Header

Titel: In i evigheten
Författare: Hanna Lans
Förlag: Berghem Förlag
Utkom: 2015
ISBN: 9789197916592

Baksidestext:
En kylig novemberdag bestämmer sig den 96-åriga Nora för att ta sitt liv. Hon är den sista överlevande i en familj om sex personer. Familjen har varit starkt styrande i ortens församling och ruvar på en grym hemlighet. Det är denna hemlighet som Nora nu valt att ta med sig in i döden.

In i Noras hus flyttar snart därpå den levnadsglada Victoria. Hon vill ändra förutsättningarna för sitt liv och tar sig an det fallfärdiga huset och trädgården med stor lust.Snart står det klart att huset varit centrum för ohyggliga handlingar. Människor ur det förflutna försöker skrämma bort henne samtidigt som grannarna motvilligt delar med sig av sin vetskap om verksamheten i huset.

Långsamt börjar Victoria nysta upp mysteriet med hjälp av sin bäste vän David, sin hund Nisse samt Nora som trotsar tid och rum för att få stopp på sin familj som även i evigheten har makt över människorna i församlingen, och framförallt dem som kommer över tröskeln till deras hus. En tröskel som Victoria både stigit över och utmanat.

Min åsikt:
Jag hamnade av en slump på författaren Hanna Lans instagramkonto för någon vecka sedan och blev otroligt nyfiken på hennes spökhistorier som utspelar sig i Göteborgstrakten. Någon dag senare hade jag de två första delarna i serien i min hand och timmar senare insåg jag att det här var sträckläsningsmaterial.

In i evigheten, är den första delen i serien och är en fantastisk spökhistoria med en handling som både skrämmer (en kväll fick jag t.o.m. lägga boken ute på hallbyrån när det var dags för att sova eftersom jag inte ville ha boken i samma rum) och berör. Bokens huvudperson Victoria och hennes vän David är lätta att tycka om och att lära känna och att historien utspelas i Göteborg gör det såklart extra kul när man själv bott i staden i snart 10 år. Jag är otroligt svag för böcker där man, som i denna, kastas mellan nutid och historiska händelser och Hanna Lans gör det så snyggt och välskrivet. 👌🏻

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments