Installera Google Analytics på Nouw

Här kommer nu en guide hur man lägger in Google Analytics på Nouw. Då jag fick tips av Starta-Blogg om att skaffa Google Analytics till bloggen för att få statistik om läsarna och kunna förbättra bloggen på så sätt.

När jag skulle lägga in scriptet så var det inte helt klart vart man skulle göra det så jag googlade lite. Det tog ett tag innan jag hitta hur jag skulle lägga in det men hitta det till slut på Hjälp här på Nouw. Efter som den beskrivningen var väldigt kort så tyckte jag att en mer utförlig guide vore bra.

Vill ni ha tips och idéer om vad man kan göra för att göra en bättre blogg så tipsar jag er om Starta-Blogg.


Steg 1

Skaffa ett konto på Google Analytics och sedan kopiera scriptet som innehåller spårningskoden. Den ser ut så som bilden nedan visar.

Steg2

Logga in på Nouw och gå till Din blogg och sedan Design

Steg 3

Leta fram modulen Statistik & Widgets den finns längst upp bland de andra modulerna. När du hittat den så dra den dit du vill ha den.

Steg 4

Klicka på kugghjulet som finns upp i högra hörnet i modulen. Klistra därefter in scriptet du tidigare kopierade från Google Analytics och klicka på Lägg till.

Steg 5

Du är nu klar, nu är det bara invänta statistik.
  • Allmänt
  • 743 visningar

Gillar

Kommentarer

Kritolin
Kritolin,
Åh toppen! har googlat i timmar och du löste det i ett naffs! TACK! <3
nouw.com/kritolin
Mike
,
Fattar ingenting ?? Jag vill lägga in Google analytics på min blogg för att kunna kolla statistik,antal besökare m.m. men fattar ingenting.Prövat men inget händer.Det kanske inte fungerar på Bloggplatsen eller ?
EevaRoots
EevaRoots,
Hi! I couldn't find it either at first but finally did from where I had Blokeen statistics logo on the blog. For me it was almost at the bottom of the page.
nouw.com/eevaroots
Lindaberg
Lindaberg,
Hur länge tog det för dig innan statistiken kom upp i analytics ? 😊
nouw.com/lindaberg
EmmelieLange
EmmelieLange,
Åh! Underbart! Tack så mycket!!!! <3
nouw.com/emmelielange
carolinalingh
carolinalingh,
Hejhej! Hittade denna guide precis och provade men när jag klistrade in koden så kom det upp en ruta där det stod att de hittat en ovanlig kod och blockerat den för att inte typ 'avslöja' privat info som kreditkortnr osv?? Det fanns liksom inget att trycka på utan det var mer som ett meddelande. Vet du något om det? :/
nouw.com/carolinalingh
aliceandreasson
aliceandreasson,
Riktigt hjälpsamt inlägg!
nouw.com/aliceandreasson
sqquash
sqquash,
TACK! Har försökt lösa detta hur länge som helst och tillslut kom jag in här och fick hjälp!
nouw.com/sqquash
MoaYrvelid
MoaYrvelid,
Hur lång tid tar det för det ska komma upp? 😃
nouw.com/moayrvelid