Rockland Star, Träning

Dagen började med inställd matte och därmed "sovmorgon" för mig. Väldigt skönt, vet dock inte riktigt om det kan räknas som sovmorgon då jag ändå vaknade tidigt för att plugga. Sedan ägnade jag håltimman åt att plugga och efter skolan så hann jag klämma in ännu lite mera plugg innan stallet eftersom att vår sista lektion slutade tidigare än vanligt. Jag ska inte ens börja räkna upp allt vi har haft och har kvar att göra denna och nästa vecka, men jag kan ju säga att det är sjukt mycket i alla fall.

Nu till något lite roligare! Efter allt detta plugg så kom jag äntligen iväg till stallet och idag så var det markarbete och vi red för en annan ridlärare idag, som även hon är jättebra. Markarbetet var mest inriktat på dressyr, vi använde mycket bommar, men bara på marken och alltså då inga hinder. I början så var Rockie inte så väldigt samarbetsvillig, hon hade ingen bra skritt och var långsam i galoppfattningarna. Detta lyckades jag dock fixa till under lektionen och det blev verkligen hur bra som helst! Rockie, som annars brukar trippa runt med korta, snabba steg, längde verkligen ut både traven och galoppen superfint. Fattningarna satt hur bra som helst mot slutet och hon lyssnade direkt på mina hjälper. Hon har lite svårt att söka sig framåt och nedåt för att gå i en bra form, men hon blev avslappnad och började tugga fint på bettet. Vi fick verkligen en riktigt bra känsla idag, och jag är så himla nöjd. Min ridkompis sade till och med att hon aldrig sett Rockie gå så fint förut, vilket gjorde mig väldigt glad och stolt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Rockland Star, Patch

Ni som tittar in här ibland och läser lite inlägg har nog lagt märke till att jag i princip inte rider Patch längre. Hon har ju varit lite halt och lite dålig, så jag har bestämt mig för att inte vara halvfodervärd på henne utan att bli det på Rockie istället. Det känns lite tråkigt att rida på och satsa på en häst som är lite halvdålig, så då känns det bättre att rida Rockie som är ung, fräsh och väldigt rolig att rida. Plus att det är väldigt bra om jag passar på att rida henne mer nu ifall det blir av att tävla henne i vår. Det är lite kul att rida ponny också, så att jag verkligen kan ta tillvara på mina ponnyår nu.

Det kan hända att jag i framtiden bestämmer mig för att börja rida Patch igen, jag har pratat igenom det hela med min ridlärare och hon sade att det var helt okej ifall jag ville byta tillbaka till att rida Patch igen ifall jag fick lust. Men för tillfället så blir det då alltså Rockie som jag kommer att rida mest och vara halvfodervärd på.

Bild på Rockie från i somras när hon står och sover i solen. Dessa tider saknar man verkligen nu i all denna snö och iskyla.

Likes

Comments

Rockland Star, Träning

Idag så har jag varit rätt trött och skolan kändes väldigt tung idag. Jag har dock, trots tröttheten, lyckats göra en massa nyttigt idag. Dagen började med lite sovmorgon och därefter så gick jag till gymmet direkt på morgonen. Från gymmet gick jag direkt till skolan, och det var rätt jobbigt. Det snöade något fruktansvärt, och inte sån här fin, kall snö som fridfullt singlar ner mot marken, nej det var stora och väldigt blöta snöflingor. Jag blev genomblöt rätt snabbt. Skolan gick väldigt segt, jag lyckades dock med att skriva ihop en engelskauppsats som jag slöat lite med, på en enda lektion. Så himla skönt att slippa göra det hemma.

Efter skolan så tog jag bussen direkt till stallet och tänkte skynda mig att rida Rockie innan dagens ridlektioner började, men eftersom att flera stycken var borta från kvällens hoppgrupp så fick jag vara med där istället. Det var väldigt roligt och gick faktiskt riktigt bra. Vi gjorde rätt simpla grejer mer markarbete än hoppning. När vi värmde upp så travade vi över bommar på volten och galopperade över bommar på långsidan. Själva hoppningen var att komma först över två galoppbommar och ett räcke på ena långsidan och sedan en galoppbom, en liten oxer och en galoppbom bakom på den andra långsidan. Både räcket och oxern låg först på ungefär 50-60 cm, dock så höjdes räcket sedan upp till en meter ungefär. Jag tror att både jag och Rockie njöt av att få hoppa lite enklare grejer bara för att känna att det verkligen går. Det var nyttigt för mig också att öva på att verkligen rama in och ha henne mellan hand och skänkel, att verkligen rida ända fram till hindret helt enkelt.

Hade ingen som kunde fotografera hoppträningen idag, så det blir en bild på Bolly och Rockie som busar i hagen för att pigga upp inlägget lite.

Likes

Comments

Allmänt, Rockland Star

I fredags så var det avslutning av sportlovslägret, så då tog vi först hand om stallet på morgonen, släppte ut hästar, fodrade och mockade, för att därefter städa i stugorna. Därefter så var det avslutning och deltagarna hade valt att hoppa lite, så jag och den andra lägerledaren fick springa runt och bära hinder, höja och sänka och så vidare. När lägerdeltagarna åkt hem så kom min lillasyster hit också så då red vi tillsammans. Jag tog ut Rockie på ett enklare pass, övade lite övergångar mellan skritt och trav samt lite tempoväxlingar i alla gångarter. Ett väldigt lätt pass, men hon har ju gått så mycket hela veckan så jag tyckte inte att det behövdes mer. Efter ridpasset så fixade jag snabbt iordning Rockie och samlade ihop mina sista grejer innan jag åkte hem.

Fredagskvällen spenderades hemma med en rejäl dusch, pojkvännen, godis och The Hunger Games (typ tionde gången jag ser den, men det är omöjligt att tröttna).

Idag, lördag, så har jag inte varit i stallet utan jag har istället tagit en rejäl sovmorgon, gått till gymmet och firat mamma som fyller år idag. Vi åt middag på en turkisk restaurang, Saray. Det var väldigt trevligt och jag åt en smaskig falafeltallrik.

Likes

Comments

Rockland Star, Träning
Jag skrev ju igår att jag hade tänkt låta Rockie ta en vilodag idag och att jag själv inte skulle rida, vilket inte riktigt var det som hände. Det slutade helt enkelt med att jag red tre gånger idag, haha.

Den första lektionen för lägerdeltagarna red jag inte med på, utan jag hjälpte till lite runt omkring med allt som behövdes. Efter lektionen så var jag dock väldigt ridsugen, och så ville jag prova att rida Rockie själv i ridhuset, så jag red ett kort pass på henne. Anledningen att jag ville rida själv är att jag ville se ifall hon var lika tittig när hon var själv, eller om det skulle vara värre. Det var till min förvåning faktiskt bättre! Jag red inget hårt pass, utan red bara lite i alla gångarter och övade lite övergångar och tempoväxlingar. Det gick superbra och hon skötte sig helt exemplariskt.

Den andra gången jag red så blev kag meddragen på ridlägerdeltagarnas hoppträning. Vi hoppade en ganska kort bans med småhinder så det var inte så att det direkt var jätteansträngande för Rockie. Hon tyckte nog tvärt om att det var väldigt kul, och det tyckte jag med. Hon ska ju ändå få vila hela helgen, så då kan jag lika gärna passa på att rida medans jag kan. Direkt efter hopplektionen så var det dressyrträning, som jag blev tillfrågad om jag ville vara med på. Jag red inte Rockie ett till pass, utan red istället Chagall. Han är en snäll gammal ponnyvalack som jag red mycket för ett år sedan, och då dressyrtävlade jag också på honom. Nuförtiden går han mest nybörjarlektioner så han var lite stel och verkligen i behov av lite lösgörande och strechande arbete. Han var ju som sagt stel i början men sedan släppte han efter mer på slutet. Det var väldigt kul att rida honom igen efter så lång tid, och kul att rida lite olika hästar också.

