Att må dåligt

Hej!

I detta inlägg tänkte jag skriva om något som berör många av oss, psykisk ohälsa. Att må dåligt idag är väldigt vanligt bland ungdomar men även bland vuxna. Ingen av dom som lider får välja, det bara sker.
Många artiklar, Facebook-inlägg och Webbsidor handlar om just psykisk ohälsa. Jag vill uppmärksamma er om att psykisk ohälsa ökar för varje år och trotts att skolor, vårdcentraler och bl. a. UMO erbjuder hjälp ger det i stort sätt inga stora effekter. Hjälp kan man söka även via nätet och telefon. Det enda man behöver göra är att våga och be om hjälp som erbjuds.
Men varför så få vågar, varför måste vi acceptera fler självmord?
För 4 dagar sedan tog Rick Genest sitt liv, känd som Zombie boy. Ricks familj påstår om en olycka men polisen misstänker självmord eftersom Rick mådde dåligt under en lång period.

Oavsett om du känner dig nere då och då, är deprimerad några månader i rad eller lider av panikattacker dagligen sök hjälp, prata med dina nära och kära, våga prata om problemet! För kom ihåg det går inte över av sig självt, du behöver inte vara ensam med det, du KAN INTE vara ensam med sjukdomen! Du är stark nog att bekämpa den, du förtjänar att vara lycklig.

många kramar! 
Kramar, Natalia


Gillar