Undateble - Funkissåpa

Undateble, är en såpa där människor med olika funktionsnedsättningar får hjälp med att dejta. Även om det är en lättsam och humoristisk infallsvinkel så finns det många som ifrågasätter titeln. Är det en lockande eller avskyvärd titel?


Själv har jag aldrig sett min förlamningsskada som ett ensamt kriterium för att jag skulle ha sämre förutsättningar. Däremot tar det kanske längre tid eftersom det är svårare att hitta dem som vill ha en hel personlighet. Men å andra sidan så vet jag en hel det som inte har någon nedsatt funktion som har svårt att hitta kärleken.
Oavsett förutsättningar så är det svårt att hitta prinsen. Många grodor man kysser har ju visat sig vara en buffel. Det är ett konstaterat faktum. Oavsett om man är skadad eller inte.

Det allvarliga samtalet
Jag minns när vi hade det allvarliga samtalet på sjukhuset. Min man fick frågan hur han kände inför att jag skulle köra rullstol resten av livet. Han frågade om det skulle påverka mig mentalt, om jag fortfarande skulle kunna tänka och vara kontaktbar och minnas saker. Han fick då svaret att det är inte huvudet utan i benen som förlamningen sitter. Han svar var genialt. Visst är det jobbit med anpassningar men å andra sidan har vi så mycket annat som går på hjul hemma så en mer eller mindre är inte avgörande.
Och så blev det. Efter tre år hade vi anpassat huset, rutiner och andra saker som behövs. Är det alltid optimalt? Absolut inte, är det helt värdelöst, inte det heller. Det är väl som för de flests, man får ta det onda med det goda och landar någonstans i mellanmjölkens land.


Rullstol ej, hjulbent eller kobent, detta har betydelse men det har mindre betydelse än vad din personlighet har.

Allt gott, Nanda 🍏 via Assistent

Gillar

Kommentarer