Patient advocate

Ett världsomspännande nätverk för att få snabbare vård. För att enklare kunna navigera genom vården har sällsynta diagnoser i Europa tagit fram ett koncept med patientkontakter. Patienter är kontaktpersoner som är särskilt insatta i att navigera läkare, annan vårdpersonal och anhöriga genom vården för att hitta rätt specialistkompetens. Det är ett världsomspännande nätverk med patientkontakter i hela världen.


Patientkontakt (eng. Patient Advocate) är en patient som är kontaktperson och vägleder läkare, annan vårdpersonal, patienter och deras anhöriga genom vården för att hitta rätt specialistkompetens.

Vanligast ör att den som är patientkontakt själv har en diagnos eller är anhörig till någon med en sällsynt diagnos. Varje patientkontakt har en unik specialitet genom utbildning, kompetens och erfarenhet.

Min specialitet som patientkontakt är patientens väg att för att få diagnos och att administrera utredningar för behandling, rehabilitering och försäkringar.”Som patientkontakt vägleder man läkare, vårdpersonal, patienter och deras anhöriga genom vården för att hitta rätt specialister”

Varje år delar patientorganisationer ut pris för årets ”Patient Advocate”

I år har EDS Society utsett Jameela Jamil till Årets ”Patient Advocate”

Jag är så stolt över alla dessa eldsjälar. Önskar ett stort Grattis❣️


EhlersDanlos society presenterar årets patientombud, (eng. patient advocate).

Läs mer r:


Här berättar jag om att vara kontaktperson (eng. Patient Advocate) för projektet Spetspatienter som finns på Karolinska Institutet.


Att hitta rätt specialistkompetens är svårt nog när det gäller vanliga diagnoser, än svårare är det vid sällsynta diagnoser.


Ett nätverk där man kan få hjälp med att navigera rätt i vård och myndighetskontakter. Det är både svårt och mödosamt att hitta rätt på egen hand.

Min inriktning som patientkontakt är att vägleda genom vård och myndigheter för att kunna får rätt vård i tid.


Här är jag på en mässa där jag får prova en av senaste tekniken inom kirurgi. Läkare kan få hjälp av AI teknologi. Här använder man sig av VR där man får information om patientens medicinska status och får visuell vägledning genom operationen.


Allt gott, Nanda 🍏 via Assistent

Gillar

Kommentarer