Header

Idag känner jag mig så där sliten som man kan göra ibland. Jag vaknade med ont i halsen och när jag tog tempen efter jag varit ute med Baloo insåg jag att jag hade en del feber. Men jag har verkligen inte tid att vara sjuk just nu så jag kör på som vanligt idag! Nu har jag suttit några timmar på Regionarkivet och läst elevakter från tidigt 1900-tal och snart bär det av hem.

Måste försöka börja lite med flyttpackningen om jag ska hinna med allting utan att vara tvungen att stressa som en galning sista veckan. Jag har nämligen inlämning och opponering av min B-uppsats samma vecka som vi får tillträde till nya lägenheten så jag vill verkligen förbereda så mycket som möjligt! Men herregud va mycket kartonger det kommer bli! När jag flyttade till Örebro var jag själv och då blev det straxt över 30 kartonger plus en del ikea-påsar och soppsäckar med kläder. Dom kartongerna står redan fyllda i källarförrådet... Nu när vi är två är det så himla mycket mer saker och vi måste verkligen försöka göra oss av med lite saker innan vi ska flytta. Jag vägrar flytta med massa onödigt strunt!

Idag ska jag nog börja packa ner lite skor och andra grejer i garderoben, men mina kläder ska få ligga en stund till för nästa onsdag kommer Johanna förbi så ska vi göra en riktig rensning i min garderob! Hon är lite tuffare än mig när det kommer till att göra sig av med kläder så det blir bra att hon är med och säger åt mig att slänga saker ;) Sen måste jag så klart rensa alla förvaringsplatser som lådorna under sängen, byrån i sovrummet och bokhyllan i vardagsrummet. Har tänkt att jag sa gå igenom alla papper och slänga sånt som inte behövs också! Jösses vad mycket det är att göra inser jag nu när jag sitter och skriver ner allt! Dags att sätta fart!

Imorse hittade jag och Baloo en jättebra lekplats vi kunde träna i också! Så tidigt på morgonen brukar vi gå till lekplatser och sånt eftersom ingen annan är där då. Han fick träna bakdelskontroll, balans och lite olika kommandon :) Han är så duktig min lilla spelevink! :) Givetvis är han ordentligt rastad innan vi går till en park så att det inte blir någon olycka i sanden eller gräset! Det enda märke vi lämnar efter oss är möjligen en liten grop och en massa tassavtryck ;)


Bilden blev rätt dålig eftersom det var mörkt och mitt skal inte sitter så bra på telefonen, för att jag tappat den i asfalten och hörnet inte längre är så snyggt. Men det får duga helt enkelt! :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

På lördag smäller det, vi ska äntligen gå vår Rosa hundpromenad mot cancer i Örebro. Vi går en promenad där alla deltagare skänker valfri slant till cancerfonden. Det här är ett evenemang som tog sin början i Västerås och efter att jag, min mamma och Tim gick promenaden i Västerås förra året bestämde vi oss för att ta evenemanget till Örebro för att ännu fler skulle ha möjligheten att stötta cancerforskningen på ett roligt sätt.

Det är alltså första året vi kör det här evenemanget men allt pekar på att vi kommer köra igen nästa år. Vi har fått hela 130 deltagare på vårt facebookevenemmang! Det känns helt otroligt och sååå himla roligt!! Tänk att vi lyckades nå ut till över hundra personer som ville delta i vårt evenemang! Sen vet vi att det kommer till några till som inte har Facebook eller helt enkelt inte tryckt i att dom kommer. Snacka om att ni är helt fantastiska alla Örebroare!

