Ja vad ska man säga? i går ringde de från mottagningar och sa att jag hade en tid på morgonen kl 09. De sa att vi är tvugna att boka om ,tydligen hade hon 4 andra tider samma dag att välja på så jag sa en sen tid då jag matar min bebis vid 11-12 och åker sedan från Uppsala vilket tar 1 h .
jag fick 13.30. jag skulle ringa om det blev problem på vägen då Stockholm är som det är med köer.
I natt låg jag vaken och var lite nervös. Egentligen skulle det här göras för två månader sedan men antar att det är strul med övergången i alla remisser.
Den livsförlängande sprutan jag får ( antikroppar , Herceptin) är tyvärr inte så snäll mot hjärtat så man måste kolla det i alla fall ävrn utan ett svagt hjärta som mig.

J matade Raz och vi åkte till Stockholm.  vid Järva krog ringde tanten och frågade vart jag var och då var kl 13:21 enligt gps var jag 3 min bort med bil och J skulle släppa av mig och själv parkera. men hon lät konstig i luren och frågade exakt vart jag var. Då frågade jag om de var ute efter att avboka igen? Ja du kommer inte hinna säger hon.
VAD? jag kommer vara där 13.30 som vi sa???
ja men då måste undersökningen börja säger hon. ja då hade du kunnat säga det till mig i telefonen att jag skulle vart här 13.20 .
jag blev ursinning och frågade om det var hon jag pratat med kvällen innan som ringt och tressat upp mig och det var det ju.
Då visste hon också att jag hade en bebis med mig och att vi kört från MF Uppsala. jag behöver det där ultraljudet då vi inte vet hur herceptinet påverkat mitt hjärta och kan inte fortsätta behandlingarna egentligen innan de är bra.
Jag sa att jag skiter i dem och att det är inte ok att göra så här . hon skyllde på sin chef och jag sa att hon skulle hitta den vems fel det var så skulle jag prata med den personen.
att man inte ens kan lita på e n jävlas läkartid.

jag kommer inte bokas någon ny i så fall fär de lägga in mig och ge sprutan efter det. Men sanningen ska fram . Jag har gett upp . Jag skiter i e här medecinerna. jag har fått lida nog.

Det kommer inte bli några mer behandlingar för min del. jag avsäger mig det.
jag får prova med kost som en del gör.
väger under 49 kg nu och vet att min dietist Är kommer flyga i taket.
Är tyvärr väldigt svag pga självsvält då jag glömmer att äta. Morfinet gör mig knäpp och det i kombination gör att allt som jag varit med om ..som jag stoppat i en liten säck åt sidan har blivit så stor så den säcken läcker just nu.
Tack men nej tack .
nu ska jag ta ett beslut som har med bröllopet att göra.
Dock var vi och hämtade dessa fina blommor i dag till vigselcermonin.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu sitter jag här med bröllopsplanering för ca 50 pers. Jag som är matgalen tänker förstås på det.
Jag har budgeten för att floda på med catering men det är få som erbjuder mycket värde för pengarna. Som vanlig person som jobbat med både mat och event blir jag tokig.

Tårta
Ica tårta ( har bästa kvantum med egna kondiset) ca 20 kr biten med vanilj och choklad.
jag får pynta själv

Privatbeställd Moussetårta riktiga lyxkonstverk i både smak och utseende. ca 60-80 kr bit

Privatbeställd Bröllopstårta lyx ca 55 kr biten

Proffsgjord Bröllopstårta 60-140 kr per bit och även uppåt beroende på antalet sockerblommor mm.
just den vi provat kostar 109 kr biten och var sjukt god.

Nåväl , Det är inte det att man kan jämföra dessa i varken utseende eller smak. det är som Ikea och Luis Vuitton .
Däremot måste jag fundera på hur mycket jag vill lägga och om maten och bröllopstårta är något jag eller gästerna kommer i håg?

Vad säger ni? jag behöver er hjälp! vad kommer ni i håg av dessa två från de bröllop ni varit på?

Personligen kommer jag endast i håg den mat och tårtan som varit dålig eller torr 😂😂

Likes

Comments

Måndagen kom då jag skulle få besked om biopsin de tagit.
Jag googlade och folk på nätet sa att man skulle ta med sig någon som kan bekräfta och komma i håg detaljer av det läkaren faktiskt säger.
Jag hade kollat upp den manliga läkaren men bara hittat någon artikel om att han var plastikkirurg i grunden. .. ja det är väl perfekt tänkte jag då han ska ta bort knölen och fixa ett nytt snyggt bröst.

Jag och K satt och väntade. Det slog mig att vi känt varandra i nästan 17 år. Helt otroligt och allt vi varit med om.
Nadira !
ja just det. Det är ju jag. faan då går vi in

Han frälste mig och det kändes som att jag vunnit på postkodsmiljonären när vi lämnade.
kort och gott sa han att Du hr bröstcancer och du har tur för vi ska bota dig , bota dig , bota dig bla bla bla . han sa det som ett mantra och sa också att de skulle ha läkatkonferens och besluta exakt vad och hur och när.
jag gnällde mest om att ingen mödravård velat skriva in mig då jag mest troligtvis hade cancer och han lovade att han skulle fixa in mig på KS och att de skulle höra av sig till mig.
jag ville ju bara veta så mitt pyre levde och mådde bra.

Jag blev kallad till nytt möte 1 vecka efter så jag skulle få min behandlingsplan.
När jag skulle lämna av K satt vi som zombier och lyssnade på musik. och intalade oss att det bara var en nytt bröst jag skulle få och att  det ändå var lika bra då jag tänkt fixa dem iaf.
Dock var det något i mig som gnagde.. Varför fick han mig att känna som att jag vunnit högsta vinsten?  min erfarenhet är att ser det ut och luktar skit så är det förmodligen det.. men visst vi ska lita på läkaren. Han skulle göra världens snyggaste bröst till mig.

måndagen kom igen och ingen hade ringt frän mödravården. Jag visste inte ens om mitt pyre levde eftersom jag hade den där blödningen från början. Varje gång jag gick in till dörrarna för huvudentren så tänkte jag att " i dag får jag veta att allt är ett misstag och att de förväxlat mina prover. egentligen är jag frisk.."

Jag hade så fel.

I dag hade jag en ny läkare . J var med mig och vi skulle få min behandlingsplan. 
Vi småpratade lite och jag frågade varför ingen ringt till mig från mödravården. Då började det. Cirkusen , Helvetet och mer där till.

Hon sa att De har inte ringt dig för att det jag kommer säga nu påverkar det.
Du har Cancer och det har spridit sig i lymfkörtlarna i vänster arm. Det är en Livsfarlig typ av Cancer och för att kunna ge dig bästa förutsättningarna för att överleva måste du göra abort.  ABORT eller avbryta graviditeten som de fint säger.

Vänta nu vad sa du?? jag skulle bara in och få ett nytt snyggt bröst 😂😂

Nej , om vi inte avbryter nu är det stor risk att du inte klarar dig ens under graviditeten för din cancer är hormonell. Den göds av gravidhormonerna. Vi kommer att börja med cellgifter omgående för att se vad som verkar då största tumören är stor. vi måste börja nu. När vi sett att vi minskar den ,opereras du sen blir det bla blabla ... allt snurrade i huvudet och detta var ju inte alls vad hon skulle säga.  Jag kunde inte tro det.
både jag och J satt och storbölade över att bebisen måste dö. Jag sa till henne att de får ta mitt liv bara bebisen får leva.
Hon sa att verkligheten är att jag måste välja. Det var inte ens troligt att jag skulle orka hela graviditeten. och att jag har ett ansvar att bebisen ska ha en mamma också vilket inte var troligt om jag valde att gå emot läkarna.

Jag förstod inte vad hon menande.. vadå inte klara ? jag är odödlig och min kropp kommer aldrig ge upp.

Likes

Comments

Gör en sjukt god grönpepparsås med samma cognac du ska flamberar i.

Ställ den redo vid sidan om din Flamberingsstation. Grilla köttet till nästan perfektion och förbered dina tillbehör.

Nu kommer videon in.

Svetta lök och grönpeppar med smör och olja.

Lägg ned köttet och rör om och ös.

Häll ned 2 msk cocnac och vinkla pannan mot gaslågan och låt elden brinna ut. ( har du vanlig spis kan du tända med rn braständare).

Häll i din förberedda .Grönpepparsås och få uppkok. Sedan är det klart för servering!

Likes

Comments

Vi åkte till restaurangen som heter Stationen och är en ga.mal station där man sitter på en inbyggnad av glas på bla perrongen. Det är otroligt fint och Fransk bistro = min älsklingsmat!
Denna kväll hade de Flamberingsmeny och jag såg alla mina favoriter 😅👀👀 Tusan!
tur Att jag har en man jag kan påverka och förhandla med. Fast först tyckte han jag skulle ta min egen 3 rätters 😂😂 hahaha
jag som äter som en 3 åring.

Förrätt
pernodflamberad och stuvad hummer i sitt skal med något jag inte minns 😂

varmrätt
tournedous flamberad med cocnac i grönpepparsås med potatisgratäng Krispiga haricoverts och tomatsallad .

Efterrätt
banankaka med flamberad banan och banansorbet med banansmulor 😍😍😘

jag beställde min vanliga rätt ..
Råbiff med pepparot dijon mm och pommes med tryffelmayo.
till det drack jag ett glas Pol Roger så klart 😃💗🍾

Efter middagen så åkte vi hem och jäste framför Vikings och tryckte varsin semla till kvällsfika 😎

Likes

Comments

gravid...

Det var inte möjligt..jag hade inte tid .. vi hade pratat om och försökt i 2 år att bli gravida men ibget hade hänt. Helt otroligt.. fantastiskt men hur skulle jag göra detta för att vara shysst mot min AG? jag ville vänta till v 12 så det var någorlunda säkert besked.

måste vara duktig och korrekt.

De ska få chansen att ta in någon på min plats och inte sätta dem i skiten. Tur är så kom en intressent på restauramgen som det var planerat från start och skulle ta över 1 Mars. Jag fick veta att planen var att jag skulle komma till HK då men även bistå om någon av HK restaurangerna behövde tillfällig hjälp.
Jag berättade för J och ingen av oss blev överlycklig utan mer förvånade . oväntat .. vi hade en hel del slitningar i vårt förhållande pga våra arbeten. Vi jobbade dygnet om båda två..

Det är självklart att jag ska ha det men det var oväntat..

vi skulle ha vårt efterlängtade barn! jag blev överlycklig och svävade på moln!

Jag hade ett mål som jag pratade med min AG om att jobba som tusan och överlämna enheten och sedan sjukskriva med efterföljande semester mig en period för att återhämta mig och sedan börja på kontoret.

Inger brev kom och jag var så lycklig över min bebis tills min mamma frågade hur det gick med tiden hos bröstdoktorn. . jag ringde min läkare som ringde till dem och de hade just skickat ut en tid till mig. Februari 2017.

Februari 2017

Jag tog med min bästa kompis på undersökningen då jag hört att det skulle bli mammografi.

Jag fick komma in i rummet för mammografin och jag hade redan sagt att jag var gravid så de satte en skyddande platta för magen.

Jag fick vänta och efter en stund så kom sköterskan och kallade in mig igen i ett annat rum.

Detta rum hade brits och en ultraljudsapparat och massa instrument. Läkaren kom och sa att han skulle känna och jag visste direkt på hans sätt.

Han gjorde ultraljud på brösten och sedan sa han att de måste göra biopsi.

Biopsi innebär att de tar ut cellprov med en tjock nålpistol. Jag fick bedövning i det vänstra bröstet och ingen i armhålan. I Armhålan där han också kännt knölar tog de en mindre spruta som inte gjorde så ont. Det var mest skrämmande .

Det var tur att jag hade min kompis med mig som inte var känslig.

Jag kollade på läkaren och sa " Jag är gravid i 8 veckan är det några problem?"

han kollade på mig och såg att jag ville veta sanningen. Han sa att knölen i det vänstra bröstet skulle jag vara tvungen att ta bort och de skulle kolla om det spridit sigi armhålan. Han trodde inte att det skulle påverka graviditeten men knölens form såg inte bra ut.

Det var det enda vi hörde. Jag kommer inte bli påverkad knölen ska bort och på sin höjd får jag ett nytt bröst. Det tar ca 3 mån tills jag är tillbaka i jobb igen var min egna uppskattning.

Jag skulle få besked på karolinska en vecka senare . Var det Cancer och kunde jag få behålla bebisen?


