Sorgligt och recept på ostchipsen

Recept - Tillbehör

Eyy!

Hur mås det med er? Hoppas ni allesammans har haft en bra helg. I den här stugan är det lite sorg eftersom min iPad nu har sagt tack och hej och lämnat mig i stor sorg och saknad. Ibland känns det som att oturen verkligen förföljer mig överallt och tar allt ifrån mig. Nu förstör den till och med mina grejer *dramatisk*, men jaaaaa, det kan vara så att den är gammal och teknik håller ju inte för evigt tyvärr, men jag är ledsen för nu kan jag inte läsa vilket jag alltid gjorde på den :( Hatar när saker går sönder *RIP*

MEEEEN, till något helt annat, nämligen ostchipsen. Vissa verkade tycka att de såg mumsiga ut och JA, det är det minsta man kan säga om dem! Det bästa av allt är att de även är superenkla att göra och passar lika bra till fredagsmyset som till tacomyset, eller varför inte till det gamla hederliga vardagsmyset? ;)

Ostchips

Du behöver:

Valfri ost (gott med alla sorter jag hittills har testat; hushålls, gouda, präst, grevé osv). Jag brukar använda en vanlig hederlig hårdost där jag hyvlar skivor.

Kryddor av valfri sort. Vitlök är väldigt gott, även lök, tips tips.

En ugn och en plåt förvånansvärt nog ;)

Gör såhär:

Skiva upp x antal ostskivor, vik dem på mitten och lägg dem på en bakplåtspappersklädd (phu, vilket långt jäkla ord det blev) plåt. Lägg dem inte för tätt eftersom de smälter ut en aning. Jag brukar få plats med ungefär femton stycken på en hel plåt om jag låter dem trängas en aning.
Kör sedan in dem näst högst upp i ugnen på cirka 225 grader i fem minuter, men håll för guds skull koll hela tiden för de kan brännas snabbt och tiden beror ju helt på vilken ugn det handlar om och hur den uppför sig. Efter att osten har smält och börjar bubbla men fortfarande är ljus (i mitt fall fem minuter då) tar jag ut dem och kryddar med valfri krydda för att sen låta dem vara inne i ungefär två minuter till, eller tills osten fått en gyllene färg. Att jag kryddar mot slutet beror på att kryddan annars kan brännas vilket varken är snyggt eller gott.

Plocka ut plåten och skopa upp osten på en tallrik eller liknande. Ska du göra en omgång till är det bara att använda samma bakplåtspapper.
Det blir SÅ gott och knaprigt, så jag rekommenderar dem varmt och helhjärtat!

Ända nackdelen var väl att jag hyvlade som om det brann i knutarna så osten tog slut o_O Måste åka och köpa en ny idag medan det är extrapris för ost kan man inte leva utan, inte jag i alla fall. Min största besatthet i matväg typ.

Förutom att handla planerar jag även att sticka iväg och Zumba i eftermiddag. Egentligen känns det lite dumt att lägga pengar på det när jag lika gärna kan köra hemma, men det är inte riktigt samma sak och märkligt nog gillar jag spegelväggen. Jag som annars hatar speglar, men just när man dansar är det skoj, dessutom ser man vart man behöver förbättra sig.
Problemet nu är bara att jag är så förbannat trött (för ovanlighetens skull, ehh) så det lär ska bli piskrapp både när det gäller affären och dansen. Helst vill jag bara grotta ner mig här i soffan, men det känns som att jag måste röra på mig.

Kram!

Gillar

Kommentarer

Wifeey
Wifeey,
men åhh detta ser riktigt gott ut 😃
Måste ju bara pröva detta, blev sjukt sugen nu men lite sent/tidigt att börja göra chips haha
Trist med din padda

Kram
wifeey.se
Naatly
Naatly,
Tack! De är supergoda!! 😍 Testa! Stor kramnouw.com/naatly
Amandizan
Amandizan,
Jag älskar ost det är verkligen så himla gott. Klart man kan leva på ost😍och det verkade ju inte heller för svårt att göra. Vad roligt aTT du går på Zumba både träning och vara social på samma gång det är ju bra 👌kram vännen❤️nouw.com/amandizan
Naatly
Naatly,
Jaa, bland det godaste som finns!! 😍 Ja zumban är jättekul de gånger jag orkar 😍 Massa kramarnouw.com/naatly
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229