Bli bättre på att sminka

En del tycker ju att jag är rätt duktig på att sminka och kommer ofta till mig när det kommer till sminktips. Men jag har också ofta hört folk säga "Usch, jag är inte så bra på att sminka, jag önskar att jag vore bättre" så därför tänkte jag rada upp några tips, som jag använt mig utav för att bli bättre på att sminka mig.

Övning

Är det något tips man ska ta med sig från det här inlägget är det nog det här tipset. Det går inte att bli bra utan att träna, inte när det kommer till smink. Tror inte det finns någon som föds och kan göra en perfekt sminkning. Detta betyder alltså att man måste öva på dom sakerna man är dåliga på. Är man inte duktig på att göra en winged liner, då sätter man sig ner och över varje dag tills man får till en winged liner, och det gäller allt som har med smink att göra.

En sak jag gjorde var att kolla på videos på youtube och försökte göra så som dom gjorde.

Lär känna ditt ansikte

Precis som allt annat har också sminkvärlden en massa trender, men visa trender funkar helt enkelt inte på ens egna ansikte. Bara för det är en trend betyder inte det att de kommer fungera på varenda person. Som tex så var banana puder väldigt populärt för ett tag sedan, men hade jag som är näst intill likblek använt det när jag inte busat mig. Ja, då hade det helt enkelt inte sätt speciellt bra ut. Så lär känna ditt ansikte och vad som fungerar på det.

Borstar

Något som också är viktigt är faktiskt borstarna man använder, man kan ha bra produkter men är inte borstarna bra för just det du vill ha ut av det hela då kan det bli pannkaka av det. Så försök satsa på bra borstar också och inte det billigaste alternativet.

Ha roligt

En till viktigt sak, smink ska vara roligt! Så ha kul och experimentera en massor, det är bara en själv som kan sätta gränserna för vad som är okej och inte okej när det kommer till smink tycker jag. För smink är precis som konst fast man utför det på sitt ansikte, det är i alla fall så jag ser på det.

Gillar

Kommentarer

claratimmer
claratimmer,
Alltså att kolla youtube är typ det bästa som finns, har lärt mig i princip allt i sminkväg av det!
nouw.com/claratimmer
natalieelisabeth
natalieelisabeth,
Visst är det, samma här! När jag gick åk 7-9 så kolla jag youtube som en galning 😍
nouw.com/natalieelisabeth
SandraBeauty
SandraBeauty,
vilken fin blogg du har
nouw.com/sandrabeauty
natalieelisabeth
natalieelisabeth,
Tack fina du 🙊😄
nouw.com/natalieelisabeth