Titelträsk & Maktpornografi

Det slår aldrig fel. Utifrån perspektivet att få saker gjort så har jag en förkärlek för den metod jag lärt mig via militären.

Det finns tydliga strukturer kring vem som gör vad när, en gemensam sak i hur detta ska göras och vem som är ytterst ansvarig. Man jobbar mot samma mål i en uppgift. Detta kan man dra nytta av även i fred och förebygga konflikt. Detta har i de fall jag hamnat i gjort att man är bortskämd med att inte behöva grunda med lika mycket förarbete av detaljerad information av rutiner. En tid man kan spara in genom att redan från början vara överens om hur man vill göra.

Som konsult var min favoritsyssla att berätta och lära upp andra. Det finns inget roligare än att se människor utvecklas och se nya möjligheter. Det senaste decenniet har det skett en markant förändring i vilken tid som avsätts för grundläggande arbete som att bygga rutiner.

Som kontaktperson möter jag, läkare och handläggare och andra professioner som tar fram det underlag man behöver i olika ärenden.

Jag imponeras av människor som har en personlighet där de är trygg i sig själva. Då slipper man det beryktade maktspelet. De finns inte behov av att hävda sig, inte heller behovet av en särskild titel eller att utöva makt över andra. Det är i samarbete man blir stark.

Jag har läst en intressant bok som beskriver hur makt kan påverka både i negativ och positiv riktning.

Hur ser du på makt och titlar?


Allt gott, Nanda 🍏 via Assistent

Gillar

Kommentarer