Det är 2 månader i från bilderna 65 kg till 55 kg

Likes

Comments

Så här gick det till när jag fick veta att jag hade Cancer..
Det finns över 300 sorters cancer och man kan ha den på olika ställen i kroppen. Det finns alltid en ursprungs tumör/ställe där cancern börjat. Är  du trött , bli lätt sjuk och känner i kroppen att något är fel -kontakta ALLTID sjukvården och kräv utredning.

11 september 2016
jobbade som restaurangchef och Driftansvarig vilket betydde att jag jobbade ca 3-400 h i månaden. Inte bara i Service utan hemifrån osv.
kände att jag höll på att bli utbränd. Hade inte tid.  försökte rekrytera ett stabilt team för att frigöra och göra restaurangen självgående. Min egentliga destination var alltid att jobba på HK och inte driva restaurang.Kände en knöl i bröstet men brydde mig inte utan var fokuserad. Jag skulle lära mig konceptet och bolaget innan. Som första kvinnliga ledare var min plan att få tillhöra och tillföra en utveckling som jag alltid drömt om Jobbmässigt. en fot i Juristvärlden och en i Restaurangvärlden. Min passion för båda var mitt ultimata mål.

Urinvägsinfektion?
11 nov .. Nu hade jag varit duktig och gått ned 10 kg ..på 2 mån . Min födelsedag ( efter stängning på restaurangen)så satt jag och väntade på Danderyds sjukhus. jag kissade blod och hade väntad 3 dygn för att jag inte hade tid att åka från restaurangen.  Min lojalitet fällde krokben på mig.
läkaren sa att jag jag inte alls hade urinvägsinfektion som jag trodde men jag skulle bli remisserad till en urolog som kunde utreda vidare. Det högg till i magen.. var inte en urolog nått som har med cancer att göra? ..var tvungen att googla.. nämnde det i förbifarten för J som kom och mötte upp mig på Akuten.
Det gick över och jag fortsatte jobba som en dåre. Trodde jag.. Det kändes som att jag jobbade hårdare än alla andra och min kropp ville inte vara med. jag blev sjuk i inflensa som låg och pyrde fram och tillbaka och hindrade mig från att göra mitt jobb. En dag fick jag ett brev från akutläkaren att hon rådgjort med sina mer erfarna kollegor och att de valt att inte skickat remiss till urologen då jag ansågs för ung.
OK tänkte jag skit i det då. Tänkte inte på min knöl i bröstet just då..såg ingen koppling och reagerade inte.

missfall?
I December höll det inte... jag var sjuk hela tiden fick jobba administrativt och vara springpojke till min personal för att känna att jag gjorde något. samtidigt som jag var pressad av siffror och budget. Mitt huvud höll på att sprängas av alla hål jag skulle fylla igen.
I januari fick jag en blödning som inte var menstruation för mensen var försenad. jag tänkte att det kan ha varit missfall och gick till doktorn.
Jag berättade om mitt jobb och att jag inte hade tid att vara sjuk hela tiden och att jag trodde jag kan ha fått ett missfall pga blödningen . Jag bad han också kolla den där knölen bara så det var gjort.
Han struntade i allt annat än den där knölen och skickade mig till St Görans Bröstcentrum . Det skulle ta 2 veckor sa han innan jag skulle få en tid och om jag inte fick det skulle han personligen ringa och tvinga in mig.

Han var allvarlig och jag frågade han om han trodde det var cancer? Han kollade på mig och berättade att han undersökt så många bröst och tyvärr såg det iaf ut som att jag skulle vara beredd på det.

efter det så berättade han det vanliga förloppet och ev operation cellgifter osv så jag visste.
jag uppskattade att han var ärlig och rak.

Gravid?
När jag kom hem tänkte jag bara på att Han glömt göra gravtest och att jag inte ens fick alvedon eller ngt mot min influensa.
jag gjorde två egna gravtest och det visade att jag var Gravid.
Jag blev rädd

november 2016 vikt ca 58 kg

Likes

Comments

Trodde inte vi skulle göra något speciellt då vi var ute och shoppade i går men jag behövde gå ut och hämta mediciner och ville köpa salva till Rasse.
J ville bara ut och dricka latte och köpa frimärken.
när jag vaknade hade han och Rasse just kommit hem då de varit på prommis för att hämta paket.
Det var mitt paket från CancerRehabFonden. en stor affisch på min kampanjbild som jag visat er.

nu är jag kanske lite ego men den var sjukt fin och bilden är så stark så J tyckte att vi definift skulle ha upp den på väggen. så då behövde vi köpa en ram till den.
Det är första modellbilder jag har uppe då jag känner lite att det blir för mycket med "idolbilder" på mig själv i mitt hem.

När vi kom till Gallerian (som är nära, tack och lov) så blev det först frukost på Espresso House. Det finns Starbuck i gallerian men det är inte lika mysigt.
J tog sin gamla Chai och jag min Mocka . Jag älskar EH just för att de har så mycket för allergiker. tom jag som är laktoskänslig kan få min grädde på mockan.
när alla tre ( ja Rasse åt också lunch där ) var mätta och nöjda så gick vi till Lyko bredvid.
Det är en hårbutik. Jag behövde en ny plattång till mitt dyra fina Hairtalk då den jag skickade mamma att köpa inte riktigt höll måttet. Den ska jag lämna igen.
hade sett en hel del på deras hemsida och tänkte köpa en likadan som jag hade därifrån tidigare men.. de hade bara sitt egna märke och GHD.
ja .. för er som inte vet så är GHD vämeverktygernas Ferrari och Lykos egna är typ som Ica eller Euroshopper ( typ funkar och är prisvärt men inget mer).
Så började jag tänka.. Jag var nog tvungen på att satsa på GHD som en investering då jag måste ha den dagligen för mitt hår enligt mitt lilla hårkontrakt för att garantin ska gälla.
istället för att köpa ny plattång var 4 månader eller som nu inom 3 veckor så kunde jag köpt kvalité på en gång dvs GHD.
nåväl. De hade även 20% så det sved lite mindre i mitt svaga hjärta.
Då var vi nere i 2 val. En "vanlig " för 1500 kr och en premium limited edition för 2700 kr .
Då så min man till kassörskan att jag skulle få plattången utav honom ! och att jag självklart skulle få Premium.
Jag frågade varför ? " det är som tack för att du tar hand om vårt barn när jag inte kan"

Ja tack tänkte jag då jag är sjukskriven, sliten av cancerbiverkningar och knaprar morfin för både rygg och nervsmärtor. Jag är kanske värd det . Man gör det man måste.

Så jag fick den dyra Ferrariplattången som present på Valentines day.


I förpackningen fanns också två O.P.I nagellack.
Gant påsen som ni ser köpte jag i går . Den innehöll en knitters sweater klassisk modell med dragkedja vilket är perfekt för mig då jag växlar temperatur ofta.


Jag testade plattången på en gång när jag ramat in planchen och packat upp tröjan. För vi hade bokat bord på vår favorit restaurang i Uppsala- Stationen 💗

Likes

Comments

Lojalitet vänskap själsfrände.. finns dem verkligen. Jag undrar.  RV har redan förändrat världen och mångas synsätt. En del har jag tappat från min vänskapskrets som  var så nära . Ingen undran hur man mår eller förslag om träffas.
Bröllopsinbjudningarna skrivs och det finns så många jag trodde jag skulle bjuda men min hjärna säger nej. De som jag jobbat med under år och jag allting gjort allt för dem.
Det finns såna som känns så självklar att bjuda men jag har inte hört ett ord från dem. Det får vara så. "Somebody i use to know helt enkelt. "
En av dessa trodde jag på så starkt att jag aldrig trodde denna tystnad skulle uppstå vid denna situation. Den mannen var aldrig rädd för att lära sig mer se nya vägar och ge folk en chans när de visat vad de var passionerade för..

Jag märker att jag har kvar folk som kan vara bra kontakter nån gång trots att jag inte längre jobbar med dem.

Ni tas bort från min vänlista i morgon. 
Tack och hej.

Om ni hade drabbats av mitt livsöde så hade jag åtminstone gett en kommentar.. brytt mig nog att visa mig i alla fall . Varenda person på min FB.
De som inte gjort det mot mig struntar jag i att ha på min FB sida. Den fd kollegan eller kontakten bryr sig ändå inte.
Synd ..du var min favoritledare och en är en bästa vän jag hade  mm. Blir tyvärr fler än dem!
Så i morgon kör jag en cleans 💗💗💗👊
Ni får ursäkta rörig text jag tog mitt som piller innan 😂😂 sov gott

köpte denna tröja till mig själv. Älskar den!

Likes

Comments