Smink: Min bas

Jag tänkte dela med mig av hur jag gör min bas för nu har jag hittat produkter som jag tycker funkar bra och ger det resultat jag eftersträvar.

Jag börjar med att lägga en primer så sminket håller hela dagen.

Till primer använder jag mig av NYX Shine Killer, jag har också testat deras Pore Filler tidigare men jag tycker bättre om den här då den har en mer silikon känsla när man blandar ut den på huden och resten av produkterna lägger sig fint på den.

Till conceler använder jag mig av Maybelline FIT me concealer i färgen 15

Efter man har lagt sin primer kan man göra på lite olika sätt, visa lägger först sin foundation och andra gör som mig och börjar med concealer. Den här är en nyans för mörk och därför lägger jag den först, som ni kommer läsa sedan så har jag ett steg som rättar till att inte bara concealern är en nyans för mörk utan dom två nästa steg är också en gnutta för mörk.
Är man likblek har man ett ständigt problem att hitta båda foundation och concealer som är den perfekta färgen.

Dom här två produkterna använder jag mig av här näst. Börjar med Lumene CC cream i färgen Ultra Light och lägger över hela ansiktet sen om jag känner att jag behöver lite mer täckning tar jag min Loreal True Match i färgen 1.R/1.C Rose Ivory och den lägger jag inte över hela ansiktet utan bara där jag känner att jag behöver mer täckning som sagt.

Dags att pudra ansiktet! Jag använder mig av Lumene Tranclusent puder och Tikei mineral foundation i färgen Cool 0

Det är alltså i den här steget jag ljusar upp mitt ansikte med hjälp av Tikeis mineral foundation som är väldigt ljus och den pudrar jag över hela ansiktet och ner på halsen. Men innan jag tar och ljusar upp ansiktet så lägger jag lite av Lumenes puder under ögonen för att sätta både concealern och foundationen på plats så dom inte lägger sig i runkorna runt ögonen.

Nu till det roligaste steget, contour och Highlight. Här använder jag mig av Make up stores microshadow i Masai och Sleeks highlight palett i Solstice.

Nu när ansiktet är en och samma färg så är det dags att få tillbaka och ta fram formen i ansiktet och nu har jag testat Make up stores microshadow ett par gånger sen jag fick en i början av veckan och jag kan säga att den passar utmärk för att få fram kindbenen och är en utmärkt kalltonad brunfärg, skulle verkligen rekommenderar om ni är ljusare i hyn och har svårt att hitta en bra contour färg.
I sleek paletten så finns det fyra olika färger, 3 i puderform och en kräm. Då brukar jag oftast ta och blanda dom tre pudren och använda till min highlight, har inte testat kräm produkten i paletten så den kan jag inte säga så mycket om men det är en grym highlight palett och jag skulle verkligen rekommendera den.
Det är också här jag lägger min rouge men jag brukar inte använda samma varje dag, sen det varierar.

Sedan avslutar jag med min Mist & Set spray från Elf som jag köpte med mig från Ullared.

Gillar

Kommentarer