Hej alla läsare! Sitter nu i mitt rum och kollar på en serie medan jag väntar på hjärtan. Hade varit väldig upptagen de här senaste veckorna. Imorgon tidig åker jag till Kalix och hämtar några saker för att ta med mig till Skellefteå. Det blir en kort inlägg då men kommer att skriva när jag kan o när jag har tid!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Hej! Undrar inre varför var jag borta så länge!
Idag är det fredag och jag kommit hem nyss efter jag träffade Linnéa. Det var så länge sen jag träffade henne. Vi gick runt i gallerian och pratade massa sen satt vi på fiket med hennes mamma och sen kör dem mig till lägenheten. Just nu sitter jag på sägen och fundera vad jag ska göra sen. I helgen kommer jag fortfarande var kvar i Kalix efter som jag har inte skjuts hem till Jänkis, Erik kom hem för på måndag. Så dem kommer till mig istället. Nu ska jag ta det lugn och göra ingenting. 

Likes

Comments

Undra inte varför jag var borta under helgen ;) Ni vet, helgen var lite mer speciell så jag var bara i Kalix med hjärta och vi myste och har massa kul tillsamman så jag orkade inte var så mycket på nätet. Vi kommer du inte träffas i två veckor så därför vill jag passa på och vara med honom. Lyckades överraska honom på alla hjärtans dag! 😃 Och det var min andra gång som jag överraskade någon (först var det när mamma fyller år). Känns underbart att överraska en speciell person ❤ Just nu har jag inte så mycket och göra hade gjort bort den stor del av skolarbete, har bara de små rester kvar. Men ska nu kolla genom vad jag kan göra! 😉 Puss! 😘

Likes

Comments

Det är inte så lätt att hålla ihop en relationen oavsett hur mycket man älskar varandra. Det skulle jag tror att nästa alla relationer har svårt med det. Här får du forskarnas 7 oväntade tips på hur du lyckas.

1. Använd dig av "vi"

Enligt en studie från universitetet Berkeley i Kalifornien hade par som använde orden "vi" och "oss" under en konflikt lättare att komma fram till lösningar och led mindre av stress från grälen. Par som i stället använde sig av "jag", "mig" och "du" fungerade det mycket sämre för, och de kunde också kopplas till olyckliga äktenskap.

2. Träffas på nätet

Enligt en studie som publicerats i amerikanska Proceedings of the National Academy of Sciences, hade par som träffades på nätet en lägre skilsmässostatistik och mådde bättre i sina äktenskap. Så har du inte träffat din kärlek än, ut och leta på nätet!

3. Nonchalera inte partnerns kontaktförsök

När du försöker läsa och blir avbruten av din partner som bara vill visa något roligt på nätet handlar det inte om att hen vill roa dig utan bara ha din uppmärksamhet, enligt psykologen John Gottman. Svarar du då gång på gång att du är upptagen eller inte har tid sårar du din partners känslor. Gottman har studerat den här typen av beteenden mellan nygifta par och sedan följt upp dem sex år senare. Han kom då fram till att de som fortfarande var gifta var de som visade sin partner uppmärksamhet i nio fall av tio vid just såna här tillfällen. De som hade skilt sig hade bara visat varandra uppmärksamhet tre av tio gånger.

4. Billigare bröllop

Visst kan det vara lockande att ha ett riktigt sagobröllop med massor av gäster. Men enligt forskning på universitetet i Emory så har par med mer sparsamma bröllop större chans att fortsätta hålla ihop. Bland de kvinnor som hade en bröllopskostnad på mer än 154 000 kronor skilde sig paren 3,5 gånger mer än de som hade bröllop med en kostnad på mellan 40 000 till 80 000 kronor.

5. Gör sånt som du gillar

Du kanske tycker att man som par ska umgås så mycket det går på fritiden, och helst göra samma aktiviteter. Nu har forskare kommit fram till att gör man saker ihop som bara den ena partnern gillar minskar den äktenskapliga lyckan. När man däremot engagerar sig i aktiviteter som båda två tycker om ökar lyckan på både kort och lång sikt. Slutsatsen är därför att det viktigaste är att man gör sånt man själv tycker är roligt och njuter av, oavsett om man gör det ensam eller tillsammans.

6. Sätt din partner på piedestal

Glöm aldrig bort varför du en gång föll för din partner. Då när du tittade beundrande på och berömde din partner. Försök att hålla fast vid det resten av livet. Enligt forskning på universitetet i Buffalo kan det vara nyckeln till att bevara lyckan i äktenskapet. I studien bad man 220 par att ranka sin partner och sig själva inom en mängd olika egenskaper flera gånger under loppet av tre år. De som överdrev sin partners egenskaper var mer benägna att stanna kvar i relationen.

