Min Cancerstory del 4

Jaha .. då skulle vi på ultraljud och jag var lycklig att få se att mitt lilla pyre studsade runt i min mage. När jag kikade på vad det var för avdelning så var det i princip bara UL för att fastställa att det fanns ett barn som skulle bort. Jag insåg det när jag fick nummret till abort barnmorskan som skulle rodda allt för det var ju inget val ..eller?
Jag visste vad alla förväntade av mig men då kom min tro in väldigt starkt.
varför har Gud gett mig ett barn just när jag får Cancer? varför dödar hormonerna mig som ger liv till barnet? Det är så liten risk att det skulle hända men det hände mig. Ingen annan än jag måste göra beslutet. 
Jag såg det dom såg sedan. Jag kunde inte låta någon ta min barns liv på mitt kommando för att jag skulle överleva!

Jag fick journummer till abortkliniken i Huddinge så jag kunde göra det när som helst på dygnet om jag bestämde mig.
telefonen gick varm och hela tiden ringde det experter och läkare och kuratorer . Till slut så jag att jag inte kunde göra det dom bad mig . Min läkare var så uppgiven att hon så att hon kan ta beslutet åt mig och att det var ett dumt beslut.
Jag förstod allt. Min syster blev arg och personliga elaka saker för att hon blev så panikslagen och min man kunde inte göra något annat än att titta på tragiken som pågick. Alla ville att jag skulle välja mig.

När jag valt så bokades det operationstid för mig att göra mastektomi och ta bort hela vänster bröst . Detta fick jag 3 dagar efter beslutet och allt gick fort.  Operationen gick jättebra och de hittade 5 smittade lymfkörtlar och tog bort 15 just in case. den största tumören hade jag i bröstet och den var 5,5 cm i diameter. den syntes sista tiden med blotta ögat. såg ut som en cellulit med hård kärna.
Jag fick läka 2 veckor sedan skulle jag börja med cellgifter (svagare än vanliga och anpassat för gravida. EC75 ).

Jag förstod att min hår skulle ryka så jag klippte mig halvkort innan för att mentalt vänja mig.
i April 2017 rakade jag av mig mitt hår och lämnade 1 mm. Detta ramlade av under hela april, maj och juni. I 25 Juli 2017 fick jag sista EC75, 2 veckor innan mitt snitt. Återigen 2 veckors återhämtning efter snittet och sedan skulle de börja de tyngsta behandlingarna.

Bilden här är tagen under mina cellgiftsbehandlingar men jag släpade mig upp till Luleå för att vara med och fira min systers 40 års dag i Maj. Därav allt smink 😃 Smink är förresten ens bästa vän när man har cancer. Jag har aldrig lärt mig sminka så bra för att se frisk ut. På högra armen har jag min Picc-line. Det är en direktport i Venen där de ger all medecin och behandling och även tar blodprov varje vecka. Den fick jag ha i 9 månader.

Gillar

Kommentarer

Instagram

Instagram