Vad har dansen betytt?

Dansen. Ja, vart ska man börja för att ens förklara hur mycket dansen har och fortfarande betyder för mig. Allt startade i alla fall 2010 efter det att jag hade börjat gymnasiet. Jag valde estet och tanken var väl att jag skulle gå musik (fråga inte vad jag tänkte där, det vet jag inte själv. Musikalisk är jag dock inte) men en i min klass som jag kände sen tidigare övertala mig att välja inriktning dans med henne och så blev det.

Idag vet jag inte vad jag skulle ha gjort om jag inte fick röra på min kropp. Det har hjälp mig på så många plan. När hjärnan har varit full och nästan gjort mig galen så fanns dansen där och fick mig att koppla av, fokusera på något annat när livet är tuffare. Man kan nog beskriva det som terapi för själen!

I år är det 7 år sedan jag började och det har hänt så mycket. Jag har utvecklats otroligt mycket och blivit bättre, jag har stått på scen ett ex antal gånger och jag minns fortfarande första gången jag fick möjlighet att göra ett framträdande. Det var inte långt efter det att jag hade börjat dansa och om jag var nervös. Att stå framför en publik har aldrig varit min grej.
Men jag fick en sån adrenalinkick, och ville bara göra det om och om igen.

Vad för stilar dansar jag då? Jo, just nu dansar jag modern dans och balett. Men jag har också dansat hip hop under gymnasiet.

Gillar

Kommentarer

Fitnessbyannabelle
Fitnessbyannabelle,
Underbart med dans!
nouw.com/fitnessbyannabelle
Tasteofmela
Tasteofmela,
ha en fin dag
nouw.com/tasteofmela
Idamida
Idamida,
Dans är livet! <3
nouw.com/idamida