Bästa födelsedagen

Tack, alla ni som gjort min födelsedag oförglömlig. Jag fick en shoppingdag i Täby centrum. 

När jag kom hem serverades det ugnsbakad lax och en särskilt specialgjord muffins, gjord av mannen och barnen. För mig är livskvalitet att bara få vara tillsammans.

Började mina dagar som ”Mowgli i Djungelboken”. 

För er som inte vet så mycket om mig så är jag adopterad från ett barnhem i Indien. Barnhemmet som öppnades av några katolska nunnor heter Ishaprema Niketan och ligger i staden Pune i Indien. Det ligger några mil från Mumbai tidigare Bombay. Indien som tidigare varit en engelsk koloni har bytt namn på några av sina städer från att vara engelsk influerat till att bli mer Indisk influerat. Man använder fortfarande båda namnen när man talar om städerna.


”I år firar barnhemmet 50 år i de behövandes tjänst”.


Barnhemmet Ishaprema Niketan är en fascinerande verksamhet som startades på 60-talet av några nunnor. Eftersom Indien är en tidigare engelsk koloni så drivs barnhemmet i katolsk anda. Några decennier senare öppnades ytterligare några barnhem. Man vände sig till barn som bodde på gatan. De större barnen och yngre vuxna fick arbete, kost och logi medan de mindre barnen fick mat och husrum. Alla fick på så sätt en ny familj. Några av barnen adopteras till andra länder och några stannar kvar på barnhemmet.


Alla barn som hittas och har en okänd Identitet får sin födelsedag utsatt efter ett helgon.

Min födelsedag blev satt till den 27 december vilken är Johannes döparen.


Överraskningsmiddag 

Juliet ringde och sade att jag var tvungen att ta väldigt lång tid på mig i centrum innan jag kom hem. När jag kom hem överraskade alla mig en en egenkomponerad middag.


Födelsedagens middag gjordes av min man Daniel och sonen Jakob. De gjorde en fantastisk ugnsbakad lax.


Till efterrätt gjorde dottern Juliet gjorde en specialdesignad tårtmuffins. Muffins med vanilj och citrongrädde och ett ljus som pricken över i:t. Det blev en extra twist med citrongrädde.


Present 

Av mannen fick jag fantastiskt fina underkläder. Något jag brukar önska mig. Det är stärkande att känna sig fin under kläderna även om det inte syns utanpå.


Jag handlar gärna mina underkläder på change i Täby C eller på change hemsida. Det är alltid bra rabatter och prisvärda underkläder.

Allt gott, Nanda 🍏 via Assistent

Gillar

Kommentarer

Julia Blomgren,
grattis fina du!!
nouw.com/juliablomgren
Nanda
Nanda,
Tack, snälla du. // 🍏
nouw.com/nanda