Header

Titel: Havet vilar blankt
Författare: Hanna Lans
Förlag: Berghem Förlag
Utkom: juli 2017
ISBN: 9789197916554

Baksidestext:
Thea hemsöks av minnet av en man där hon ligger i en sjuksäng på Styrsö efter en olycka. Vem var han och vad vill han? Även barnbarnet Victoria förföljs av mannen som tagit kontakt från andra sidan. Han betraktar på avstånd, enträget. Tvingar dem båda att rannsaka sina liv och sina vägval.

Vad var det egentligen som hände Sigrid, Theas bästa väninna, de där varma sensommardagarna under andra världskriget? Hon plågas av sviter av ett liv kantat av övergrepp och utsatthet. Hennes historia är sammansvetsad med Theas, och Victoria blir oundvikligen den som måste reda ut gamla missförstånd, kärlek med förhinder och mord.

I denna fristående uppföljare till "In i evigheten" står än en gång vänskapen mellan Victoria och David i centrum. Tillsammans söker de sanningen bakom en historia som tog sin början i Göteborgs södra skärgård år 1942, då ett bombplan störtade på Donsö. En gåta som måste lösas innan tiden rinner ut för Sigrid!

Min åsikt:
Om jag tyckte mycket om den första boken, så älskade jag den här! Underbar blandning av spökerier och mysterium, kärlekshistorier och vackra västkustmiljöer. Måhända blev jag inte riktigt lika mörkrädd som av den första boken (vilket nödvändigtvis inte behöver vara negativt), men historien berörde mig än mer. Hanna Lans väver än en gång samman nutida och historiska händelser till en berättelse jag inte vill släppa ifrån mig. Gissa om jag ser framemot kommande delar i serien?! 😍

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments