Att dejta yngre

Jag berättar inte så mycket om min familj men nu har vi haft bröllopsdag och jag tänkte dela med mig om den största kärleken i mitt liv. Jag hade gett upp om att hitta någon som var villkorslös. Det handlar om att hitta sin själsfrände i både medgång som motgång.


Jag har alltid varit ambitiös och driven. Om jag bestämt mig för något gör jag mitt yttersta för att nå det. Så i en relation handlar det om att vara två. It takes two to tango. Detta är en egenskap som många kan tycka är charmig under de första månaderna av en relation. När man lärt känna varandra lite börjar man även se andra sidor hos varandra, både bra och mindre bra. Det är då som jag märkt att det kan tära på hans förtroende att jag inte är driven och ambitiös för att visa upp något, det är så jag fungerar. Har alltid varit så. Det tog lång tid och jag fick kyssa långa grodor som visade sig vara något annat än vad som uppgetts i innehållsdeklarationen,

Men så en dag snubblade jag över honom i hallen, vi pratade med varandra. Vi dejtade båda två och först några månader senare när vi ssågs i ett helt annat sammanhang började jag undra vem det var.

Hans bil gick sönder, batteriet var helt dött, på väg från Arlanda och Jan hade ingen annan stans att ta vägen. Jag fick en oväntad natt gäst som var arg som ett bi för att bilen strejkade. Vi åt rostade mackor och drack te, en hel natt. När han kom tillbaka på morgonen för att hämta den startade den som om inget hänt.


Sex år yngre, går det?

Några veckor senare, det var då som vi hade vår första dejt. Jag brukar alltid vara den som pratar som en kvarn. Men inte då, jag var supernervös, det visade sig att han var yngre än mig. Han var sex år yngre än mig och därmed lika gammal som min lillebror. Kunde man verkligen dejta en som var så mycket yngre. Reaktionerna var blandade. Min bror undrade mest över hur vi skulle berätta det för våra föräldrar. Det gick bra. Åldern är inge av avgörande betydelse alltid. Det beror med på personen.

Sedan första dejten har vi levt som ler och långhalm och jag skulle aldrig velat ha det annorlunda. Vi är överens om det mesta. Med det menar jag inte att GI aldrig är oense. Tvärtom, vi är två starka individer som stöttar varandra i vått och torrt. Vi ör överens om att vara oense, skilja på person och sak. Vi har både gemensamma intressen men också helt olika intressen.

Han har funnits där när jag blev sjuk, under rehabiliteringen och nu efteråt. Vi har hittat andra strategier att lösa detta på. Därför har det fungerar.

Bröllopsdag Nu har vi firat 14 årig bröllopsdag. Jag känner mig lyckligt lottad över att ha hittat prinsen i mitt liv.


Allt gott, Nanda 🍏 via Assistent

Gillar

Kommentarer

Ebba
,
vad fint! blir alldeles gråtig 😍