Pinsammaste ögonblicket

Första gången jag vaknade i tryckkammaren möttes jag av rysktalande personal. Jag trodde jag drömde. 


Under den första tiden i tryckkammaren var jag inte vid medvetande. Efter några veckor började jag vakna gradvis har bag några korta sekvenser som jag minns. Första gången jag vaknade var det mörkt omkring mig, det enda som syntes var en skrivbordslampa men ingen var där. Nästa gång var det dag och det var någon där. Det var en kvinna som började tala ryska med mig. Det var inte helt logiskt för mig, inte för dem heller. Jag minns tillbaka när jag brukade vara med min pappa utomlands. Han körde lastbil utomlands och jag fick följa med till de mest oväntade platserna kan vara på. Man fick fråga sig fram vilket språk de talade.


Jag är adopterad från Indien och uppväxt i Skåne. Det finns idag inte någon självklarhet vilket språk du kan kommunicera på. En del kan tala flera olika språk dagligen. När hon såg att jag inte förstod provade hon med polska, sedan kom en och pratade Italienska. Efter några försök hör jag mig själv ta ansats till att säga de första orden, på engelska. ”Is there anyone her, who can speak English or Swedish?”

De tre kvinnorna som stod runt mig tittade frågande och jag hör den rysktalande ha gjort sin tolkning av vad som händer. Hon utbrister med glädje att hon tror veta vad jag tänker och jag hör henne säga. ”Aha, you are a little bit stressed, tomorrow we are going to drug you.” No. Way, is there anyone who speak Swedish here? Jag hör den rysktalande kvinnan ropa på Doctor Thomas. En läkare kommer springande, det är Dr Thomas. Han börjar tala engelska med mig. Jag minns att jag frågade vart jag var och vad som händer. Jag tar tag i hans badge för att se vad läkaren heter och helt utan förvarning spyr ner honom totalt. Jag hör mig själv säga, det var ju tråkigt, jag hoppas vi ses under bättre omständigheter. Han svarar förvånat, Ingen fara, talar du Svenska? Jag hinner inte svara förrän jag är helt borta igen.


.

​När jag har nackkragen på brukar jag hs en poncho över. 

Allt gott, Nanda 🍏 via Assistent

Gillar

Kommentarer