Innan jag ska plugga tänkte jag vrf inte blogga lite, hehe. Är inte riktig förtjust av ordet "blogga" men vad kan man annars säga? Svårt o hitta på något just nu.. Men aja, vi lägger det undan.

Det är påsklov men sorgligt nog kommer det att ta slut om några dagar, så måste passa på och njuta de dagarna det är kvar. Egentligen vart det tänkt att jag skulle vara i Stockholm hos min bror under hela påsklovet men men... Gymnasielivet hindrade mig. Är fortfarande i Gävle och har pluggat och jobbat för det mesta, inget förändring alls, hehe. Förutom att jag får sova lite längre på mongona vilket är verkligen uppskattad :) Börjar redan nu att stressa mig inför livet efter studenten trots att jag har planer och vet vad jag göra så är det fruktansvärd läskigt. Man är så van att ta sig upp och gå till skolan på morgonen men plötslig tar det slut en dag. Är inte det läskigt? Är man verkligen redo och beredd på att möta världen på ett annat sätt efter gymnasiet? Har vi verkligen mognat att det är upp till oss själva till att forma och göra vad vi vill med våra liv? Jag känner mig fortfarande som en tioåring Narwan. Det kanske är jag som överdriver lite o överdramatiserar, idk men det är så jag känner ibland.

Jag får härmed avsluta inlägget och börja med GA istället, tror att det är en bättre ide och skulle verkligen uppskattas av mina lärare också. Hehe, ha en bra dag allesammans.<3


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det har gått ca tre månader och jag inte bloggat vilket jag inte alls är såå stolt över men jag ger det en ny försök och ska försöka blogga med jämna mellanrum... Kl är snart 2 vilket är ganska sent på natten men jag kan inte sova... Är ganska stressad o orolig inför mina intervjuer jag kommer att ha plus allt annat i skolan. Jag trodde att trean skulle vara lite mindre stressigt men nähä du, det är så mkt andra saker vid sidan om skolan som man måste hantera och handskas med... Jag vill försöka så gott jag kan för att hinna med allting, det kommer löna sig i slutändan.
Tänker avsluta denna inlägg med ett citat som är motiverande och väldigt starkt! "Your only limit is you"
Godnatt allihopa! ❤️

Likes

Comments

Nu är det äntligen 2017 och jag måste säga att jag har sett fram emot detta år på länge…. Det är mycket som ska bli gjort detta år and I cant wait. Jag har haft så roliga, glada och fina stunder från före detta år samt dåliga stunder också… Men det är just det livet handlar om. Det har ju sina ups and downs så inget jag klagar över… Detta år ska bli ett grymt år med nya mål och nya utmaningar. Till o börja med har jag gjort några nyårslöften till mig själv som jag också tänkte dela med mig av. Dessa fem saker är något jag vill hålla till nästa år och bli bra på och jag är säkert på att jag inte är ensam om det utan det är flera som går genom same issue, haha. Därför har jag tagit med lite tips o tricks för att både hjälpa mig själv nå dessa mål och för andra att läsa och bli inspirerad.

1. Äta hälsosamt mat: Att byta till en hälsosammare kost kan vara oerhört svårt när man är omgiven av billig skräpmat överallt. Men med en bra mängd av beslutsamhet och några grundläggande tips kan man sakta utveckla en hälsosammare matvana.

Äta regelbundet -försöka äta tre stora måltider om dagen och två till tre små mellanmål på vägen - lite frukt eller naturgodis kanske. Detta gör att man inte kommer vara hungrig vid varje given del av dagen och har större kontroll över sin konst. Några personliga tips som jag kan ge är att alltid ha med sig en vattenflaska och frukt i väskan. På så sätt kan man återfukta sig och även känna sig full i magen och inte behöva ta ohälsosamma snacks. En annan sak som jag gör är att jag byter ut vissa saker mot en annan som är lite hälsosammare exempelvis: Läsk till juice, lösgodis till naturgodis etc.

2. Sluta skjuta upp saker: Det här är det största hindret som håller de flesta människor inklusive mig själv från att nå sina mål är önskan att slappna av och göra något kul istället för att arbeta hårt.

De flesta av uppgifter är faktisk inte svårt att göra utan alla har förmågan och kompetensen till att utföra uppgiften men av en eller en annan anledning undviker man att börja. Att komma igång och börja är det svåraste och därför har jag kommit på några tips som både kan hjälpa mig och andra. Saker som tar mindre än två minuter att göra exempelvis att ta ut sopor, diska precis efter en måltid eller skicka en mejl JUST DO IT. Enklare än det här är det inte. Har man en svårare uppgift som kräver mer tid är det bra och dela upp det. En ”to-do-list” är aldrig dålig att göra och det underlättar nästan allting och man blir lite mer organiserad också. Bli av med allt som distraherar dig och gör en uppgift i taget.

3. Börja spara pengar: Vem har varit med om att ha fått sitt studiebidrag/lön och efter drygt en vecka har pengarna försvunnit, man kan inte sluta o fundera på vart pengarna tog vägen... Åt mat kanske? haha! Så är det för min del iallafall eller andra saker som jag absolut inte har en aning om men pengar går åt det iallafall.... De pengar som man kan spara till något stort och vettigt. Vissa saker som jag har själv gjort hittills och som jag kommer att fortsätta med är att inte med bankkortet vart jag än går. Om du vet att du inte behöver köpa något på stan varför ska du då ta med kortet? Jag tror att så fort man är medveten om att man har pengar i fikan så köper man saker som man inte ens är 100 på. Därför är det bäst o låta kortet ligga hemma så länge du inte planerat på en shoppingdag. Jag har också gjort ett bankkonto där jag skickar pengar varje månad och sparar pengar till något stort.

4. Sluta vara sen: Punktlighet är en dygd som hålls i högt anseende i vårt samhälle. att vara i tid är ett tecken på en riktigt professionell, en pålitlig vän och omtänksam person. Dock är det något jag absolut inte är bra på och jag slår vad om att jag inte är ensam om det. En sak som är bra och tänka på är att planera för sin vara förberedd inför troubbles... Om det tar 20 minuter att gå till skolan kanske är det bättre o ge sig själv tio minuter extra... Något kan hända under de första 20 minuterna som hindrar dig att vara i tid men har du lite mer tid är problemet då löst. Man kan också ställa upp saker natten innan och förbereda sig för morgondagen. En annan sak som man kan göra är att schematisera händelser tio minuter tidigare, har man exempelvis tid hos tandläkare kl. tre bör man istället skriva in 14:50 i sin kalender.

5. Möta sin rädsla och insecurities: Alla är inte 100 nöjda med sig själv och har inte ett starkt självförtroende men det ska inte hindra en person till att leva lycklig. Just denna punkt tycker jag personligen är extra viktig för alla människor att göra. Att förstå och kunna kontrollera snarare än att övervinna det och det kommer att få bort en hel del av de insecurities man har.

Såja, där har ni det... Detta är något jag verkligen kommer att hålla och vi får se hur det går... Härmed ska jag avsluta detta inlägg innan det blir ännu längre och önskar er alla ett Gott Nytt år.

Likes

Comments

Om det är nån som hellre skulle vara med vänner och äta mat än att gå på dejt så är det nog jag, haha... Idag åkte jag tillsammans med min syster och en bra vän till oss ända till Sandviken bara för att äta i vår favo restaurang - Maharane indisk restaurang. Det var riktig god mat måste jag säga och det är verkligen mysigt o sitta där medan man lyssnar på indiska låtar.

Likes

Comments

Lite bilder på gårdagens födelsedagsfest som jag var på... Snygga? haha. Det var min kusin som fyllde år och jag önskar henne verkligen all lycka hon kan få <3

Idag var det ju mellandagsrea som många vet om... Så jag tog tiden och gick på stan för att shoppa innan jag gick till jobbet, dock fanns det inte så många fina kläder som jag hade förväntat mig men hittade några fina tröjor så blev lite nöjd på slutet trots allt :)

Likes

Comments

Två dagar kvar tills denna termin tar slut.... Det har varit en ganska stressig termin och mycket inlämningar men lidandet är på väg att ta slut. Det kommer bli så himla skönt och vila lite. Jag har ju tre inlämningar kvar som jag försöker skriva klart innan jullovet, men tror att jag kommer klara det, behöver bara skriva lite till sen är det klart :) 

Lite bilder jag har tagit under dom senaste dagarna... :)


Likes

Comments

Hej allesammans!

Det är december månaden och jag måste bara dela med mig julfilmer som jag kan kolla om o om igen utan att tröttna på dem. Om det är något jag älskar kanske mer än att få julklappar är förmodligen att bara ligga på soffan under täcket och kolla på julfilmer, all day all night! haha. Det är så himla mysigt, älskar det verkligen. Speciellt när det är kallt och snö ute medan man själv är hemma och har det så varmt o mysigt...

Likes

Comments

Oh, idag har det varit en lång dag och jag känner mig så färdig och utmattad.... Jag vaknade jätte tidigt (inte min grej) för att hinna träna på gym dock gick jag och åt frukost först på Espresso house med en vän innan vi tog oss till gymmet. Vi kolla lite runt på stan också och litade efter en väska men hittade inte något jag tyckte var fin... :/ Det slutade med att vi gick till Indian palace för att äta lunch - älskar verkligen deras mat. Sedan gick jag iväg till mitt jobb och nu sitter jag hemma och försöker plugga lite innan jag ska gå och lägga mig.... Lite serier kommer jag också kolla på ;)


Likes

Comments

Det har gått flera månader nu sen jag slutat gå på gym, det känns som att jag knappt får tid att ägna mig till gym.... Men jag har bestämt mig att prioritera och lägga fokus på min hälsa och verkligen se till att jag motionerar. Känslan man får efter ett gympass är helt underbar. Jag mår så mycket bättre och känner mig mycket starkare och lyckligare än vad jag annars brukar göra. Det frigör sannerligen mina lyckohormoner och det känns bra när man har kontroll över sin kropp och vikt. Man känner sig stressfri och lugn, det är jag i behov av mest, att koppla av och frigöra de stresshormonerna.. Därför har jag bestämt mig för en utmaning - att gå på gym 3-4 gånger i veckan under två månader till o börja med, förhoppningsvis kommer jag att trivas och träna varje dag regelbundet efteråt.

Hittade lite gamla bilder på när jag tränar så att det ger mig lite motivation.


Likes

Comments