Dessutom fick vi gensvar från Länsposten som skrivit en artikel om vårt evenemang och det har blivit ett så enormt gensvar, vi trodde aldrig det här. Men det ska bli så otroligt roligt att äntligen genomföra det man planerat sedan flera månader tillbaka!


http://lansposten.se/2016/10/ta-med-hunden-pa-en-rosa-promenad/

Här kan ni läsa artikel som länsposten har skrivit om evenemanget. Det enda som blev fel är att det står att pengarna går till bröstcancerfonden, men det viktiga är att vi stödjer cancerforskningen! :)Likes

Comments

Idag spenderas dagen i Regionsarkivet i Örebro. Jag ska nämligen skriva en B-uppsats om en uppfostringsanstalt för "sinnesslöa" flickor under 1900-talet och då finns allt material här. Så nu sitter jag och läser verksamhetsberättelser, elevakter m.m. där dom talar om hur eleverna är och varför dom tror att eleverna är som dom är. Det käväldigt skönt att det inte ser ut som det gjorde i början på 1900-talet idag, när barn fick sitta på en uppfostringsanstalt för att dom visat sexdrift eller stulit någonting.


Materialet på kortet ovanför är endast en bråkdel av det som jag ska gå igenom innan jag verkligen kan börja skriva min uppsats, så önska mig gärna lycka till!

Nej nu ska jag sluta titta ut genom fönstret och längta ut i det fina vädret och grotta ner mig i dom här fantastiska pappren igen!


Likes

Comments

Usch va dålig jag är på att blogga, känner att jag kommer igång då och då men sen rinner det ut i sanden! Jag vet inte riktigt vad det beror på eftersom jag egentligen älskar möjligheten bloggen ger mig att skriva av mig, diskutera saker och bara i allmänhet skriva!

Nu sitter jag i alla fall i skolan, ungefär som vanligt! Vi har introduktion i vår nästa delkurs, uppsats... Det är alltså dags för min andra B-uppsats. Vi skrev en B-uppsats i vårt förstaämne, idrott för mig, för ett år sedan och det gick ju ganska bra men nu ska jag skriva i mitt andraämne som jag tycker är betydligt svårare. Dessutom har jag en professor som jag hittills har haft väldigt svårt för. Dock har jag en förhoppning om att det blir väldigt mycket bättre nu när hon får möjlighet att jobba med färre studenter och dessutom med forskning som är det hon kan och brinner för.

I vilket fall som helst så är jag enormt nervös och stressad över den här uppsatskursen, speciellt eftersom vi har en annan uppgift samtidigt där vi ska ut i tre olika gymnasieskolor och jobba med individuell historia. Så jag måste skriva en b-uppsats samtidigt som jag skriver och berättar om min egen historia och analyserar min interaktion med elever samt deras interaktion med mig och deras insats i själva arbetet. Herregud, hur ska det här gå till?!?!?!

Igår var vi på kennelträff med Baloo och träffade fyra av hans syskon och även ett helt hav av andra goldens från kennel Goldblaze. Det var verkligen superkul och Baloo är helt slut idag!

Jag lägger in några bilder från igår som jag lånat från Titti, som äger kenneln :)


Likes

Comments

Nu har jag varit extremt dålig på att lägga ut någonting på bloggen, men det handlar mycket om att det har varit en extremt händelserik sommar. Hela sommaren började med att vi fick reda på att den hälta som Baloo gått med under våren och som veterinärerna sagt inte var någonting till slut blev diagnostiserat som osteochondros. Det är en sjukdom som kortfattat gör att brosket inte växer som det ska och vanligen får hundar väldigt mycket ont i leden/lederna som är drabbade. För er som vill läsa mer och förstå så kan ni kolla här: http://veterinaren.nu/hund/sjukdomar/rorelseapparaten/osteochondros-hund

Baloo har alltså osteochondros i båda haslederna. Det är nu, efter en massa krångel med fruktansvärt ickekompetenta veterinärer som inte insåg att det var helt fel att en hund på fyra månader haltade varje gång han hade lekt, en kraftig osteochondros och efter otaliga konsultationer med riktigt bra veterinärer samt "vanlig" röntgen och skiktröntgen i Göteborg så är det bestämt att det inte blir någon operation utan vårat hjärta ska få ha ett så bra liv som möjligt så länge det går utan att vi går in och stör hans leder. Det här har vi bestämt framförallt på grund av att för att de bitar som skulle tas bort vid en operation idag har en stödjande och viktig funktion i lederna samtidigt som han är väldigt glad och inte verkar inte ha ont överhuvudtaget i vardagen. Det här är et val vi tagit tillsammans med experter från England och två väldigt kompetenta veterinärer i Karlstad! Jag kan bara tacka rehabveterinären på Kumla Veterinärstation som var den första som tog oss på allvar, beklaga mig över den enorma okunskap veterinärer på samma klinik har och även tacka veterinärerna på Ullsvby och Solstadens veterinärklinik i Karlstad som hjälpt oss enormt i den här tunga tiden!

Det är inte alls roligt att få höra att ens lilla bebis på inte ens ett halvår är kroniskt sjuk och aldrig kommer att bli helt frisk i hela sitt liv. Det blev väldigt många tårar i början på sommaren och jag mådde väldigt dåligt i det här. Jag ville inte visa för Baloo att jag mådde dåligt när vi var på veterinärstationen eftersom jag ville att veterinären skulle få fortsätta vara någonting han tycker är roligt. Samtidigt ville jag inte vara ledsen hemma för att jag ville att det skulle vara lugnt och skönt och att det skulle just vara bra hemma så att det kändes bra någonstans! Jag tillät mig helt enkelt egentligen inte att vara så ledsen som jag egentligen var. Som tur är har jag en fantastisk pojkvän som känner mig så väl att han direkt ser att jag inte mår bra även om jag kämpar för att dölja det. Så det blev en hel del kvällar där vi satt och jag grät och Tim höll om mig och tröstade mig. Han tyckte också att det var otroligt jobbigt, men han är mycket starkare än mig på sådana här saker. Han är otroligt mycket bättre än mig på att se att säker löser sig och blir bra, även om man inte tror det just då. Så jag fick otroligt mycket stöd av honom och från att känna mig helt nedslagen och inte orka ta tag i träning varken för mig själv eller Baloo är vi nu på banan igen och. Så nu går vi en vardagslydnadskurs på Svenska hundklubben, Västra Sörmland Närke. Det här är en klubb som håller till nära Vingåker, där jag växte upp, och jag har gått kurser här tidigare med mammas hundar så jag kände till instruktören och hon är verkligen helt fantastisk! Svenska hundklubben har en väldigt sund inställning till hund, hundträning och hundförararbete som passar mig väldigt bra! Samtidigt som alla instruktörer jag stött på har varit väldigt kompetenta och bra!

Men som rubriken säger så har sommar definitivt inte bara varit jobbig! Mycket av sommaren gick till jobb, men innan jobbperioden drog igång var vi iväg till Kanada och hälsade på Tims bror Micke och hans fru Sophie. För mig som väldigt sällan varit utanför Sverige och som längst kommit till Frankrike var det här en enorm resa och det var så otroligt häftigt att se det här landet! Vi var dessutom i dom fransktalande delarna vilket gör att kultur och språk blir ännu lite mer ovant än hemma. Tro det eller ej gick det ganska bra med språket eftersom dom allra flesta kan engelska! Jag handlade dock på franska en gång innan vi åkte hem, när jag blivit lite mer varm i kläderna och hört språket ett tag. Jag har ju faktiskt läst franska i fyra år, men som dom allra flesta så har jag inte lärt mig så mycket av den undervisningen i skolan ;)

Jag kommer inte gå in på allt vi gjorde i Kanada, men vi var runt och kollade på allt möjligt, kyrkor, museum, städerna i allmänhet, tittade på formel1 och shoppade en hel del! Väskan var nästan tom när vi åkte till Kanada, men långt ifrån tom när vi kom hem! Det var en väldigt rolig resa och jag är verkligen glad att jag fick möjlighet att åka med Tim på det här eftersom det verkligen gjort oss starkare och närmare varandra. Man upplever så otroligt mycket tillsammans när man reser över halva världen tillsammans! Sen var det naturligtvis otroligt roligt att träffa Tims bror som jag tidigare knappt sett på bild och självklart hans fantastiska fru! Dom är verkligen helt underbara människor och jag beundrar henna för att hon öppnar sitt hus för folk hon aldrig träffat förut och dessutom inte har speciellt mycket koppling till.

