STAKKARS ANNE-BRITH <3 :( MYE MOBBING FOREGÅR PÅ RAMPELYSET PÅ KVINNEGUIDEN :(

De fleste av oss fikk vel med oss intervjuet med Anne-Brith i "God Morgen Norge", og at hun gir seg som blogger. Jeg fikk tårer i øynene av å se på intervjuet, og jeg synes synd på alt hun har fått gjennomgå av ondsinnede nettroll :(

01.08.2017 ble lovfestet fra Stortinget at det skal være nulltoleranse for mobbing i skolen. Her finner dere linken til lovfestingen: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/nulltoleranse-mot-mobbing-lovfestes2/id2565186

Da burde i hvert fall voksne mennesker vite bedre enn å sitte med anonyme nick på Kvinneguiden å holde på med offentlig nettmobbing, netthets og latterligjøing! Voksne skal være gode forbilder for sine unger! De er langt fra gode forbilder for ungene sine når de sitter i diskusjonstråden om Anne-Brith på Kvinneguiden og skriver slike kommentarer som de gjør der :( Det er kjempefælt å lese :(

Det har vært storm rundt Anne-Britt, men hun sa i intervjuet i dag tidlig at hun hadde gjort noe dumt også som ikke var så bra. Hun er et menneske med tanker og følelser, og samme hva hun har gjort så er det menneskelig å gjøre feil. Noen ganger blir man for overivrig, og da kan ting gå litt over styr. De som mener at de aldri har gjort noe galt eier ikke selvinnsikt eller selverkjennelse.

Anne-Brith kunne fortelle at datteren hadde blitt truet. Det er over hodet ikke i orden! Når barn av toppbloggere blir truet har det gått for langt!

I "God Morgen Norge" fikk vi se eksempler på hvilke kommentarer fra nettroll Anne-Brith hadde mottatt. Jeg ble direkte fysisk uvel og kvalm av å lese kommentarene nettrollene hadde skrevet om Anne-Brith, og slik skal ikke skje! Det er over hodet ikke akseptabelt at nettrollene skriver denne typen kommentarer: "Håper du får kreft og dør!".

Jeg lurer meg på hvor mye hat disse stygge anonyme nettrollene har når de kan sitte anonymt i kommentarfelt hos en blogger eller anonymt på et nettsted og skrive slike kommentarer. Nå må politikerne få bevilget penger til politiet slik at politiet får ressurser til å finne ut hvem slike anonyme nettroll er!

Selv om Anne-Brith har gjort de dumme tingene fortjener hun ikke å få slike hatkommentarer som det hun har fått. Det er og blir uaktuelt! Ingen bloggere fortjener å motta hat og trusler!

Jeg skjønner godt at Anne-Brith nå sletter bloggen sin, men dessverre lar hun de stygge nettrollene vinne :( Når familiemedlemmer blir truet har det gått for langt.

Så kan man lure på hvem disse hatefulle nettrollene er, og hvor gamle de er. Hvis nettrollene er voksne som selv har unger er det forferdelig. Her snakker vi om at ungene skal lære seg nettvett, men hvis det er voksne som som sitter og ytrer seg med hatefulle kommentarer som anonyme nettroll, er det helt bak mål, og det hører ingen steder hjemme!

Jeg har lest på et forum som heter Kvinneguiden. Kvinneguiden er et diskusjonsforum med forskjellige underforum innenfor forskjellige temaer man kan diskutere. Hvert tema kalles for tråder som jeg har skjønt.

Noen tråder på underforum er koselig å lese, mens andre gjør meg kvalm og uvel. Underforumet med tråder som handler om dyr og dyrehold er kjempeinteressant å lese. Jeg er ikke medlem på kvinnegudien selv, for det er et nettforum med underforum og tråder som jeg avskyr med stor A!

På "Rampelyset" diskuteres bloggere og kjendiser. Deriblant har de en tråd som kalles for "Anne-Brith og hennes bedrift". De har en tråd som handler om "Bloggbarna", og mer til.

Tråden som handler om Anne-Brith og bedriften hennes handler slett ikke om bedriften til Anne-Brith. På den tråden synes jeg personlig at det er personangrep mot Anne-Brith, latterliggjøring av Anne-Brith som person og alt hun foretar seg, og det jeg kaller de som sitter og skriver på disser rampelystrådene for "anonyme nettroll". Nettrollene som diskuterer Anne-Brith går over lik, og flere av de innrømmer at de har varslet sponsorer og samarbeidspartnere.

Etter intervjuet med Anne-Brith på "God Morgen Norge" ble det ikke bedre på tråden som handler om Anne-Brith. Flere av de som skriver på tråden skriver i klare ordelag at de fryder seg, de skriver at Anne-Brith holder på med et falsk skuespill, noen kaller henne for gal til og med. Noen mener at det Anne-Brith sin feil at datteren mottok trusler.

Denne tråden om Anne-Brith er bare kjempetrist, og de som sitter og slenger om seg med negative kommentarer om Anne-Brith er og blir anonyme nettroll.

De som er brukere av Kvinneguiden kan rapportere inn kommentarer på de ulike trådene til moderatorene. Nå skal det sies at Kvinneguiden har moderatorer som modererer trådene med jevne mellomrom, men jeg har inntrykk av at i noen tråder skinner moderatorenes meninger igjennom at de ikke modererer med noe som klart bryter med reglene. Tråden om Anne-Brith er moderatoren treg med å slette unna det som bryter med reglene, mens andre tråder blir fort slettet eller moderert.

Min personlige mening om Rampelyset på Kvinneguiden er at det foregår mye mobbing og drittslening om bloggere og kjendiser, og Anne-Brith sin tråd er den verste av dem alle! Det skulle ikke vært lov med slike tråder.

Et gjentakende fenomen på forumet Rampelyset er hvis en eller annen bruker forsvarer den bloggeren/kjendisen. Det straffer seg, for da blir brukeren halshugd og flådd levende. Brukerne begynner å belære den som forsvarer en blogger. De hyler i kor om at den som forsvarer bloggeren er et nettroll og diskusjonen på tråden utvikles til å bli personangrep. Det har jeg sett mange ganger som leser av trådene.

En diskusjonstråd om Anne-Brith sin bedrift skal etter mitt syn handle om bedriften, og ikke om personen Anne-Brit. Jeg synes det er en feig måte å lage en tråd på.

Det er de samme brukerne som dag etter dag sitter og hakker og skriver nedlatende kommentarer om Anne-Brith, og de unnskylder seg med at de kritiserer henne gjør det fordi det handler om samfunnsansvar. Samfunnsansvar å sitte anonymt på et nettforum å rakke ned på alt Anne-Brith som blogger gjør og skriver? Det kaller jeg ikke samfunnsansvar. Det er ikke samfunnsansvar når brukerne satt på tråden om Anne-Brith og frydet seg over at det var slutt mellom henne og x-kjæresten, og flere satt og hånet Anne-Brith for det.

Hvis ikke det som foregår på tråden om Anne-Brith er mobbing, så skjønner jeg ikke noe. Det er i dag moderatorene på Kvinneguiden skulle ha grepet inn, men hvor er dem? De anonyme haterne til Anne-Brith gulper opp det ene etter det andre hatet om henne. Jeg får vondt av Anne-Brith <3 :)

Når jeg ser på tråden som handler om Anne-Brith kjenner jeg klumpen i halsen, for jeg synes kjempesynd på henne. Hun er fritt vilt for de glupske ulvene, det er ingen som fortjener slik omtale samme hva som har skjedd tidligere.

Det skal ikke stikkes under en stol at Ann-Brith har eksponert ungene sine på sosiale medier, men det gir ingen rett til å hetse og håne henne, men det er kritikerne til Anne-Brith uenig i! De mener at det er Anne-Brith sin egen feil at datteren ble truet fordi hun har eksponert henne på sosiale medier. Det er en dummeste ansvarsfraskrivelsen jeg har hørt! Selv om en bloggerdeler biler av ungen sin på sosiale medier har ingen rett til å sende trusler til datteren til bloggeren.

Jeg har fått med meg det som Anne-Brith var innblandet i før jul, men igjen så skal ikke nettroll hetse og håne Anne-Brith. Hetsingen og håningen av Anne-Brith har foregått i lang tid! Jeg skjønner at hun har vært presset opp til en vegg av nettrollene.

Det var kjempevondt å se Anne-Brith oppløst i tårer på "God Morgen Norge", og det Anne-Brith har opplevd er ren og skjær grov netthets :(

Jeg håper nettrollene og kritikerne nå sitter der på sin høye hest fornøyd med at hun gikk til det skrittet og slettet bloggen sin. Til dere så håper jeg at Anne-Brith kommer sterkere tilbake.

08.03.2019 kommer Anne-Brith ut med ny bok, og den boken skal jeg kjøpe. Tror alle har godt av å lese boken Anne-Brith kommer ut med, og at boken er en lærepenge for alle nettroll der ute!

Nå må nettrollene stoppes en gang for alle! Hvor blir det av Norsk versjon av "Trolljegerne"? Jeg ønsker programmet velkommen, for det er mange bloggere som kunne trengt hjelp til å finne stygge nettroll.

TV2 hadde jo 5 episoder på nettet av "Trolljegerne". Programmet gikk bare på nettet. Der var det 5 kjendiser som fikk hjelp fra TV2 til å finne personer som hadde trakassert dem på nettet.

To av de som fikk hjelp var politikeren Sandra Borch og toppbloggeren Sophie Elise. Sandra Borch hadde fått flere grove og stygge drapstrusler.

Her er det Sophie Elise som får hjelp til å finne netthateren som sextrakasserte henne:


https://www.tv2.no/v/971132/


Hvor er politiet når bloggere opplever å bli stygt sjikanert og truet? Lovte ikke politikerne dyrt og hellig at de ville ta tak i problematikken at nettroll skulle stoppes? Løftet ble gitt av Erna Solberg i en nyttårstale, men har det blitt forbedring? Nei! Hver dag blir toppbloggere og andre bloggere grovt hetset og sjikanert av nettroll som sitter anonymt og skriver stygge kommentarer. Det er ikke slik det skal være, og det finnes ingen unnskyldninger for å være nettroll.

Nettroll er ynkelige mennesker fulle av hat og sjalusi, og de lar det gå ut over uskyldige bloggere.

Det er på tide at nettrollene nå skal tape, og vi bloggere vinne for å få slutt på nettmobbing og netthets. Da mener jeg det som er netthets og nettmobbing i ordets rette forstand. Ikke en uenighet i en sak hvor man har forskjellige meninger i en diskusjon! Det har aldri vært nettmobbing!

Selv har jeg gjort som andre bloggere, jeg har anmeldt Kvinneguiden og da diskusonsforumet "Rampelyset" og tråden om Anne-Brith til politiet! Vær så snill å gjøre dette dere også! Anmeldelsen kan dere gjøre her: https://www.politiet.no/tjenester/tips-politiet/hatefulle-ytringer-pa-internett/Liker

Kommentarer

Toivosdatter
Toivosdatter,
For et fantastisk innlegg. Jeg håper du også har podtet dette til aftenposten og dagbladet. 👌
nouw.com/toivosdatter
Nadixie
Nadixie,
Toivosdatter: Tusen, tusen takk for det 😊 Jeg fikk så vondt da jeg så Anne-Brith i går, og da jeg smugleste på Kvinneguiden hvordan hun får gjennomgå 😟 Det var kjempevondt å se på 😟

Nei, jeg har ikke postet det på Aftenposten og Dagbladet. Går det an? Ikke sikkert de hører på det jeg skriver siden de har andre bloggere med streke semmer.

Ønsker deg en kjempefin lørdag <3 😊

Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene
nouw.com/nadixie
vibeke
vibeke,
Veldig bra innlegg! 👌Jeg så ikke intervjuet, men har fått med meg at hun skulle slutte. Man skal jammen være sterk og hardhudet for å tåle det hun har tålt. Selvsagt er det bare hennes versjon som kommer frem f.eks når det gjelder bruddet, men det gir likevel ingen andre rett til å spre så mye hat! Det virker som folk godter seg når andre ikke har det bra. Hvor er empatien?
nouw.com/vibeke
Nadixie
Nadixie,
Vibeke: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt 😊

Det er kjempetrist at hun gir seg, men jeg håper på at hun kommer tilbake. Vi skal være glade for at vi ikke er toppbloggere, for de skal være hardhudet for å tåle all kritikken de får.

Hun innrømmet jo på "God Morgen Norge" at hun hadde gjort dumme ting, men det virker som om de sitter og graver i alt som kan graves.

Jeg tror Anne-Brith har opplevd mobbing og trakassering gjennom flere år, og derfor har blitt tatt valg som ikke har vært helt bra, men det er ingen unnskyldning for å omtale henne som de gjør på den måten på kvinnegudien. Det er rett og slett hat og mobbing på den tråden som handler om henne, og de er som glupske ulver som hyler i kor.

Sitte anonymt i kommentarfelt på et nettforum for å lire ut av seg stygge kommentarer om et menenske er stygt og feigt gjort.

De godter seg veldig på det forumet over alt som har gått galt med Anne-Brith 😟

Ønser deg en kjempefin ettermiddag <3 😊

Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene
nouw.com/nadixie
Irene S
,
Flott innlegg som du har skrevet <3 Jeg gir deg et hjerte for at du engasjerer deg mot de forbannede nettrollene. De er til å bli kvalm av.

Jeg har aldri hørt snakk om kvinneguiden en gang, men jeg gikk inn på linken du sendte meg på facebook. Vet jeg trodde ikke mine egne øyne.

Hvem er alle de som sitter og skriver så mye hat og negativitet om et annet menneske som har barn? Jeg kunne aldri fått meg til å sitte på et nettforum på den måten å skrive så mye negativ omtale om en blogger jeg ikke hadde et forhold til.

Jeg så intervjuet med Anne Brith på god morgen Norge før helgen og jeg ble forbanna når jeg hørte henne fortelle om hetsen hun hadde fått og de hatkommentarene som de viste var avskyelig og forferdelig 😟 Når hun viste truslene som datteren hadde fått fikk jeg vondt av både Anne Brith og datteren. Jeg blir ikke overrasket at det voksne folk som har sendt truslene til datteren.

Den diskusjonen om Anne Brith på det diskusjonsforumet var noe av verste jeg noen sinne har sett og du skulle tro de kjente henne privat alle sammen som de satt og fortalte. Det verste jeg leste var at de sitter og gotter seg over når Anne Brith opplever motgang.

Jeg igjen Anne Brith fra bloggerne, og hun var min soleklare favrott av de som var med. Det var fordi jeg likte humoren og at hun var så direkte. Ungene henens var nydelige, og hun virket som en engasjert mamma til ungene sine 😊

Som jeg forstår har Anne Brith opplevd hets og mobbing på nettet i noen år, og hun har retten på sin side å ta igjen. Det er menneskelig å ta igjen når nok er nok. En gang sier det stopp for henne. Mobbing og hets på nettet er ikke tilgivelig 😟

Du må ha en fin dag 😊

Godklem fra Irene
Nadixie
Nadixie,
Irene: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på blogginnlegget mitt 😊 Setter kjempestor pris på at du bidrar til diskusjonen 😊

Dette er noe jeg engasjerer meg i, for jeg mener oppriktig og ærlig at det som skjer på kvinneguiden og på den diskusjonsforumet er mobbing.

Hvem de er? Det har jeg ofte lurt på også. Jeg håper for Guds skyld at det ikke er voksne med unger, for da vil jeg si at det er skremmende at de har unger og skal være gode forbilder.

Jeg fikk sendt linken til kvinneguiden på facebook fra en facebookvenninne, og jeg ble sjokkert. Trodde ikke mine egne øyne.

I går kveld så jeg innom, og da så jeg en kommentar fra en av de anonyme nettrollene, og da var det noen som beskrev Anne-Brith som gal. At ikke da moderator går inn og sletter en slik type kommentar? Jeg skjønner det ikke, og det virker som om den moderatoren som har ansvar for den tråden ikke gidder å bry seg.

Jeg er kjempeglad for at jeg ikke er medlem på kvinneguiden, for jeg vil aldri støtte opp om et slikt forum har tråder hvor det tydelig foregår mobbing!

Mobbing er utilgivelig! Jeg håper at Anne-Brith avslører mye i boken sin om nettrollene. Det skal være meg en glede 😊

Ønsker deg en kjempefin ettermiddag <3 😊

Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene
nouw.com/nadixie
Mona Elisabeth,
Toppers og velskrevet blogginnlegg av deg 😊

Jeg har aldri visst at det var noe som heter kvinneguiden, men i går gikk jeg inn på diskusjonssiden og leste. Det jeg så gjorde vondt i sjelen min, og jeg begynte å gråte. Du snakker om mobbediskusjonsside. Jeg fikk hakeslepp, og jeg trodde aldri at jeg skulle få se en slik form for diskusjonsside.

Jeg hadde nok valgt å slette bloggen min hvis jeg var Anne B og selv om hun har vært en toppblogger skal ingen skrive så mye stygge hatkommentarer som det hun tydeligvis har fått på bloggen sin 😟

Det er trist å lese at Anne B har opplevd så mye hets og mobbing som hun har gjort. Jeg fikk ikke sett frokost-tv og fikk ikke med meg intervjuet med henne, men jeg forstår at hun gav seg på grunn av nettrollene.

Diskusjonsforumet hvor Anne B og flere andre bloggere blir diskutert burde blitt slettet med øyeblikkelig virkning. Hvordan kan et sånt diskusjonsforum være lovlig? Diskusjonsforumet er det jeg kaller for mobbing og hetsing 😟

Diskusjonsdeltakerne som diskuterer Anne B er ynkelige og patetiske nettroll.

Fin, fin ettermiddag til deg, mannen din og kattne 😊

Klem, klem fra Mona Elisabeth
monaelkri.blogspot.com
Nadixie
Nadixie,
Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempefin kommentar med innspill på diskusjonen min 😊

Jeg hadde heller ikke hørt om den før jeg fikk en link til en diskusjon for omtrent ett år siden. Ble så sjokkert over det jeg leste, og jeg bestemte meg der og da at jeg aldri skulle melde meg inn i forumet. Jeg har lest mange av trådene, men jeg har blitt fysisk uvel og kvalm av tråden "rampelyset" og de som blir omdiskutert der inne 😟 Jeg mener det er altfor mye mobbing på diskusjonstrådene på "rapelyset".

Den verste tråden nå er om Anne-Brith, og det fordi de som skriver der inne sitter og fryder seg når ting går galt med Anne-Brith. De er som glupske ulver som hyler i kor etter å påpeke feil på stakkars damen 😟 Hvis ikke det r mobbing, vet jeg ikke hva som er det.

Det er så feigt å sitte anonymt på et offentlig forum å skrive slike kommentarer som de gjør om Anne-Brith, og det virker som om moderator på tråden gir blanke f i å moderere, men lar det gli ut 😟 Verre nettforum har jeg aldri sett maken til!

Ønsker deg en kjempefin ettermiddag <3 😊

Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

nouw.com/nadixie
Else Marit,
Jeg har aller først lyst til å ta å gi deg en råstor klem snuppa mi for det beste innlegget du har skrevet;)) Jeg har delt innleggt ditt på facebook og noen har delt det videre.

Vi satt og så intervjuet med henne på morgenen da mamma og min ene storesøster og tanteungene mine var på besøk før helgen. Og vi ble sittende å diskutere hvor jævlige anonyme nettroll er når de skriver kommentarer på et diskusjonsforum. Jeg spurte begge døtrene mine om hva de mente om kvinneguiden. Og de svarte at de synes forumet er det verste de har sett fordi de mener at det er alt for mye mobbing som skrives der inne. Når to jenter i 20 års alderen sier det er det sterke ord.

Jeg har profil på KG. Men jeg har mistet lysten til å skrive på forumet. Og hele rampelyset hvor influencere og kjendiser blir omdiskutert er et forum fullt av mobbing og drittslening.

Den verste tråden mener jeg omhandler Anne Brith nå. Og for haterne hennes virker det som om det er uhyre viktig at alle som mener noe positivt om ABD blir pepret med linker om ting ABD har gjort. Jeg har sett noen som har skrevet positive ting om ABD og andre influencere som diskuteres på rampelyset. De får gjennomgå med stygge kommentarer og hetsing for at de tørr å gå i mot saueflokken som skal mene det samme.

Jeg bryr meg midt i gransakuen over hva ABD har gjort. Har hun gjort noe så får hun stå for selv. Men det unnskylder ikke mobbing. INGEN SKAL SITTE Å SKRIVE MOBBE OG HATKOMMENTARER som de gjør på KG.

Jeg blir forbanna når jeg tenker på hvordan rampelyset på KG fungerer. Moderatorene gjør en grei nok jobb. Men de er for dårlige på å modere tråder som ABD sin tråd. Den tråden burde blitt stengt.

Jeg har skrevet anmeldelse jeg også. Og har oppfordret facebookvenner til å gjøre det samme.

Ha en råååfin ettermiddag;))

Stooor klem fra Else Marit
www.ofmariel.blogspot.com
Nadixie
Nadixie,
Else Marit: Tusen takk for kjempefin kommentar fra deg Else Marit-vennen med innspill på blogginnlegget mitt 😊

Setter kjempestor pris på det du skriver. Jeg er engasjert i dette temaet, for jeg har fulgt med lenge nok som smugleser av Kvinneguiden til å uttale meg om hva jeg synes.

Flere av emnene på "Rampelyset" er det jeg kaller for direkte mobbekommentarer skrevet av anonyme. Jeg forstår ikke Kvinneguiden heller som tillater at anonyme sitter og diskutere under anonyme nick, for det er det de gjør. De tenker ikke på at yngre unger kan glatt lese disse emnene på "Rampelyset".

De sist dagene etter at Anne-Brith var på "God Morgen Norge" har jo diskusjonstråden om Anne-Brith tatt helt av, og jeg leste en kommentar som jeg ble kjempesint å lese at Anne-Brith var gal. Man kaller ikke noen for gal. Hvor er moderator. Det skinner igjennom for utenforstående at moderator synes det som skjer på tråden er i orden.

Takk for at du anmeldte dette du også. Det er lov å prøve, men vi må rette søkelys mot dette. "Rampelyset" burde være stengt for utenforstående lesere slik at unger ikke kan komme seg inn for å lese.

Ønsker deg en kjempefin kveld <3 😊

Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

nouw.com/nadixie