7. "Lev" inte på nätet

Enligt en studie 2014, gjord på universitetet i Boston, kan man lätt "Facebooka" sig till en skilsmässa. Forskarna kunde konstatera att användningen av Facebook och andra sociala nätverkssajter var kopplat till äktenskapligt missnöje och ökade skilsmässor. De kom också fram till att bland de som var de största användarna av sociala medier hade 32 procent funderat på att lämna sin partner, jämfört med 16 procent av de som inte var ute på nätet på samma sätt.

Likes

Comments

Lektion med Benjamin 😆😆

Likes

Comments

Idag tog jag promenad till skolan efter som det är skönt ute men det gick inte så bra som jag trodde! Ramlade vid kalixbo och skadade mig lite och min favorit jeans gick sönder . Det var jätte hallgi väg när jag kom. Akta er ni som är där ute och ska promenera! Men sjuk skönt värdet var det iallafall! Jag tror att jag ska ta bussen hem idag hahah. Just nu sitter jag i en sal här i skolan och räknar matte. Idag går jag till klockan 14 om inte sluta tidigare idag.


  • 13 Readers

Likes

Comments

  • 19 Readers

Likes

Comments

Var in nyss och läste på en hemsidan och det stod om de 10 saker som man måste sluta göra för att får det lite trevligare i samhället. Jag är en av dem som göra dem här punkterna och är väldig beroende på det. Men om man väl börja men en punkt så kan man klara alla punkter. Och det kan påverka ett bra sätt att ditt liv i samhället!

1. Sluta göra flera saker samtidigt

Om du skriver eller när du gör andra saker, som pratar, äter och dricker med vänner –lägg ner det direkt. Det är oartigt och stressande.
Och sitter du med telefon och grejer du när du kör bil, då ska du ta dig en riktigt tankeställare.

2. Sluta belägra andras telefoner

Ska du låna en telefon och titta "en" bild, så kan du göra det. Men bläddra inte bland alla andra bilder och grejer bara för du har tillgång till mobilen.

3. Sluta dokumentera allt

Det här med att ta kort på maten vi äter, really, lägg ner det. snälla sluta fotografera allt vi gör. Du sabbar ju grejen du gör för att du ska hitta den "bästa" bilden.

4. Sluta visa allt för alla

Snälla använd lösenkod på din telefon och skippa så man kan se förhandsvisningen av medelande. Vi vill inte att våra meddelande ska vara synlig för alla runt dig och din telefon.

5. Sluta kolla telefonen när vi hänger

om du sitter och grejar med din telefon när vi umgås känner vi oss tråkiga. " Hen gör något annat för att det är roligare", tänker man. Åk hem om du vill sitta med din telefon istället för att hänga.

6. Sluta flasha telefonen

När du får en notis från din telefon blir alla runt dig stressade efter vi då tänker att vi måste kolla om vi kanske har fått något. Telefonen tar dessutom en del uppmärksamhet från vårt snack.

7. Sluta kolla telefonen hela tiden

Du måste vara riktigt beroende eftersom du tar upp telefonen varje minut. Du ser ut som en zombie när du gör det.
Passa i stället på att göra något annat. var glad och skippa det totalt meningslösa i mobilen.

8. Sluta störa hela världen

Du försöker inte störa alla andra, men din telefon hörs fortfarande överallt när du har vibratorn på. Snälla stäng av den, svårare än så är det inte.

9. Sluta sabba ljudmiljön

Finns ingen som vill höra små störiga ljud av musiken du lyssnar på, snälla sänk volymen. Detta handlar inte om dina rättigheter, de handlar om vett och etikett. Du kan försöka snacka med folk omkring dig istället, musik är inte allt.

10. Sluta ha mobilen på jämt

Det är bra för dig att te en paus från all mobilande ibland. Det behöver inte vara en lång period, du kan lämna telefon hemma nästa gång du äter middag.

Likes

Comments

Hej alla som råkade kommit hit!😃 Själv har jag ju starta att blogga igen, varför det ska jag skriver sen. Nu ligger jag på sängen, kom nyligen hem från skolan och bytte om. Fram till nu ska jag försöka skriva så mycket jag kan och inte svamlar för mycket som min andra annan blogg 😄 Hade skrivit tidigare men råkade trycker på nån knapp så det tog bort allt 😣 Men för det första ska jag säga att jag skriver vänlig dålig svenska och det vill jag att ni som läsa mina inlägg ska kommentera vad som är dålig och bra! 😊 För då kan jag utveckla mig mer! Tack för förhand!! 😘

Likes

Comments