i naturkunskap och på kvällen ska jag se bio. Ok, inser nu att de få planer jag har var ganska ointressanta. Oh well, nu ska jag käka någonting. Vi hörs!

Likes

Comments