Det här var en djuraffär vi var inne i, särklass världens häftigaste djuraffär! Två våningar där övervåningen såg ut som en skepp, vilket man även kunde gå in i från nedervåningen och då hamna nere i själv båten. Övervåning var däcket!


Efter Kanada blev det som sagt mest jobb samtidigt som vi åkte en massa till veterinärer i hela Sverige, diskuterade ersättning från Kumla för att dom inte givit ett bra bemötande eller kompetent hjälp. Vi har också letat med ljus och lykta efter ett nytt boende eftersom Baloo inte ska gå i trappor och nu när han väger 30 kg så är det inte längre hållbart att bära honom upp och ner för tre våningar! Och äntligen har vi hittat en lägenhet så i november flyttar vi till en trea i centrala Kumla med hiss och dessutom en terass där Baloo kan röra sig, med koppel så klart och inte rastas heller, och bara få vara ute! Det kommer bli bra det här!

Så nu inleder jag mitt andra byggprojekt i helgen. Jag, läsa vi fast Tim säger att jag får göra det själv så kommer han att hjälpa till, ska bygga ett vardagsrumsbord eftersom vårat börjar bli för slitet och inte kommer passa nya lägenheten. Vi hittar verkligen inget bord i rimlig prisklass som vi tycker om och som passar resten av vår inredning så då bygger man ett! Så imorgon bär det av till bygghandeln och sen hem till mina föräldrar eftersom vi inte direkt har någonstans att bygga ett bord, men dom har ett helt uppvärmt garage och en massa andra möjliga byggplatser! Länken nedan visar ungefär hur bordet ska se ut, skillnaden är att vi ska ha kontaktplast på bordsskivan som liknar svart marmor eftersom det kommer passa bättre ihop med vår andra inredning samtidigt som metall och kattassar på bordet inte är en rolig kombo!

http://weinterior.se/soffbord-med-platskiva/

Utöver allt det här har vi haft en massa mysiga småstunder tillsammans, vår lilla familj! Skogspromenader, blåbärsplock, träning och massa mys. Jag har verkligen kämpat och tänkt på att ta vara på och uppskatta dom här vardagliga och ibland ganska korta stunderna av total lycka som jag får av min älskade man och mina små lurviga hjärtan!

Nu blev det ett väldigt långt inlägg, men hädanefter ska jag bli bättre på att skriva oftare så det slipper bli sådana här uppsatser! 

Godnatt, sov gott! 


Likes

Comments

Postad i: Studentlivet , Allmänt

Idag har det varit en bra dag! Började med att köra 40 minuter styrka hemma. Funktionell styrka med fokus på ben och rumpa, känns en hel del nu kan jag säga! Det tar mer än man tror att köra ett pass med kroppsvikt!

Sen blev det lite mellanmål med Nocco och ägg följt av plugg på balkongen! Har läst en massa till det pm jag ska skriva och skicka in till måndag nästa vecka. Ska skriva en lektionsplanering och diskutera problematik och möjligheter med utgångspunkt i normkritisk pedagogik och specifikt homosexualitetens historia. Väldigt intressant, men svårt som bara den!

Nu har jag förberett lite fika och grejer till kvällens lilla utflykt. Vi ska nämligen på hemmapremiären för Speedwayen i Kumla. Heja Indianerna!! ;) Det blir andra gången jag åker på speedway, tycker ju att motorsport är väldigt roligt och speedway är bra eftersom man ser dom hela tiden. Det går fort och händer ganska mycket! Sen är det ju lättillgängligt när det finns i Kumla!

Slänger in två bilder på Baloo när han skulle hjälpa mig att träna på yogamattan och när han ville hjälpa mig med plugget ute på balkongen imorse! Mammas lilla älskling <3

Likes

Comments

Gud va underbart vädret är, och har varit ett tag, det är så fantastiskt skönt med sol och värme! Och Baloo är så lycklig över att få vara ute längre och rulla sig i gräset och bara njuta. Han blir dock ganska tagen av värmen så vi måste hålla oss i skuggan om dagarna och blöta ner honom lite då och då så han inte blir överhettad!

Vi hade iallafall en jättehärlig långhelg! Torsdagen gick åt till att ha "familjemys" mestadels utomhus. Vi var ute och promenerade en hel del och Baloo fick för första gången komma till Boglundsängen som är ett naturreservat med fin natur och lite skog där han kunde gå runt och titta och undersöka varenda sten. Vi mötte årets första orm också... Usch! Jag hatar ormar och fast det var en liten snok hann jag få hjärtattack innan jag insåg det. Framförallt eftersom jag såg ormen samtidigt som Baloo satte ner foten precis bredvid den!

På fredagen hade vi en lugn och mysig dag också. På kvällen åkte vi till Wild West Steakhouse och åt med Tims pappa, extramamma och Johan. Det är vi som ska åka tillsammans till Kanada om en månad och eftersom jag och Tim bara träffat Johan en gång innan var det riktigt roligt att få lära känna honom lite mer innan det bär av. Jätte trevlig och god mat helt enkelt! När vi ätit och så bar det av till Kumla för lite bollspel med några av Tims vänner. Dom kastade boll och hölls medan jag och Baloo lekte med PO och hans hund Rock. Rock och Baloo hade så himla roligt tillsammans och det var kul att se Baloo leka med en hund som är större än honom för en gångs skull och Rock, schäfer på 2 år ungefär, är så himla snäll och lekfull så det gick verkligen superbra!

Lördagens bjöd på Fitnessgalan så vi åkte till Stockholm med Tims träningskompis Matte. Det var jätteroligt och bra träning för mig att inte ha Baloo hela tiden. Baloo var hos Oskar och Elin som Tim lärt känna genom jobbet. Dom har båda erfarenhet av hundar så det gick jätte bra och vi hämtade en glad och trött liten pojke på kvällen! På Fitnessgalan kollade vi lite på Strongman också, så imponerande att en människokropp klarar av så mycket! Gå med 540kg på axlarna exempelvis ;) Jag fick med mig en ny klocka hem också, så fin! Har tyvärr inte tagit bild på den än, men får göra det i dagarna :)


Likes

Comments

Inredning är en sån här sak som jag tycker är enormt roligt och jag kan knappt vänta tills jag får inreda ett helt hus!! Men till saken, mina föräldrar ska göra om i sin hall och igår berättade pappa lite om vad dom ville ha så idag har mina pluggpauser bestått av att leta möbler och dekorationer till deras hall! Gjorde dessutom en moodboard som jag baserade på färgerna och känslan dom vill ha. Här nedan är några av dom bilderna jag har lagt i min moodboard. Det ska vara vintage/industri med ljust gol och ljus mintgrön/turkos på väggarna!

Möblerna kommer från alla möjliga olika affärer och det är ju det som är så roligt! Köper man allt på samma ställe tycker jag att det oftast liknar ett visningsrum och saknar det där egna och karaktäristiska för just dig! Nu är möblerna från Chilli, Ikea, Rusta, granit.se, Bauhuas, Jula och Mio. En salig blandning som jag tror kommer bli grymt! :D

