Hello!

Här är en liten uppdatering av vad som har hänt i veckan. På onsdag ordnade Erasmus Society två evenemang: Chocolate cafe trip och Language Tandem vid Old Firehouse. På det första evenemanget besökte vi ett café vid namnet Chococo där dom säljer hemlagad choklad och massor med goda choklad rätter. Jag beställde Chocolate Afternoon Tea som bestod av scones (som hade choklad bitar i), kinuski, smör och en varm chokladdryck. Det fanns även frukt med choklad fondue, brilliant brownie osv. Det var ett choklad paradis.


Senare på kvällen gick vi till Old Firehouse där Erasmus Society ordnade Language Tandem. Idén med language tandem är att man skriver på en namn lapp namn, modersmål och ett språk man skulle vilja lära sig. Sen är det fritt fram att prata med människor och försöka lära sig nya språk. Ingen ville lära sig finska eller svenska så det slutade med att vi satt där och njöt av pizza och pints.

På torsdagen hade jag nästan en full dag i skolan, vilket inte händer sig så ofta. Det har regnat ganska mycket i veckan så man är van att alltid ha med sig ett paraply MEN tydligen hade jag glömt att ta med mig mitt paraply till skolan så fick gå hem i regnet. Jag kände mig ganska engelsk när jag gick där i regnet utan paraply eftersom ingen verkar bry sig om när det regnar här.

På fredagen blev vi bjunda på house party av en kompis före vi for till en klubbarna här i Exeter. Såklart så regnade det när vi gick till förfesten så man var dyngsur när vi äntligen var framme. Förutom regnet så var det en super kul kväll.

Igår var det en väldigt lugn dag. Det var jätte skönt att få ta det lugnt och chilla. På kvällen var vi ett litet gäng hos Daniel och hade monopol kväll, KUL! Vi beställde indisk take out och spelade monopol (Exeter edition!) som tog flera timmar. Efter många debatter och argument blev jag femte... alltså jag kom näst sist, men roligt var det iallafall.

Idag skulle jag och Victor prova på Sunday Roast som är en stor grej i England. Tydligen var vi för sent ute för antingen hade restaurangerna stängt eller så var det slut på roast, så det slutade med att vi gick och åt något annat istället.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag nämnde i mitt första inlägg att Exeter har en koppling till Harry Potter serien eftersom J.K. Rowling studerade vid University of Exeter en gång i tiden. En av de första sakerna som jag lärde mig om campus när jag kom hit var att det finns flera ställen som inspirerat Rowling när hon skrev Harry Potter böckerna. Så, nu tänkte jag försöka visa er vad man kan se här i Exeter som har en koppling till böckerna. Detta kan vara en slags Harry Potter guidning i Exeter.

I dagens läge finns det olika slags Harry Potter världar man kan besöka, bland annat i London och på Universal Studios. Jag har besökt både Harry Potter världen i London och på Universal Studios i Orlando, dock tycker jag att det är ganska häftigt att se vad som inspirerade Rowling att skriva och hitta på platserna.

1. The Old Firehouse - The Cauldron Inn

Ett av mina favorit ställen att hänga på i Exeter är en pub vid namnet The Old Firehouse. Denna pub består av tre våningar och är ett väldigt litet och mysigt ställe. Little did I know, The Old Firehouse sägs ha inspirerat puben "Leaky Cauldron" från Harry Potter, vilket man kan förstå när man besökt puben. Puben har sin charm med sina gamla träbänkar, pints och fantastiska pizza. Här i centrum har de även öppnat en pub vid namnet "The Cauldron Inn" som har designats för att vara en "magisk" pub som skulle kunna finnas i Harry Potter världen. I puben finns rörande tavlor, Harry Potter inspirerade drinkar och en allmän Harry Potter vibe. Själv har jag ännu inte besökt puben, dock är det på agendan.

Två bilder från The Old Firehouse

2. Gandy Street

En av de små gatorna i Exeter sägs ha inspirerat "Diagon Alley". Gatan Gandy Street är en intressant gata fylld med matställen och pubar, bl.a. The Cauldron Inn ligger här.

