Tillbaka i tryckkammaren

Tillbaka i tryckkammaren
Idag började en ny serie behandling i tryckkammaren. Idag var det den sedvanliga förberedelsen med läkarbesök. Man går igenom om det finns några medicinska hinder med behandlingen. Innan behandlingen påbörjas registreras olika värden för att kunna mäta effekten före och efter behandlingen.


En serie av behandlingar brukar bestå av ett 40 tal behandlingar. En serie behandlingar brukar ha effekt i ungefär 2 år. Därefter börjar samma symtom komma tillbaka igen. Nacken svullnar upp och en spänning sprider sig upp i huvudet. Denna spänningshuvudvärk kan liknas med att ha migrän. Orsaken är att de implantat jag har i nacken tar så mycket plats att det påverkar även vid små förändringar. Det blir för trångt i nacken när vävnaden svullnar upp. Det kan vara vid förkylning eller stora svängningar i vädret.


Behandling i tryckkammare gör så att bindväven läker snabbare än vad den bryts ner. Jag har tidigare gjort fyra behandlingsmetoder med några års mellanrum. Resultatet av behandlingen har varit densamma vid alla behandlingsperioder.Dags att välja film. Varje behandling tar ca 2 timmar. Under behandlingen kan man se på film. Jag brukar välja serier som man följer från gång till gång.


När dörren till tryckkammaren stängs känns det som att tiden stannar, man är i en annan värld för en liten stund. Trycket inne i kammaren motsvarar 15-18 meters djup och har ett tryck som motsvarar 2x atmosfären. När man går upp och ner behöver man tryckutjämna genom att hålla för näsan och blåsa luft.
Man ligger ner på en brits och kan se ut på de andra som sköter kammaren.

Man kan hela tiden se ut och det går att prata genom en telefon. Ljudet i tryckkammaren går att likna med hur det låter när man tankar en vil med bio gas.

Allt gott, Nanda 🍏 via Assistent

Gillar

Kommentarer