Imorgon är lägret slut och då ska jag bara hem och njuta av de sista par dagarna av sportlovet.

Jag och Chagall på dressyrtävling. Mitt arbete att tämja hans ostyriga man i flätor och knoppar gick inte så väldigt bra kan man ju säga, haha.

Likes

Comments

Rockland Star, Träning
Dagen startade som vanligt med fix i stallet och sedan ridlektion klockan 10. Idag var första ridlektionen hoppning och det gick bra, jag var väldigt nöjd med det passet. Vi hoppade en kort bana och mina vägar blev väl lite sådär, men jag tycker att jag ramade in henne bättre och var noggrannare med ställningen.

Därefter så mockade vi och släppte ut hästarna, de var väldigt söta och väldigt glada över att springa runt i snön. Hästarna fick lite lunch och därefter åt vi människor också lite mat.

Efter maten så gjorde vi något väldigt roligt. Nu när det äntligen är lite riktig vinter så passade vi på att gå ut och åka pulka bakom Minimal, ridskolans shettis. Vi behövde någon liten som kunde rida honom (någon som styrde honom, lite svårt att sitta i pulkan och styra samtidigt), så vi ringde hit min lillasyster som är tillräckligt liten för att rida honom. Minimal var exremt glad, och det blev många glädjeskutt. Hilma, min syster, fick till och med en flygtur när han gjorde ett extra stor bocksprång och det blev en fin avramling huvudstupa ner i snön. Det såg extremt roligt ut, och ingen av oss kunde hålla sig för skratt. Själva pulkaåkningen var sjukt rolig, även om det var lite svårt att få in en bra teknik i början. Det gick dock bättre när vi hittat tekniken och alla hade väldigt roligt.

Lite mer stallarbete samt mellanmål och sen var det dags för kvällens sista ridpass. Vi hade dressyr och det gick inte alls bra. Visst, vi gjorde ju allt som vi skulle och fick till och med till någrs bra galoppfattningar och halter, men därefter slutade det som gick bra. Rockie sprang runt som en giraff och var livrädd för några hinderstöd i ett hörn. Jag är inte alls nöjd med passet, men det kan ju inte alltid gå bra och det får jag lov att acceptera.

Imorgon tänkte jag att Rockie skulle få en vilodag, för imorgon kommer nämligen två barn som ska vara här på dagridläger och de kommer säkerligen att behöva lite extra hjälp i stallet, så det blir en bra dag att låta Rockie vila.

Patch, Paris och Corrina som njuter av snön i hagen.

Likes

Comments

Dagen idag började som vanligt med utfodring av hästarna, mockning, fyllning av vatten och därefter första ridpasset.

Det var markarbete och gick riktigt bra. Vi red för en annan ridlärare, Jessica, och det är kul att rida för någon annan, alla har ju sina sätt att undervisa. Under lektionen övade vi på en bomserie med travbommar och en cavaletti med upphöjda bommar som stod på en båge och att räkna galoppsprång mellan två småhinder, ett sockerbitshinder och ett kryss. Båda övningarna gick faktiskt bra och jag är väldigt nöjd. Jag hade bättre blick än vanligt det här passet, jag har lite svårt att ha en bra blick vanligtvis. Något som jag behöver tänka på är att göra noggrannare galoppfattningar och att var mer noggrann med att ställa. Lite samma som det jag behövde öva på från förra passet, så det är helt enkelt saker jag måste jobba mycket med.

Därefter så fixade vi det sista i stallet och åt lunch, och nybakade semlor, mums! Efter vår lilla matpaus så tog vi det lite lungt och sedan var det ett till ridpass, men eftersom att Rockie gick två gånger igår så kände jag att det var bättre att låta henne vila. Så jag hjälpte bara till med att görs iordning de andras hästar och sedan gick jag in till min säng och lade mig en stund, jag känner att jsg behövde lite ensamtid.

Resten av kvällen ska jag bara pyssla i stallet och mysa med Rockie, för att sedan ta nya tag och samla energi tills imorgon!

Likes

Comments

Allmänt, Rockland Star, Träning
Idag så var det lägrets andra dag, vilken började med att jag vaknade tidigt för att fylla vatten till hästarna innan jag väckte lägerdeltagarns och vi gav morgonhö tillsammans. Därefter var det frukost, utsläpp av de hästar som inte går på lägret, och sedan dags för ridning. Jag hann också med att klämma in att mocka några boxar innan ridpasset.

Första ridpasset var dressyr, vilket gick jättebra! Vi övade övergångar, skänkelvikningar, tempoväxlingar och galoppfattningar. Ett rätt så enkelt, men väldigt roligt pass. Jag tycker att jag fick Rockie mycket mer avslappnad än vanligt, då jag vanligtvis brukar ha svårt med att få henne att gå i en bra form. Detta gick dock bättre idag och jag är väldigt nöjd med passet. Det enda som gick mindre bra var att Rockie har börjat få för sig att det betyder stanna när man rider in mot mitten, så det blev några ofrivilliga halter på medellinjen, hahah.

Efter förmiddagens ridpass så åt vi lunch och därefter väntade mer mockning för min del, och även lite annat fix i stallet som att lunchfodra osv.

Därefter så var det teori i putsning så då passade jag på att putsa Rockies träns och dressyrsadel, vilket verkligen var på tiden. Lite fika hann vi med också innan vi gick ner till ridhuset för att bygga banan till kvällens hopplektion. Banbygget tog lite längre tid än planerat så vi blev lite sena till hopplektionen men det gjorde ingenting, förutom att vi fick middag senare än planerat, haha.

Hoppasset gick inte riktigt lika bra som dressyrpasset. Rockie var sjukt spänd och blev skrämd många gånger, det läskigaste var ett hörn med snö på marken och hjulspår, efter en bil som tillfälligt stått i ridhuset ett par dagar i brist på garageplats. Den hade i alla fall flyttats och lämnat efter sig ett, enligt Rockie, väldigt läskigt hörn. Att Rockie var så spänd gjorde mig lite okoncentrerad vilket gjorde att själva hoppningen inte gick jättebra. Vi började lite lägre och sedan hoppade vi en bana på 75 cm. På grund av att jsg var okoncentrerad och inte ställde henne ordentligt när vi skulle hoppa ett hinder ur en båge, så fick vi ett stopp. Stackars häst, ska försöka hoppa ett hinder hon inte såg förens två meter innan, det är klart att hon inte hoppade. Det blev även ett par småpet men trots allt ändå ett par bra språng som jag är nöjd med.

Vi var ett gäng kalla tjejer som återvände till stallet, fixade iordning våra hästar och sedan gick in och åt. Efter människornas mat var det hästarnas tur och vi hjälptes alla åt att utfodra, så det gick väldigt snabbt och smidigt.

Nu ska jag duscha för att därefter lägga mig under två varma täcken och somna tidigt.

Jag och Rockie på hoppträningen och Patch som fortfarande vilar.

Likes

Comments

Rockland Star, Träning
Idag var det sportlovslägrets första dag, eller första kväll kanske man kan säga eftersom att lägret ju började först på eftermiddagen. Efter att ha tagit en rejäl sovmorgon och handlat lite mat till min kanin, som min syster ska vakta under veckan, åkte jag ut till stallet ett par timmar innan lägret började. Detta för att jag skulle hinna hjälpa till med mockningen och lite annat fix i stallet innan det började.