Likes

Comments

​Det har varit en helg med super uppgångar och ungefär lika djupa nedgångar! I lördags insåg vi att Baloos ben inte har blivit bra av behandling mot ledinflammation då han haltar efter stora ansträngningar fortfarande. Så vi fick ringa veterinären som sa att vi skulle fortsätta "leva normalt med Baloo, men undvika trappor och hopp" vilket vi redan gör. Så igår drog vi iväg till Västerås för utställning eftersom han var anmäld och faktiskt hade slutat halta! Väl där så lyckas han riva upp en klo lite så att han blöder när vi kommer in i utställningslokalen. Blodet får vi stopp på och tassen blir ren så dags för att gå in i ringen. Trots att vi rastat honom ordentligt precis innan så bestämmer han sig för att han är nödig just när vi ska ta första varvet. Lyckas få honom att avbryta det och får gå ut och rasta honom. När vi kommer in igen så kör vi utställningen och det går jätte bra! Han travar så fint och står helt okej framför domaren. Allt känn och kläm gick också bra, men det är inget förvånande alls. 

Så efter mycket om och men så kommer vi ifrån utställningen med en uppfödare som är mycket nöjd med hur han ser ut, rör sig och beter sig samt en jätte fin kritik från en mycket hård domare! Så vi var nöjda och glada! När vi kommit hem och haft en slö eftermiddag så ska vi gå och lägga oss och jag märker att min jäkla telefon inte tar laddning.... Så jag är en telefon kort..... som tur är hade jag en låg som jag kan använda även om den verkligen är kass och jag har världens bästa föräldrar som beställde en ny telefon och ligger ute med kostnaden tills jag har lite mer möjlighet att betala!

Idag har jag spenderat hela dagen med att läsa forskningsrapporter om historiedidaktik.... Så tråkigt! Men nu på kvällen vankades det ringträning! Vilken mestadels ledde till än mer frustration och också lite irritation. Det var en mycket kompetent kvinna som höll i kursen, men hon och jag drog helt enkelt inte jämt. Hon började med att kalla Baloo för monster för att han är så upp över öronen lycklig och där hade hon ju tappat mig helt och hållet... Sen fortsatte hon med att tala om för mig att jag inte känner min egen hund... Lilla gumman, jag lever med honom dygnet runt och jag har ställt honom och tränat med honom hur mycket som helst så jag vet hur jag ska göra! Problemet idag var att han hade lite för mycket energi plus att hon hela tiden stod och ropade hans namn och hetsade upp honom. Det är inte ett störningsmoment man råkar ut för på utställning.... 

Jag åkte till ringträningen för att få tips på hur vi kan komma vidare men det kändes bara som att vi fick göra det vi alltid tränar på och så fick jag hela tiden höra att jag gjorde fel, trots att det jag gör får honom att lugna ner sig och stå fint och gå fint. Så vet inte riktigt vad det är som är fel? Jag vill jätte gärna ha tips och tricks, men jag tycker inte om när folk säger att saker är helt fel när det faktiskt får önskat resultat. När jag ville ha tips på hur vi skulle komma vidare sa hon bara att jag skulle lugna mig och träna där vi är just nu, men jag vill ju ha tips på hur jag kan fortsätta när vi är mogna för det, inte imorgon nödvändigtvis! Ja ja vi får se om jag åker dit igen när det är om en månad och kör lite mer "egenträning med störning" som en del gjorde! Så kan jag be om tips på sådant jag känner att jag behöver och inte det andra ;) Eller så skiter jag i henne och tränar med mamma eller Anna som har gett mig betydligt mer förut! 

Nu ska jag in i didaktikforskningens värld igen till Tim kommer hem från gymmet! 

Likes

Comments

Jag fick helt enkelt för mig att göra en sån här lista för att jag tycker att det är kul att läsa dom på andras bloggar så man lär känna andra något, men blev längre än jag tänkte från början! Ja ja fråga om ni undrar något efter listan! 


1. Jag drömmer om dagen då jag får barn, min bästa framtidsbild är när jag går en promenad i ett grönskande område med barnvagn och hunden bredvid! 

2. Jag har städmani! Älskar när det är rent och när saker är sorterade!

3. Jag älskar att baka och speciellt att dekorera olika bakverk

4, Jag tycker att det är ganska tråkigt med bakverk som inte ska dekoreras!

