Varv

Två dagars vila var precis vad som behövdes. Jag har varit helt slut efter de två första behandlingarna. När jag ser tillbaka på tidigare behandlingsperioder så har de första behandlingarna inneburit en extrem hög smärta och belastning.


Det är bara att hålla sig lugn och sitta still i båten. När det gått några veckor så vänder det. Jag skriver dagbok för att kunna följa utvecklingen. I efterhand brukar jag göra en jämförelse av hur jag upplevt behandlingen i tryckkammaren. Jag använder sk. skattningsskalor för att mäta smärta, ansträngning, belastningsgrad och uthållighet.
Just nu pågår en studie där man mäter effekten av högintensiv intervallträning och jämför den med effekten av behandling i tryckkammaren.Jag har tidigare provat högintensiv träning och har då använt mig av metoden TABATA training. Det är en träningsform där man varvar aktivitet med vila och kan till viss del jämföras med mikro pauser. Man gör en aktivitet ex, cykla i 2 minuter och vila i 30 sekunder. Detta upprepas i varv. Det är så som jag har provat olika grader av belastning och uthållighet.Jag har en motionscykel som är motordriven. Den går att ställa in på vald hastighet. Motorn driver och motsvarar den muskelrörelse man har annars. Genom att kunna utföra rörelsen med hjälp av en motor kan man undvika muskelförtvining.

Allt gott, Nanda 🍏 via Assistent

Gillar

Kommentarer