Maraton

Man skulle kunna tro att tiden man spenderar inne i kammaren är vila. Det är snarare som att springa ett maraton. Varje behandling kräver tid efteråt för återhämtning och läkning. Jag har en återhämtning på fyra timmar.


Detta gör att man inledningsvis kan undra vilken nytta behandlingen gör. Min tidigare erfarenhet är att det är först efter 10-12 behandlingar som jag kan börja känna någon effekt. Effekten brukar börja med att hålla i sig några timmar för att sedan utökas till dagar och månader. Efter en behandlingsperiod brukar effekten vara i ungefär två år.


En av de vanligaste frågorna jag brukar få är om det är klaustrofobisk att ligga still inne i kammaren?
Jag har inte själv den upplevelsen. Däremot har det tagit sin tid att vänja sig vid att ligga inne i kammaren, att vänja sig vid miljön.


I början tyckte jag att det var jobbigt och att varje behandling kändes som en evighet. Mycket var en ovisshet om behandlingen skulle göra någon nytta.


De första behandlingarna var under mer kaosartade former. Det var några dagar efter att operationen i nacken gjordes. Jag fick en kraftig infektion. Jag minns att jag gillade inte alls att behöva göra behandlingarna.


Men det var ändå här inne som jag började planeringen av mitt nya liv. Ett liv som innebär fysiska begränsningar och samtidigt nya möjligheter för att skapa ett nytt liv - en helt ny plattform anpassad för mina nya förutsättningar.


Har du några frågor är du välkommen att ställa dem direkt i kommentarsfältet.


Allt gott, Nanda 🍏 via Assistent

Gillar