5, Jag skulle lägga enorma summor på inredning och grejer till bakning om jag hade mycket pengar 

6, Jag skulle betala av mamma och pappas huslån om jag vann på lotto och köpa en porsche till mamma och någon cool jeep till pappa 

7, Jag skulle lägga mer pengar på andra än mig själv om jag kunde

8, Jag älskar att fixa naglarna och ha fina naglar, jag är dock för snål för att gå och få manikyr så jag lär mig mer och mer här hemma! 

9, Jag bet på naglarna tills jag var typ 13 och hade därför alltid korta naglar och fula nagelband 

10, Jag ammade extremt länge, men jag tänker inte säga hur länge ;) 

11, Jag känner av ett sockerberoende efter år av dålig kost 

12, Jag tycker verkligen inte om att spring ute men tycker om att spring på löpbandet, idiot jag vet! 

13. Jag bryr mig betydligt mer om andra än mig själv, vilket gör att jag blir ganska nedstämd när folk i min närhet inte mår bra 

14, Det värsta jag vet är när jag själv sårar någon 

15, De människorna jag hatar allra mest är pedofiler, våldtäktsmän och de som misshandlar djur eller barn

16, Jag pysslar hellre än bra! 

17, Jag har bestämt att jag ska köpa flera lådor med pyssel till mina framtida barn

18, Jag tror på kärlek vid första ögonkastet 

19. Jag tror på någon form av andar 

20. Jag tror på någon form av "gud" och jag är konfirmerad 

21. Jag är fortfarande bestämd över att min mormor finns med mig fast hon gått bort 

22, Jag tycker om att ha lager av saker, som hushållspapper, krossade tomater och tandkräm exempelvis 

23. Den godaste maten jag vet: grillade fläskkotletter med grönsaker stekte på morikahäll 

24, Jag har flera mappar på datorn med bilder på inredning till mitt drömhus 

26, Jag spenderar en hel del timmar på hemnet och kollar och drömmer om dagen vi ska köpa hus 

27, Jag vill bo på landet och ha en stor tomt

28, Jag tror på ett "gammaldags" förhållande, jag föredrar att vara huslig och ta hand om barn så får mannen vara händig och fixa bilar och renovera hus. även om jag vill vara med och vara händig tillsammans med honom 

29, Jag ÄLSKAR planering och har just nu planerat mitt liv till augusti 

30, Jag har enormt kontrollbehov, det är nog ganska ohälsosamt ibland...

31. Mitt största stressämnet i livet: när jag inte kan planera eller när jag tappar kontrollen

32. Jag tycker väldigt illa om människor som uttalar sig som vänner men går bakom ryggen etc

33, Jag har endast liten kontakt med mina gamla vänner som jag var väldigt nära med förut och tycker det är väldigt tråkigt 

34. Jag har väldigt få människor jag kallar vänner 

35, Jag pratar med mina föräldrar varje dag, minst en gång med mamma och en gång med pappa, men oftast betydligt fler gånger!

36. Min morgonrutin är väldigt punktlig och viktig för mig: upp 05,12, ut med Baloo, kissa och ta p-piller, väcka Tim och plocka fram hans kläder 05,25, mysa lite med Tim, koka gröt till Tim och fixa yoghurt till mig och sitta vid bordet och äta 05,45 och så åker Tim hemifrån 06,05. Då ringer jag till mamma 06,12 efter lite mys med Baloo. 

37, Jag har svårt att sova längre än till 10 

38. Jag går upp klockan 5 varje morgon oavsett när jag börjar skolan/jobbet

39, Jag duschar två gånger, minst, per dag 

40, Jag klippte av mig mitt hår när jag var 14 och då gjordes en peruk till ett barn som tappat håret pga strålbehandling av håret. Det är nog den gärning jag är mest stolt över. 

41. När vi köpte Baloo var jag orolig för att han inte skulle vara lika underbar som den golden vi hade när jag var ung, Kalle, men dom är så himla lika och minst lika underbara och mysiga! 

