Vår tid är nu

Nytt år, nya löften, till mig själv om rätt prioritering. Mitt nyårslöfte är att prioritera rätt relationer i mitt liv. Tid är som hudvård. Hur vårdar du din tid?

Har du upplevt att tiden går till fel saker?
Att du blir överkörd medan du bara tittar på. Sedan står du där med oönskade konsekvenser trots dina goda avsikter och undrar hur det kunde bli så här. Tro det eller ej, men i de flesta fall så vill människor väl även när det blir fel. Det som ofta händer är missförstånd om att man har olika syn på saken, oftast för att man inte kommit överens om vilket gemensamt synsätt man ska ha på saken. Man tar för givet att den man möter ska fatta när man tycks vara överens.”Jag vill det kommande året kunna ägna mer tid tillsammans med nära och kära och jag vill utvecklas mer”.Nyckeln till mer tid

Nyckeln till mer tid är att jag fortsätter att planera som jag gjort de senaste åren. Med en god planering kan jag få tid och utrymme till oväntade händelser och spontana saker.

Jag brukar dela in min tid i olika kategorier där jag lägger olika stora tårtbitar för den tid jag vill lägga. Inför 2019 har jag valt kategorierna familj, kontaktperson/ambassadör och hälsa.


— Tid med nära och kära dit även vänner räknas, lägger jag en aktivitet i veckan och videosamtal där vi fikar de gånger vi inte kan ses.


— Som kontaktperson/ambassadör vill jag förmedla att livskvalitet kan uppnås på olika sätt.


— Att ta vara på hälsan innebär att planera både vila, aktivitet och en god kosthållning. Något som gör att jag kan fördela den energi jag har anpassat efter dagsstatus.


Anpassad närvaro

Mitt engagemang är ofta knutet till digital närvaro utan deadlines. Det innebär att jag kan använda min restförmåga de perioder jag klarar av det. För att kunna vara engagerad på detta sätt är det avgörande att jag äter rätt och planerar in både vila och aktivitet.


På detta sätt kan jag uppnå min målsättning om att livskvalitet handlar om att vara aktiv i den omfattning jag klarar av. Jag har både vila, aktivitet och stimulans. Det svåraste har varit att upprätthålla relationen till nära och kära. Genom videosamtal kan jag vara med och fika de gånger jag inte kan delta fysiskt.


Så här kan en vecka se ut för mig med min planering.

Din bästa tid är nu


Att ta hand om sig själv handlar om stärkande droppar för både det inte och yttre. Mat, träning, hudvård och att bygga sin egen identitet. Att steg för steg bygga upp sig själv till vad man själv vill vara istället för att bli ett resultat av andras önskningar. Mitt recept är en droppe serum av stärkande självförtroende, en droppe fukt av självtillit. Glöm inte droppar av glädje och en skrubb för att göra dig av med andras förväntningar på dig.


Tid med Stefan Klein - Upplevelsen av tid

Upplevelsen av tid kan vara väldigt olika. Skillnaden mellan att göra roliga och tråkiga saker är det vi mest tänker på om någon frågar hur vi upplever tiden. Stefan Klein har tagit upplevelsen av tid till nästa nivå.

Stefan Klein har forskat bland annat om människans medvetande och upplevelsen av tid. I boken som heter just Tid beskriver vilken förskjutning som kan ske mellan den upplevda tiden och den faktiska tiden. Han gör ett experiment där han stänger in sig i en grotta utan möjligheten till att veta om det är natt eller dag. Han beskriver sedan sin upplevelse av tiden i förhållande till hur lång tid som egentligen gått.
Det sker en tidsförskjutning mellan den upplevda tiden och den verkliga tid som gått.

Hur vårdar du din tid?

Allt gott, Nanda 🍏 via Assistent

Gillar

Kommentarer