Dagen till ära hade vi yoga som uppvärmning på danslektionen. Jag är fullt medveten om den ömsesidiga avskyn jag och kroppsstyrka kombinerat med uthållighet har för varandra, men jag förvånas HUR svag jag faktiskt är haha.
Min kväll kommer innefatta läsning, övning, produktionsmöte samt Stranger Things med Elin.

Det känns för övrigt knepigt att skriva i nutid, det händer inte alltför ofta på denna blogg haha. Ärligt talat är jag mer bekväm med att samla på mig mer material att skriva om för att sedan sammanfatta det som hänt på senare tid. Sorry guys, men så får det bli tills jag känner mig mer bekväm med något annat. Over and out.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Sedan sist har Elin rakat mitt hår, det har varit en My Chemical Romance-spelning i Pumpen, börjat ta ikapp Stranger Things säsong två, haft en mini-invigning av Adrians hemmabar, gått den tysta fackelmanifestationen för MeToo, ätit burgundisk fondue med hasselbackspotatis hos mamma och pappa samt haft filmkväll med Robin och Elin.

Mamma och pappas renoveringsprojekt hemma har stått lika still som mina tankar virrat denna vecka. För att få ordning för båda parterna föreslog jag att bli projektledare där vi då kommer gå igenom rum för rum vad som behövs bytas ut, målas, tapetseras och så vidare. Jag är innerligt exalterad; äntligen kommer det gå undan!

Likes

Comments

Om jag inte minns helt fel har jag aldrig tidigare befunnit mig på ett fjäll. Med ett gäng åkte vi till Vuogga där vi hade hyrt en stuga. Riktig mysig och varm. Om vi bortser från det förutfattade, att köra skoter, har vi även spelat olika sällskapsspel, haft dance battles, lagat god mat, skrattat därtill skrikit på varandra och bara tagit det lugnt. För första gången testade jag även poker som inte gjorde mig besviken. Jag hade inte träffat alla i gänget tidigare, endast kunnat koppla namnet till ett ansikte, så det var trevligt att bli bekant!

Grabbarna hade köpt raketer för sammanlagt 2000 kr vilket säkert hela campingen märkte. Nåväl,
på gott och ont tog jag inte särskilt många bilder. Hur som tackar jag för några härliga dagar!

Likes

Comments

I vanlig ordning var julfrukosten framdukad när jag kom ned. Vi började även med att öppna en present vardera. Under dagens gång spelade vi sällskapsspel som gjorde att var och varannan, mest mamma, vek sig dubbelt av skratt.
För en gångs skull kände jag inte av den årliga julstressen. Självklart stress från andra håll och kanter, men alla presenter blev handlade i god tid (!!).

Kvällen efter att jag åkte tillbaka från en förfest började jag ta ut flätorna. Sammanlagt satt jag med dem i en hel dag, men det gjorde mig ingenting. Då fick jag beta av några filmer från min lista; hela Batman-trilogin och The Prestige.
Dagen därpå körde jag till Älvsbyn för att få nya flätor gjorda; tack och lov gick det snabbt och smidigt. Till nästa gång vill jag däremot ha dem smalare och längre.

Likes

Comments

Tur nog har vi på tredje plan en utsikt mot vattnet vilket innebär att vi får skåda varje solnedgång. Elin och jag bestämde oss för att göra det ute på isen. Synd bara att solen hinner gå ned innan klockan hinner slå 13.

Alla vänner samlades på plan tre och byggde samt dekorerade ett pepparkakshus. Vår ineffektivitet gjorde att det allt som allt tog fem timmar. I vanlig ordning åt jag pepparkaksdegen medan övriga oroade sig om det skulle räcka till hela huset.

Likes

Comments

Mellan julshowerna, dess genrep samt genomdrag har jag tillsammans med studenter från diverse musikprofiler övat årets Lucialåtar. För att upprepa tidigare snedsteg var det även detta år en låt jag inte kunde när vi väl begav oss på miniturnén, men tillslut så haha. Vi alla fick bli less varandra men även skratta så att tårarna vällde. Trots allt det hektiska är jag glad att jag deltog; också på grund av en otrolig fin respons av lyssnarna, men framförallt samvaron.

Likes

Comments

Foton av Dennis Q Hammarlind och Tina Örjefalk 

Alla i klassen hade fyra veckor tidigare blivit tilldelade två låtar som skulle bli huvudakterna för vederbörande. Jag blev tilldelad All I Want For Christmas Is You, öppningsnumret, samt Listen av Beyoncé. Listen är en låt som jag tidigare bestämt att aldrig framföra eftersom den är alltför påfrestande för mina stämband. Hipps vipps ska jag framföra den inför publik fyra gånger på en vecka. Inte för att glömma alla genomdrag som kan räknas till uppåt fem stycken.
Showveckan lärde mig mycket nytt. Framförallt att känna efter vad min kropp har styrka till och inte. Sista showen, den mest betydande, var det ansträngande för mig att så mycket som prata normalt. Det lämnade mig i tårar samt ohälsosam nervositet. Med ett fantastiskt stöd från många håll och kanter gick det lyckligtvis bra med tanke på omständigheterna. Jag är en sådan som har svårt att vara nöjd med min prestation samt mina resultat, men med handen på hjärtat kan jag säga att jag är nöjd över mig själv.

Likes

Comments

Den första av två dansföreställningar avklarat. Tillsammans med Beats Dansstudio hade vi ett streetnummer på sammanlagt cirka åtta minuter. När vi fick reda på att det endast var åtta blev vi alla överrumplade. Vi har verkligen kämpat på med denna koreografi i flera veckor och nu i efterhand kan jag, med lite mer erfarenheter i ryggsäcken, säga att det är otroligt mycket jobb samt övning bakom dansskapande.

Jag har inget minne av att jag stått inför publik endast för att dansa, om vi bortser fester och liknande. Det var häftigt och jag upplevde en variant av nervositet jag inte tidigare erfarit. Inte alls en dålig sådan utan bara annorlunda.
Första stället var på Studio Acusticum; en väldig kontrast från folkmusiken som spelades innan.
Dagen efter väntade andra föreställningen under inget mindre än Prideparaden:

Min kämparglöd för en mer accepterande miljö oss människor emellan är ingen nyhet; inte minst mitt stöd för HBTQ-rörelsen. Tillsammans demonstrerade vi i klassen med resterande i tåget för det som står mig så nära hjärtat; från Stadshuset till Byxtorget. Dessvärre var det så kallt att jag inte vill prata vidare om det. Väl framme dansade vi vårt nummer framför en uppskattande publik.
Om det är något ni vill förändra uppmanar jag er verkligen att ta ställning till vad det än må vara, tyvärr sker det inte självmant.

Likes

Comments

Foto (två sista): Dennis Q Hammarlind

Rock- och låtskrivning hade sin första spelning i Black Box där jag och tre till från min klass körade på en låt. Det kändes underligt att inte vara huvudsångerska eftersom jag är van vid det, men det resulterade en givande upplevelse!

Likes

Comments

Den årliga beerpongen. Alla på skolan fick ingå samt anmäla en grupp med antalet tre till fyra personer. Twisten var att varje grupp skulle publicera en lagbild med alla medlemmar, skaffa ett fyndigt lagnamn och namn till varje lagmedlem samt skapa karaktärer. Mitt lags namn var Häva and Hell som då är en variant av Heaven and Hell. Jag och Karin skulle symbolisera änglar (heaven) eftersom vi sällan konsumerar alkohol därtill upprätthålla det under turneringens gång. Sofia och Lukas gestaltade hell då de fick dricka för oss två. För att visualisera våra karaktärer var jag och Karin klädd i vita morgonrockar samt glorias och De andra helt svartklädda.

Dessvärre åkte vi ut första matchen, men jag är trots allt nöjd med min insats. Det är fantastiskt att det ändå anordnas olika tävlingar alltemellanåt som för alla samman mer än vanligt.

Vår lagbild

Likes

Comments