Jeg har, siden jeg var helt lille, haft en kæmpe kærlighed til Italien. Min begejstring for landet kommer sandsynligvis fra min fars indoktrinering om, at Italien er verdens navle. Og jeg giver ham ret. Italien ER virkelig et fantastisk land på alle mulige måder. Det rummer alt hvad hjertet begærer (i hvert fald mit hjerte) og det er et land med en helt særlig puls, man efter min mening ikke finder andre steder.

Min familie har altid rejst meget i støvlelandet, både i nord og syd, og jeg kan ikke tælle hvor mange gange jeg har besøgt landet. Dog ved jeg, at jeg var 11 år første gang jeg besøgte Rom. Og det var første gang jeg blev, sådan rigtig, forelsket. Forelsket i en by der dufter af benzin og friskbrygget espresso, en by der er højlydt og rasende, på den passionerede måde. En by der emmer af kunst og historie og en by der aldrig dør. Rom bliver kaldt Den Evige Stad. Det er der en grund til. Jeg har besøgt byen 7 gange og jeg har stadig ikke set, hørt og duftet til alt hvad byen byder på.

Der er uendeligt mange ting, at se i Rom. Colosseo, Foro Romano, Peters Kirken, Pantheon, Castel Sant'Angelo, Fontana di Trevi, Den Spanske Trappe - jeg kunne blive ved. Rom er fyldt med historiske bygninger, kirker, kathedraler etc, at det næsten ikke er til, at begribe. For en lille historieelsker som mig, er det som at være midt i paradis, når man, uanset hvor man befinder sig, er omringet af en storslået historie om et imperie som Romerriget var.

Hvis man får nok af historien og i stedet er i shopping humør, så gå en tur ned ad Via Del Corso og Via Condotti og shop high fashion. Hvis man som mig, ikke har råd til den slags, er det fantastisk blot med window shopping og et kig på alle de fashionable romere der pryder gadebilledet. Via Del Corso er kendt for, at være et sted hvor jetsetterne spadserer igennem om aftenen for, at se og blive set. Her udfolder den italienske forfængelighed sig på bedste (eller værste) vis. Condotti er en gade der kan sammenlignes med Paris' Rue du Faubourg-Saint-Honoré og London's Bond Street, og hvis man har været der, ved man udemærket, at det kun er de mest ekslusive butikker der ligger her.

På en slentretur gennem Villa Borghese kommer man væk fra byens summende trafik og menneskemylder, og kan, ofte i tonerne af jazz eller anden musik fra en gademusikant, nyde det smukke kig på hvide statuer og fossende fontæner.

Nyd en iskold Aperol Spritz i solens sidste stråler på Campo de' Fiori og forkæl dig selv med en fantastisk middag på en af de mange restauranter i det folkelige Trastevere.

For mig er det en ubeskrivelig fornøjelse, at besøge Den Evige Stad, der har så meget at byde på og jeg kan ikke vente til, at jeg skal derned igen og finde nye perler og genopleve de gamle.


Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments