Ja men hallå. Och gott nytt år. Nu är det helt plötsligt 2018 och det känns inte ett dugg konstigt för mig faktiskt.

Hoppas erat nyår var awesome. Mitt? Not so much. Brakförkylningen från helvetet, ostrukturerat och allmänt jävla opepp. Hade helst av allt bara velat lagt mig och sovit när jag kom hem från jobbet tjugo i 9 igår. Men så blev det inte. Det blev middag och bök med grannarna och sedan kollade vi på när dom skjöt raketer. Jag vet inte varför, men jag var inte så imponerad av 2017's nyårsfirande.

Förra året stod jag och Jimmy och höll om varandra tätt i Skalstugan, iklädd kostym och finklänning.. Detta året varmt klädd från topp till tå och knappt en omhållning. Det är väl livet I guess. Medans ni andra fick börja 2018 med glädje så startades mitt med besvikelse. Hoppas ni har det gott. På återseende.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vill tacka alla som under 2017 gjort detta till ett minnesvärt år. Karriärsmässigt har det varit ett av de bästa åren för mig, jag har lärt mig att acceptera att ett receptionistjobb i stan inte är min grej och att just inom restaurang vill jag inte jobba. Jag har för första gången sagt upp mig från ett arbete jag jobbat inom och dessutom avsagt mig flera fina platser som velat haft mig i deras personalstyrka.

Uppe på allt det så har vi nu i princip flyttat permanent till fjällen, just nu när jag ligger och skriver detta så kikar jag ut från vårat "sovrums"-fönster och ser en fjälltopp.

2017 har också för mig varit ett år där jag fått lära mig att prioritera om och prioritera rätt. Min ekonomi har aldrig sett så bra ut även om det är plus minus noll. Alla mina skulder som jag kämpat med kommer att försvinna vid Skatteåterbäringen 2018 och helt plötsligt har jag t.o.m bokat in en semester för mig och Jimmy till Stockholm för show och boende på hotell.

Jag känner nu när jag skriver att jag ibland har haft svårt att blicka tillbaka på detta år som ett år där det hände mycket positivt eftersom vår omgivning stundtals varit ganska förjävlig på ren svenska. Vi har förlorat familjemedlemmar, flera stycken. Jag förlorade en av mina absolut närmaste vänner (jag pratar tyvärr om döden..). Vi har gått igenom mycket leda och vånda.

För Jimmys del så har han fått slitit djävulen av sig för att hitta ett jobb han trivs med men också med att hitta en balans i vardagen då jag är så målinriktad och han är mer go with the flow fast oftast på ett bra sätt.

Vi har haft turen längs vägen att lära känna mycket nya människor häruppe samt testa på en ny livsstil, en livsstil jag suktat efter så länge jag kan minnas. Och i februari flyttar vi in i vår nya lägenhet häruppe i Storlien, oklart ännu om det blir en tvåa eller trea, men lägenhet blir det i vilket fall.

Ni som följt mig i några år vet vilken otrolig resa det varit för min del. Men att nu få dela denna resan med någon är för mig det mest fantastiska jag varit med om. Jag KAN stå på egna ben och det vet jag redan om, men det är skönt att ha någon att luta sig tillbaka mot när man inte känner att man klarar allt själv! :)

Idag jobbar jag, sista dagen på året! Jag har hamnat på ett toppenställe och det kan jag inte förneka. Jag började i slutet av Juli och här blev jag kvar. Har varit in till stan max 10 gånger sedan i juli och det gör mig it na. 😄

Nu springer jag med öppna armar mot ett 2018 som kommer bli ett av de bästa åren och det tror jag faktiskt på. Ekonomiskt, karriärsmässigt, äventyrsmässigt, kärleksmässigt och utvecklande för mig själv!

Jag älskar er alla och önskar er ett otroligt fint gott nytt år!

Jag lämnar er med någonting jag känner kommer bli min haschtag för 2018. #bethebestyou

Puss och kram på er! 😄😄❤

Svärmor / Kärleken

Lina & jag på äventyr

Pälskisen Roxy ❤

Nordhallen i Sommarskrud

Första fjällpromenaden med kärleken

Vi blev med ny bil 😍👊👏

Likes

Comments

Ikväll visade sig Åre från sin finaste sida i vinterskrud. Eftersom det bara är 6 mil mellan Storlien och Åre så åker vi in dit ibland och tar en bit mat eller bara kikar omkring. Ikväll var jag sugen på en Halloumiburgare så så fick det bli.

Underbart vackert med alla ljusslingor överallt! 😍

Likes

Comments

För många är söndag en vilodag, en dag med kanske lite extra god frukost eller latdragning i sängen. För mig? Det blev gymmet.

Det positiva är nu att när Jimmy jobbar helg också så kan jag fokusera på träningen, den hamnar inte i skymundan utan den hamnar på agendan. Då jag är en morgonfågel som studsar upp ur sängen och älskar morgonen så gör det mig inget att kliva upp halv 7 då Jimmy kliver upp, dra mig en sekund å sedan springa upp på gymmet. För mig är det bara sinnesro, för då slipper jag ligga kvar ensam i vår säng :)

Blev två "vilodagar" när jag jobbade på Coop i fredags samt igår. Dock är det inte vila då jag får träning i jobbet, att jobba i den såkallade "Luckan" på Coop här i Storlien är ett fysiskt krävande jobb då det är ett Systembolagsombud. I två dagar har jag hivat flak med öl, sprit, vin yea you name it, upp och ner! Har gjort fler squats med ölflak än jag kan räkna och det känns i benen! Helt jävla underbart! 💪

Nu ska jag strax bege mig ut på fjället tänkte jag, på en promenad. Efter gympasset? Yes indeed! Där hämtar jag min energi, bland dom snårblåsta fjällbjörkarna och den kristallklara snön!

Ha en underbar dag hörrni! Och glöm inte följa cassandranilssonfitness på Instagram!

Likes

Comments

Idag beställde jag mitt första proteinpulver från Fitnessguru. Det fick bli Strawberry White Chocolate och en shaker. Jag har suttit många år framför skärmen och tvekat som en idiot när jag vet själv att träningen får mig att må bra.

Om man tar bort all kroppshysteri och dylikt så trivs jag bäst i min kropp när den är i toppform, inte för att jag tror jag är fulare än någon annan som många feminazis gärna vill få det att framstå. I min värld så får varje kvinna göra vad dom vill med sina kroppar stora som små så länge dom är nöjda med sig själva.

Själv har jag tränat snart en vecka straight. Hade en vilodag pga medicinska orsaker men annars har jag köttat på. Upp klockan halv 7 när Jimmy gått till jobbet, upp på gymmet och sedan dör jag en stund för mig själv i sängen! Det är skönt att det går framåt med träningen, känns som att det är den som håller mig jordad just nu och det behöver jag :)

Likes

Comments

Vill börja med att säga tack för alla fina minnen jag delar med dig. Alla skratt och all sorg vi gått igenom även om vi vi oftast varit på separata håll i vårat avlånga land. I mitt minne kommer du alltid leva vidare som en ande varje gång jag kikar ut över en fjälltopp eller kommer i sammanhang där du skulle ha trivts som fisken i vattnet. Denna text är för dig André och ingen annan.

För dryga två månader sedan åkte du iväg på en resa som skulle bli din sista. I mitt minne minns jag så klart och tydligt det sista jag sa till dig "Var försiktig och rädd om dig, vet inte vad jag skulle göra ifall det hände dig någonting.". Med din skämtsamma attityd skakade du lätt bort det och sa att du skulle vara rädd om dig och att jag visste hur noggrann han var med sin utrustning. Om jag bara visste där och då att det var det sista samtalet jag skulle ha med dig i denna livstid hade jag valt mina ord annorlunda och hade sagt hur mycket jag alltid uppskattat din vägledning, ditt mentorskap och din glada attityd trots att livet varit så orättvist mot dig. Jag hade sagt att du skulle tagit det extra försiktigt och sett efter situationer där du inte kanske haft någon kontroll. Det sista vi hördes var tisdagen, då du skickade en snap om att du var i Lofoten och jag skrev tillbaka att jag hatade dig eftersom du visste hur mycket jag ville åka till Lofoten och vi pratade ofta om att göra en topptur dit och att jag borde nog träna mig i form inför resan dit, nu får jag göra den utan dig - för att hedra dig.

Två dagar senare går jag in på mitt jobb där jag har wifi och går in på facebook. Det är bilder på dig överallt och människor som skrivit, ingenting kunde någonsin förbereda mig på vad som hände de följande två minuterna då det var dom värsta två minuterna i mitt liv hitills. Du är borta, för gott. Människor skriver om hur ledsna dom är och jag faller nästan ihop på golvet i chock och skriker rakt ut i butiken att jag måste ut därifrån för att jag inte kunde vara kvar därinne - jag bröt ihop ute på parkeringen och grät som jag sällan kan minnas att jag gjort i min livstid. Jimmy förstod ingenting, jag grät konstant i 3 timmar, det kändes som att någon hade slitit ut en del av mitt hjärta och kastat det i backen, stampat på det hårt och gnuggat in det med salt och sedan fortsatt.

Du var borta. En fruktansvärt klättringsolycka tog ditt liv, min finaste André, min partner in crime i filosoferingar kring livet till fjälls. Den som hjälpte mig komma in i den inre kretsen med att jobba till fjällen. Den som aldrig gav upp hoppet om mig. Den enda människan jag mött som haft mer otur än mig i livet och som det äntligen började ljusna för. Bara någon vecka innan talade vi om framtiden, hur den såg ut för oss båda. Att jag och Jimmy äntligen landat i oss som enhet och att vårat liv äntligen skulle bli bra. Du hade stuckit till Finland på god knows what för äventyr och även du hittat kärleken, du trodde att det skulle bli så bra än om en aning omständigt, mina tankar går till den kvinnan och i hennes sorg att förlora dig vid sin sida. Du hade blivit ambassadör för Mammut Scandinavia, en av två i Sverige & din glädje kunde inte jämföras med något jag tidigare sett, du var så peppad och så så redo för det livet som det skulle ge. Men du rycktes bort från oss alla, precis som en orkan.

Dagarna har gått, vissa värre än dom andra - men alltid med en saknad i mitt sinne, något som fattas. Att slänga iväg ett meddelande på messenger och säga hur jobbiga mina jävla gäster har varit eller bara få tala om världsliga saker och veta att du alltid, fanns där för att lyssna även om du jobbade och hade mycket att göra. Jag önskar att jag hade fått träffa dig fler gånger i livet, och vandrat med dig, se din sida av livet eller som du så fint beskrev det #andréskarma , som blev din nisch.

Nu har det snart gått två månader. Jag kommer på mig själv då och då att ta upp telefonen och vår konversation och skall skriva någonting, oftast hinner jag några meningar in innan jag inser att det inte kommer att komma något svar. Du är så otroligt saknad och jag vet att vart du än är, så har du det antagligen så jävla bra och är med väldigt bra människor. Jag vill gärna tro att du vakar över mig och skänker mig tröst dagarna när det är som jobbigast. Även om jag mest väntar på att vakna upp och inse att det är en mardröm.. Jag älskar dig och kommer sakna dig för all framtid André - du är föralltid en del av mig som ingen kan ta ifrån mig.

Vila i frid kära du. 29/8-1988 - 20/10-2017

Likes

Comments

1. Har du något smeknamn?
Jimmy kallar mig ofta för bebe (bibi) samt gosen, älskling, yea you name it. Mamma har alltid kallat mig Cassimandra och Cass. Papi har alltid sagt Gammstreken, I shit you not, det är en thing han gör, eller Lillstreken. Har haft många besynnerliga smeknamn genom åren, men ett av mina favoritsmeknamn måste vara när syrran bestämde sig för att börja kalla mig Mansikka (jordgubbe på finska).

2. Har du något konstigt du alltid behöver göra?
Jag har som en ritual på morgonen som jag gärna inte vill ska rubbas. Vill gärna gå upp tidigt, snosa Jimmy morgonnosen, ta en kopp te, tända ljus som luktar vanilj och sedan bara titta ut mot tystnaden och njuta av den en stund. Det är som min yoga på morgonen - får jag inte till den stunden kan dagen bli galet dålig :)

3. Andra måsten?
Måste plocka bort stök & bök innan jag kan lämna lägenheten. Hatar tanken på att komma hem igen senare och behöva ta itu med kaoset då haha.

4. Några lyxvanor?
Jag är svag för godare delikatessmat/choklad. Älskar chokladtryffel med karamelliserad karamell inuti. Samt ostar såsom permesan & grano padano. Tror det är det enda jag kan komma på just nu.

5. När ingen ser, vad gör du då?
När ingen ser så existerar jag bara. Jag slår på ashög musik på telefonen, sjunger för glatta livet och boostar mig själv. Jag städar och donar, bakar gärna eller lagar mat så det är klart tills senare. Jag gör helt enkelt JAG-saker.

6. Vad stör du dig på hos andra?
I dagens läge försöker jag inte att störa mig på saker hos människor. Men jag har otroligt svårt att ta människor som gör sig viktigare än vad dom egentligen är. Det är stor skillnad på att vara stolt över sin framgång gente att köra upp det i någons ansikte. Genuin lycka och tacksamhet kan jag ta, men jag har svårt för falska individer då jag själv har alla mina känslor på huden.

7. Vad är din sämsta sida?
Oj. Här måste jag säga att mitt kontrollbehov båda är en gåva men även en liten demon. Jag ogillar gärna att andra organiserar saker eller bestämmer utan att kolla med mig först. Det här med spontanitet har lite försvunnit och istället finns där nu en levande organiserare. Det är skönt inom jobbet & r min egen del. Däremot kan jag tänka mig att Jimmy inte alla gånger finner det lika praktiskt, förutom om det gäller saker han måste komma ihåg, då vet han vem han skall gå till haha.

8. Vilken sida av sängen sover du på?
Det är lite olika beroende på vars vi är. Hemma i stan sover jag på höger och häruppe i Storlien sover jag på vänster. :)

9. Vad gillar du för filmer?
Romantiska Dokumentärer står mig varmt om hjärtat och Jane Austens filmer tilltalar mig enormt. Men även naturdokumentärer då jag är en skogsmulle.

10. Gråter du ofta?
Haha. Definera ofta? Jag har otroligt lätt till tårar, vare sig det är glädjetårar eller i sorg. Som sagt. Jag har mina känslor på huden. :)

11. Har du något som du ofta säger åt andra att göra men aldrig gör det själv?
Att inte oroa sig så mycket för allt kommer att ordna sig. Jag är textbook example på dubbelmoral när det kommer till detta kan jag lova haha.

12. Vad sjunger du när du står i duschen?
Allt möjligt kan jag tala om. Allt från hårdrock till jojk. Det är ett brett spektrum.

13. Vad önskar du dig mest just nu?
Ett inflyttningsdatum på vår nya lägenhet häruppe. Samt att vi skall skapa en familj jag å han jag älskar! :)

14. Vilken maträtt är din favorit?
Den här blir svår då jag gillar mycket mat och mycket god mat. Hittills måste min favorit vara gnocchin som jag tillagade häromveckan. Innan dess var det nog någe anne ihopplock som man gjort! :)

Likes

Comments

Känns som vi nyss var i januari. Jag undrar verkligen vart 2017 har tagit vägen. För mig och för oss som par har det varit ett otroligt kämpigt år, jag kan lova att vissa dagar trodde jag inte vi skulle ta oss igenom. Alla par grälar och på ett sätt så tror jag det har sina fördelar även om man vill att allt skall vara rosenrött all the time. Man får ventilera.


Samtidigt har detta också varit ett otroligt gynnande år mot våra gemensamma mål. Vi är nu i princip bosatta till fjälls och väntar nu på att en lägenhet skall bli nyrenoverad och klar för inflytt. Jimmy har bytt karriärslinje och är nu kolonialansvarig på Coop Extra här i Storlien samt fått en heltidstjänst.

Och vad gör jag då? Ja ni.. Jag lever livet, jobbar på hotellet och gjort sedan i slutet av juli. Hoppar in på Coop häruppe när jag behövs, annars njuter jag av tillvaron och våra fantastiska vyer. Försöker ta in allting, men eftersom det varit så mycket detta året så är det svårt att ta in allt. Samt alla planer inför det nya året! Jag ser fram emot det SÅ mycket.

Vi firar snart 2 år som ett team jag och Jimboh, det känns som tiden flugit förbi men samtidigt som det gått evinnerligt långsamt. Men vi har klappat oss själva på axeln och sagt att vi gjort det bra ändå för att vara så två extrema viljor. Han är Oxe och jag är Skorpion, en kombination som antagligen skulle ha krossat dom flesta för längesen. Men vi har tamefan klarat det och det är någonting att hurra för.
Häruppe i Storlien där vi nu valt att bosätta oss så händer inte mycket på sommaren, det är vintern som är själen på detta ställe. Med 23 backar och fantastiska skidspår så är verkligen det här stället som en undangömd oas bland allt kaos.


Jag backar undan och tittar på livet som vi lever just nu. Det var detta jag ville ha för 3 år sedan som inte gick att åstadkomma pga bromsklossar i mitt liv. Titta på mig/oss nu, vi lever, vi lever och har det så otroligt bra.


Vi hörs lite längre fram. Puss och kram på er! ❤

Likes

Comments

Så har jag varit uppe i Storlien i snart två veckor. Tiden går fort när man har kul eller vad brukar man säga? Under dessa snart två veckor tror jag att jag lyckats lära mig namnet på åtminstone hälften av den lokala ortsbefolkningen och skapat goda kontakter inför framtiden. Mitt hjärta är helt klart hemma med Jimmy & det märks väldigt tydligt, "Home is where the heart is" uttrycket kunde nog inte stämma in bättre. Alla är hur snälla som helst och det inkluderar våra få men otroligt välkomnade gäster som droppar in lite då & då hos oss i receptionen.

Jag jobbar dubbelpass förutom onsdagar & torsdagar då jag faktiskt är ledig. Passar på att ta vilodag dessa två dagar eftersom förkylningen fortfarande inte lagt sig. Kanske inte var världens bästa plan att ut å springa på fjället direkt efter världens brakinfektion och det får man ju lida för såhär nu i efterhand.

På fredag kommer äääntligen mitt hjärta upp hit och nästa vecka far ja hem till Östersund på en snabb visit.

Livet i allmänhet funkar, men de e så träligt att inte ha vardagslivet man är van. Kanske är det så illa att jag vuxit ifrån säsongsjobbslivet och att det mer övergått till min hobby? Det tål att tänkas på både en och två gånger då detta varit mitt liv de senaste 4 åren! ;) skulle kännas konstigt att bryta upp från det, för vad skulle jag då göra med mitt liv? :)

Nåväl, det är en fråga för en annan dag. För tillfället är jag i Storlien fram till sista september och det får räcka för i höst. Sedan blir det en underbar höst hemma med mitt hjärta! 💗💗

Hoppas allt är bra med er läsare. Puss och kram till er! 💗


Likes

Comments

Dom senaste tre helgerna har nog varit några av dom bästa det här året. Det har blivit mycket friluftsliv och mycket umgänge med lättsamma och underbara människor samt familj. Här nedan kommer lite bilder som summerar ihop det hela väldigt bra! 🍂

Likes

Comments