När lägerdeltagarna kom så fick vi hästarna utdelade. Eftersom att det inte är så många deltagare på lägret samt att de är lite äldre och duktigare, så behöver de inte hjälp i stallet på samma sätt som yngre barn behöver, och jag kommer få rida med på alla lektioner. Väldigt roligt, det är mer som att jag är på läger jag med, och jag kommer att rida Rockie då Patch fortfarande är halt.

Hästutdelning, fika, rundvisning av stallet och intagning av hästar, sedan var det dags att rida. Första passet på lägret är aldrig avancerat utan är mer ett prova på pass så att man får känna så att hästen känns okej, så vi red i alla gångarter, övade mycket övergångar och halter samt travade utan stigbyglar på volterna. Väldigt basic grejer, men oj vad kul det var! Rockie var väldigt pigg och var så glad i galoppen, hon sprang på som bara den och drog av ett par glädjeskutt också. Jag var minst lika glad och jag red nog runt med världens fånleende. Ibland behöver det inte vara så komplicerat för att man ska ha kul.

När vi ridit klart och hästarna var iordninggjorda så gick vi in och åt. Mat smakar aldrig bättre än efter att ha jobbat i stallet i flera timmar. Efter vår kvällsmat så var det dags för hästarna att få sitt sista hö för kvällen. När vi hade sagt godnatt till hästarna och de andra gått till sina stugor, så satt jag kvar en stund inne hos Rockie och lyssnade på när hon mumsade på sitt hö. Ljudet av hö som tuggas är så fridfullt, som balsam för öronen och själen. Det är nästan så att man blir sugen på att ta en tugga hö själv.

Nu sitter jag inne i stugan och ska försöka få åtminstone en acceptabel mängd sömn innan jag vaknar tidigt imorgon för att väcka lägerdeltagarna.

Rockie har inte alls lust att vara fotomodell, men vad gör det när hon ändå är hur gullig som helst?

Likes

Comments

Allmänt, Rockland Star

Dagen börjar med att vi vaknar och morgonfodrar hästarna för att därefter gå in och fixa lite frukost till oss själva (vi åt toast, vilket jag älskar och alltid äter så fort jag har tillgång till ett toastjärn då vi inte har något hemma).

Efter det så gick jag ut och fyllde vatten till alla hästarna. Det var lättare sagt än gjort, eftersom att allt vatten hade frusit i stallet vilket gjorde att jag fick gå med vattenhinkar från toan. Det var väl inte så mycket jobbigare egentligen, men tog bra mycket längre tid. Därefter hade klockan blivit tio och det var dags för dagens första lektion, som jag då höll i. Det var en grupp på fem glada tjejer och vi fokuserade på markarbete och upphöjda bommar med ett galoppsprång emellan. Tiden blev lite knapp och jag tror gärna att de hade velat fortsätta en stund till, men då var det dags för nästa lektion. Lektionen efter denna var en nybörjarlektion så det var inget speciellt, lite skritt och trav och rida över lite bommar i skritt.

När ridlektionerna var slut så släppte vi ut alla hästar och gick därefter in för att städa huset. Jag blev satt på att diska, vilket tog väldigt lång tid eftersom att jag inte kunde komma på hur jag skulle sätta på diskmaskinen, haha. Efter det så lunchfodrade jag snabbt hästarna och var sedan tvungen att skynda mig till bussen. Några tjejer skulle ha käpphäst-tävling i ridhuset så jag gick förbi där på vägen ner till bussen. Det är verkligen roligt med käpphästarna tycker jag, jag håller inte på med det men det verkar vara en väldigt härlig gemenskap mellan de som håller på med det.

Imorgon så ska jag till stallet igen för att därefter sova där i några dagar, det är nämligen sportlovsridläger och jag ska vara ungdomsledare. Det som är extra roligt är att det inte är så många deltagare med vilket gör att jag kommer kunna rida med på lektionerna också. Det blir kul!

Rockie som äter sitt morgonhö och förberedelser inför käpphäst-tävlingen.

Likes

Comments