Hej hopp!

Varit lite radioskugga här ett tag men nu är vi snart på fast land igen. För tillfället ligger vi 40-50nm utanför port Elizabeth, syd Afrika och väntar på klartecken från lotsen att få komma in. Det blåser för mkt så de släpper inte in oss i hamnen. Havet ligger rakt på och här utanför Sydafrika så är det väldigt kraftiga strömmar vilket kan göra svåra dyningar.

17dagar har det tagit för oss att ta oss från Belgien till Syd Afrika. Nu har vi 3 hamnar på 3dagar, så ingen vila! Vi kommer lossa bilar i port Elisabeth, East London och Durban, sen bär det av Öster ut till Australien!

Nu på vägen ner har jag passerat ekvatorn, dock fick jag inget dop, man ska tydligen enligt gamla traditioner döpas och få sitt djuphavsnamn men detta har glömts bort. Får se om det bli aktuellt igen. Ska nämligen passera ekvatorn en gång till under min tid ombord.

Vad jag gjort ombord under dessa 17dagar? Jag har varit förmiddagar på bryggan och pysslat med loggboksskrivning, skicka väderprognoser till SMHI, navigation, pillat med radar och ecdis och massa mer jag inte kommer ihåg nu.
Sen på eftermiddagarna har jag varit med på däck och gjort däckunderhåll!

På vägen har jag även sett delfiner, sälar, maneter som lös i mörker och Valar!? Sjukt ballt!
Vi passerade även Godahoppsudden när i god sikt så lyckades fånga det på bild!

Men på återseende när vi fått kommit in till hamn.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Söndag ledig och ja vad passar inte då bättre än att vaska ur poolen och fylla upp den med 25gradigt havsvatten?

En öl(läs alkoholfri) och ett dopp senare så mådde man sjukt bra!

Likes

Comments

Som sagt dagarna rullar på och snart har jag varit ombord i 3v!

Klockan 03 inatt passerar vi Kanarieöarna och temperaturen stiger för varje dag! Idag vid kaffet så satt jag ute i solen och termometern visade 21grader! Helt underbart!

Likes

Comments

Båtfyren Greenwich här nedanför, tilläggas ska även att jag såg den visuellt men svårt att fånga på bild. Denna fyr är känd då den står i markerar vart nollmeridian är!

Likes

Comments

Imorgon så lämnar vi Zeebrugge för att vara ute till havs 16dagar! Ska bli otroligt spännande och se hur det är att bara se hav i så många dagar! Känns även jävligt lockande att få värme! För övrigt så när vi lämnar Zeebrugge så är vi HELT fullastade, kan ju nämna det att det är så tight lastat så man kan knappt röra sig på lastdäcken!

 Dock känns det jävligt olockande att det är två lågtryck påväg mot oss och det ska vara 9m vågor utanför biscaya.. så kapten har gjort en plan att vi ska gå och lägga oss i ”lä” utanför Normandie för att vänta ut stormen. 


Jag får se om det finns möjlighet att uppdatera ute på havet, annars skriver jag när vi kommer till hamn igen!

Skepp ohoj, nu seglar vi

Likes

Comments

God afton!

Idag är det den 28 och vi har åter anlänt till Zeebrugge. Vad har hänt sen sist då?

Jag har handstyrt i olika väder, det är sjukt knepigt att hålla kurs när båten rör sig några grader fram och tillbaka pga sjögång. Men man känner att övning ger färdighet.

Den 25e fick julbord som var magnifikt! Fick dock bara bilder från efteråt så bilderna är ju inte riktigt rättvisa.

Vi hade livbåtsövning idag igen. Så vi sjösatte frittfallsbåten(genom kran och inte genom dropp) sen åkte vi runt lite med fast rescue båten!

Jag har även suttit på bryggan och haft hand om trafikövervakningen och följt ruttplaneringen.

Slänger in lite bilder
På återseende

Likes

Comments

Där står jag med en opererad hand en underbar kväll i september. Dessa två personer är verkligen guld värda! 💕 #spreadlove

Likes

Comments

I ”Lobbyn” ombord så har de julpyntat så fint med gran och allt!
Igår när jag satt där i den otroligt sköna soffan så kom chiefen förbi och sa att det var frittfram och starta projektorn som finns där och så jag gjorde!

Visade sig vara en riktigt bra anläggning med ljud likt bioljud och stor bild! Riktigt nice måste jag säga! Där kommer man nog spendera mer tid!

Likes

Comments