42, När jag jobbar så är jag på jobbet minst 30 min innan jag börjar för att hinna göra klart allt och verkligen vara igång när jag ska börja 

43, Jag ÄLSKAR barn i alla åldrar! Ju mindre ju mysigare :D 

44, Jag tycker att det är enormt roligt att jobba med barn eller äldre människor, man lär sig så mycket och får så mycket tillbaka 

46. Jag hade ingen aning om att jag vill bli lärare, sökte till utb. sista dagen man var tvungen att söka, men har inte ångrat mig en sekund! 

47. Jag vill läsa till fritidspedagogik så jag kan jobba i lägre åldrar efter jag är klar 

48. Jag funderar även på att  läsa till religion nu under utbildningen,dvs läsa 150% två-tre terminer 

49, Jag har redan planerat större delen av mitt och Tims bröllop och vi är inte ens förlovade än

50. Jag vill absolut vara gift innan vi skaffar barn, det är så jag är lärd! 

51, Jag har alltid drömt om att ha en utställningspudel som blir champion, kanske ska infria det någon gång! 

52. Jag spelade fotboll i 15 år men slutade pga skador, dåligt med tid och värdelös tränare

53. Jag hade en fysiklärare som alltid talade om för mig att jag var för dålig vilket ofta resulterade i att jag satt och grät hemma när jag pluggade 

54. Jag har alltid velat jobba med unga och idrott för att jag anser att man kan göra stor skillnad inom det området

55, Jag var verkligen sämst på matte när jag var yngre men har ändå vg upp till matte D och g i matte E, kan fortfarande inte multiplikationstabellerna är värt att tillägga... 

56, Jaghar färgat mitt hår sen jag var 15 så vet knappt vad jag har för färg längre 

57. Jag skulle helst vilja ha barn nu

58, Jag känner mig ibland som en tonåring när folk frågar vad jag jobbar med och jag säger att jag fortfarande pluggar 

59. Jag drömmer om att kunna baka min egen bröllopstårta (då ska den ju gärna bli snygg också). 

60. Tim förändrade mitt liv totalt, innan honom var jag mer eller mindre ett vrak som inte trodde på mig själv någon gång 

61, Jag älskar Tim mer än något annat och jag föll för honom redan första kvällen vi träffades

62, Jag väntade tills Tim sa att han älskar mig första gången så att jag inte skulle säga det för tidigt

63. I nästan ett år var jag säker på att han var för bra för mig, tycker fortfarande att han är för snygg för mig ibland

64. Tim blir galen på mitt planerande och kontrollerande ibland, men i ärlighetens namn behöver han att jag har koll på allt så saker blir gjorda ;) 

65. Jag är ganska osäker på mig själv och jag skäms ofta över min kropp

66, Det enda jag tycker riktigt mycket om på min kropp är mina ögon och min mun 

67. Jag skulle operera näsan och brösten om jag hade obegränsat med pengar och det var riskfritt

68. Jag anser att min största tillgång som person är min envishet och empati

69, Jag tror att jag kommer bli en lärare som har ganska nära kontakt med mina elever, framförallt hoppas jag det 

70. Om jag skulle äta en och samma mat resten av livet vore det spagetti och köttfärssås! 

71. Min mamma är min närmaste vän 

72, Innan jag och Tim började dejta så hade jag suktat lite efter honom ett tag för att han var så jäkla snygg och verkade så snäll, men eftersom jag var för blyg och hade en tjejkompis som var lite intresserad av honom gjorde jag inget åt det. Som tur var så blev det aldrig något mellan dom och jag vågade ta steget och flörta med honom en kväll när vi var ute med gemensamma vänner! 

73, Jag vill ha två barn och kan knappt bärga mig 

74, Jag har en kundvagn sparad på Jollyroom fylld med bebissaker, inklusive en vagn!

75, Jag vet inte hur jag skulle klara mitt liv utan musik! 

Likes

Comments