Krämig djungel

Jag såg mig i spegeln och insåg att jag skött och tagit hand om det mesta, utom mig själv. Du blir inte bara vad du äter och som de du umgås med. Du blir även som du tar hand om dig själv och dem du bryr dig om.


Jag tänkte en dag för tre veckor sedan att jag skulle ha några skönetstimmar hemma innan vi skulle på semester. När jag såg mig i spegeln efter några dagar insåg jag att det blivit en dramatisk skillnad, bara efter en vecka. Av dessa dagar gjorde jag varannan dag en ansiktspeeling och tog en nattkräm innan jag lade mig på kvällen. Min första tanke var förstås varför jag slutat med denna rutin, som endast tog fem minuter.

På semestern dök ett reportage i Elle upp. Min återfunna kvällsritual på fem minuter ett par gånger i veckan som gjort mig så nöjd efter bara en vecka förvandlades till något som mer liknade min julplanering. Julplanering görs en gång om året. Denna krämiga ritual görs för bästa resultat varje dag, morgon och kväll. Jag mindes helt plötsligt varför jag slutade. Fantastiskt underbart men vad av allt detta behöver jag.


Tidningen Elle beskriver alla de produkter som finns i serien. Här visas nattkrämerna. Detta batteri av olika produkter med procedurer kan få en att känna prestationsångest över hur man ska klämma in detta i planeringen med allt annat.

Frågan är vad mitt behov är?

Eftersom jag har en bindvävsdiagnos som påverkar produktionen av kollagen i kroppen så behöver jag tänka baklänges. Jag har ett överskott av kollagen i huden. Jag gick tillbaka till ruta ett för att se vad jag verkligen behöver just nu. Svaret blev fukt och en kräm som är inriktad på både skönhet och mediconskt. Det innebör dagkräm, nattkräm och ceramid ansikts olja. I detta ingår även solskydd. Jag beställde ett gåvoset på kampanj. Idag kom mitt detta och innehåller dessa produkter. Dagkräm, nattkräm och små kapslar med ansiktssolja. På köpet fick jag en peelingkräm och ansiktsserum. Det behöver jag i slutet av sommaren och till vintern.

Vad man behöver utöver fukt kan variera under årstiderna och olika perioder i livet. Få råd med mer. Bunkra prover, handla på kampanj och tillåt dig lockas av erbjudanden med vackra gåvosett som är till jul eller andra jubileum.

Jag fick hjälp med att prova ut vilken kräm som var rätt för mig. En utprovning som gjorde att jag valde Elisabeth Arden. Jag är hittills supernöjd. Jag brukar handla på Åhléns när de har kampanj. Min erfarenhet är att de har generösa erbjudanden, oavsett vilket märke man väljer. Håll även koll på nätsajter som har bra erbjudanden. Jag upplever att man får mer i butik då de är mer generösa med att dela ur varuprover.


Allt gott, Nanda 🍏 via Assistent

Gillar

Kommentarer