Myskväll med kortspel

Igår kväll så satt alla vid tv:n som vanligt hemma hos oss. Vilket jag kan tycka är väldigt tråkigt emellanåt! Så fast besluten att ikväll ska vi verkligen göra något annat glo in i dumburken så klicka jag av vår tv! Efter att ramaskriet lagt sig i rummet förklarar jag för familjen att ikväll gör vi något annat.

Ett par snabba och spydiga frågor senare från de stora barnen som undrade vad mer det finns i livet att göra än att titta in i någon skärm, förklarade jag att ikväll ska vi göra något helt annat. Något som jag gjorde med mina syskon och föräldrar när jag var liten. Nämligen spela kort!

Öhh... vad menar du pappa!? Jo sa jag... när jag var yngre så brukade vi spela skitgubbe, vändtia , lägga patienser och spela andra kortspel. Vilket var både roligt och spännande!

Så efter att ha samlat alla vid vårt matbord så tog jag fram min gamla kortlek och började dela ut korten. Efter lite genomgång av regler så spelade vi först skitgubbe tillsammans där jag vann! ;-) Därefter så blev det ett parti vändtia för att avsluta med finns i sjön där den lilla tösen vann. Både mamma och pappa hade inte den blekaste chans mot barnen i detta spelet då dom verkar vara födda med kortminne allihopa.

Så det blev en bra kväll där vi kunde vara sociala med varandra istället för att titta på tv:n som vanligt! Mycket mysigt och uppskattat av hela familjen! :-)

Gillar

Kommentarer