Gandy Street

3. University of Exeter

Jag har fått veta att på universitet finns det flera ställen som även lär ha en koppling till Harry Potter.

För det första finns det en byggnad som heter Amory (hatar denna byggnad) var det är sjukt svårt att hitta det klassrum man ska till. I byggnaden finns massor med trappor och våningar så man tappar lätt bort sig om man inte vet vart man ska. Denna byggnad sägs ha inspirerat de rörande trapporna i Harry Potter. Jag förstår helt, första veckan jag var här skulle jag på brunch i denna byggnad och det tog en lång stund för jag hade hittat det rätta rummet, fastän dom hade lagt upp skyltar!

Minns ni toaletten från Harry Potter 2 där ingången till hemlighetens kammare finns? You guessed it, finns en liknande toalett i en byggnad på campus. Före det renoverades sägs det har varit mycket liknande till toaletten var Moaning Myrtle befinner sig.

Mardon Hall är ett av student boendena på campus. Detta boende är en av de äldsta byggnaderna på området och byggdes redan 1933. Detta hus har fått kopplingen till the Gryffindor Common Room eftersom det har ett "common room" som sägs likna rummet i Harry Potter. Utsidan av byggnaden är också en av orsakerna till kopplingen.

Mardon Hall

Det finns säkert flera kopplingar till Harry Potter som jag inte jag har fått veta ännu, men bara dom här tycker jag är ganska coola. Även om det aldrig har bekräftats att dessa platser verkligen inspirerade böckerna tycker jag att det är en cool grej. Alla lever lite i fantasin om att Harry Potter skapades här och det ger stället en magisk känsla, pun intended.

Likes

Comments

Hejsan!

För några veckor sen var jag och några vänner inne på Boots och handlade när jag såg att dom sålde engångskameror. Jag tog ett väldigt spontant beslut och köpte en kamera för rolighetens skull och oj va bra val det var! Jag var och framkallade bilderna från kameran idag och jag måste säga att jag är positivt överraskad. Bilderna blev bättre än jag trodde, dock var det några som inte var av bästa kvalité eftersom jag inte använt blixten. Hur som helst, super kul grej att ha riktiga bilder för engångsskull!

Bestämde mig för att lägga upp bilderna i lägenheten.

Ignorera den fula bakgrunden, it came with the flat.

Men roliga bilder blev det iallafall. Ska köpa en till kamera så jag kan ta flera bilder under resten av min tid här i Exeter.

Ska snart iväg på cocktail kväll med ett gäng kompisar och de ska bli riktigt kul!

Cheers

Likes

Comments

Hello!

Jag har bestämt mig för att skapa en blogg där jag kan skriva om mitt utbyte. Här kan ni läsa om vad som händer på mitt utbyte i Exeter. Jag är känd för att vara väldigt dålig på att blogga, men vi får hoppas att jag är bättre på det den här gången.

Jag är som sagt på utbyte i Exeter, England och har nu bott här i lite över en månad. Här ska jag bo hela hösten (+ nån vecka i januari). För er som inte har hört om Exeter förut, här är lite basic fakta om staden:

- Exeter ligger i Devon i sydvästra England, ungefär 300 km från London

- I Exeter bor ca 106 000 invånare varav ca 21 000 studerar vid University of Exeter

- University of Exeter är en mycket högt rankad skola i världen och speciellt UK. Business skolan rankas som sjätte bästa skolan i hela Storbritannien

- Fun fact: J.K. Rowling studerade vid University of Exeter så det finns många ställen på campus och i stan som har inspirerat olika delar av Harry Potter böckerna

Okej, nu vet ni lite om Exeter som stad.

Hittills har allting gått super bra och jag är jätte glad att Hanken har en obligatorisk utlandstermin! Jag har träffat jätte trevliga människor och lärt mig mycket redan av att bara vara här i en månad. Jag känner redan nu att utlandsvistelsen kommer att gå för fort.

Nåjaa, här är lite bilder av vad jag fått uppleva under den senaste månaden

Vi får hoppas jag klarar av att hålla denna blogg vid liv.

Ha de bra!

Likes

Comments