http://falkesand.bloggproffs.se/

 


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

 

59802_1245337546

kan inte säga att jag är en troende person, mer åt det spirituella hållet och skulle nog kalla min ” religion ! för  Etik&Moral. Då jag dras mot detta ämnet väldigt mycket och tycker att det är intressant och tror starkt på att personer borde ta och sätta sig ner och läsa en del, föra in det tidigt i skolan ” MORAL & ETIK  “  lektioner så att man redan som ung förstår innebörden av t.ex att kränka och ge kritik. Mobbning skulle sjunka drastiskt i just detta fallet.

Allt går runt… att inse en annan persons värde är att ha självrespekt för den andre även självrespekt och självkänsla hos dig själv, självkänsla nog för att inte kränka den andre individen genom att ta ansvar för dina handlingar verbalt och fysiskt. Ditt mående ska du inte till att twista ut till någon annan då du måste höra sanningen, se hur verkligheten är i vitögat och kunna ta till sig och acceptera, lösa sina problem man har tungt över sig… kliva ur den onda cirkeln av destruktivitet. Ta ansvar till ens egna mående så du inte i handling/verbalt kränker en annan människa. När du blir kränkt är det inte vidare roligt i de flesta fallen dock du som blir kritiserad använder dig ofta utav ordet kränkt. vilket är en helt annan sak och används mycket nu för tiden som en ” ursäkt ” bland oss för den som har blivit kränkt får automatisk lätt ” offer ” rollen i allmänheten då de lättare kommer under flykt och inte tar ansvar.

När du blir kritiserad för något handlar det om i ämnet att - förändra till det bättre. Du får kritik för en anledning åtminstone från de som förstår innebörden av orden/handlingen. Personen som ger kritiken respekterar dig och ser ditt värde som person så den faktiskt kan vara ärlig och ge dig sanningen så att du utvecklas till det bättre, det är en god handling till skillnad från att kränka en annan individ, det är då du inte tar ansvar och inte anser att den andre har samma värde som du själv. Att rent av verbalt/fysiskt kränka en annan människa är inte en god tanke för den andres utveckling utan du stänger snarare in personen i fråga mer i sig själv och trycker ner individens självkänsla.

Du som inte blivit kränkt utan fått kritik men ändå ger dig nöjet av att kalla det för kränkning är heller inte en god handling, tar inte ansvar för dig själv och handlingen mellan er människor - du klär inte i en roll som inte är ärlig för dig. Finns så mycket mer då detta är så brett, förstår du och är realistisk så går allt runt. har du inte respekten på nivån där man ser verkligheten och sanningen till andra människor och dig själv så påverkar du inte samhället/familj/vänner osv lika mycket negativt. Barnen blir tex inte påverkade av moralen hemma och för ut det genom mobbning i skolan om man vet sina principer.

Likes

Comments


Du är en av dess form som får mig till att inte kunna lita på killar, shit alltså. Hur en människa kan ha såna drömmar så de lämnar allt för att få stå framför faran varje sekund.
jag fattar bara inte det, och allt som hänt idag, det är helt sjukt. och har inte varit så förvirrad på länge. kan inte förklara med ord, men så förvirrad jag var in i själen. Ser dubbelt och vill inte inse, så krossad man är. Hur jag ser allt från en annan vinkel och hur ärligheten gör ont i en . hur man får veta hur det faktiskt är och få sagt saker som man legat inne med. blablabla

http://www.falkesand.blogspot.com/

 

Likes

Comments

http://falkesand.blogspot.com/

 

 

Likes

Comments

 

Minns ni låten skåneresan ? Jag råkade hitta den precis nu när jag faktiskt ska bosätta mig där nere och inte nog med det, de sjunger ju om Eslöv, Lund och Helsingborg. Fast jag då ska bo i Svalöv, Men nästan samma sak. Sjukt.

Trodde alltid att det var Ibadete min vän som skulle hamla i kära skåne först.
Den eftertraktade dialekten och killarna man endast kan drömma om, Ändå all snack som hur falska de är neråt, tom de erkänner det .
Alingsås är som hela skåne när det gäller falskheten, Inget som rör mig i ryggen precis.

Att bli berörd av en gata i stan som leder dig varthelst, Det är stan jag kallar mitt hem.
Noltorp, vilket vi har kommit fram till betyder Potatistorp, haha inte konstigt när detta är den såkallade potatisstaden.
En stad med historia iallafall. Bara av att se det mina nära kan se berör mig, att inte kunna det gör mig medveten om att saker jag inte visste berörde mig gör det.
Snart börjar nedräkningen och mina grejer packas in i lådor som körs till mitt rum såkallade hem.

Ska i detta kapitlet av mitt liv skapa historia för mig själv, Spontana händelser blandat med planering. Planering som jag knappt vet vad det betyder. Går inte efter en väg som man ska, Jag genar hellre och tar konsekvenserna och lärdom från det på mitt sätt.

Nu vid 19 års ålder flyttar jag hemifrån den 15,e augusti, långt ifrån. Till ett internat rum på Fridhems Folkhögskola. Där jag kommer få en annan gemenskap och familj än vad jag har nu, Skåne kommer aldrig att ersätta Västragöta land eller min familj jag har här.
Flyttar från mitt hem till ett rum som jag kommer kalla för hem de närmaste tre åren. flyttar hemifrån men ändå inte, är inte precis så att jag skaffar mig min egna lya i centrum.

Jag vet att , tjejer jag kommer inte att träffa er så jävla mycket, för jag vet att jag kommer inte ha ekonomin till det och inte ni heller,En känsla av jag vet inte vad får man i sig när man inser att, Jag inte kan komma på en kaffe o snacka och inte heller ni till mig. Eller jo varsågoda att besöka mitt hem when im gone, Iallafall åt mig om ni inte gör det för er, för jag kommer inte kunna göra det allt för ofta som sagt. Feel free! If u need to relax, u can take my place.

Några visa ord jag faktiskt hittade i psalmboken jag snokade i när jag besökte kyrkan höromdagen haha.vilket ni kan läsa om i inlägget innan xD

Glädjen vissna, livet flyr, när man håller fast och tvingar kvar. Släppa greppet, låta gå är att mista livet - och vinna det!

Våga vika av från mängden, följa din egen kompass.( min kompass skulle säkert vara sönder isåfall) haha

Ingen skam att förlora och ta fel. Alla missar ger en chans att lära mer. Vägen bort är en etapp på vägen hem.

Tyckte de passade in nu så jag skrev ner de. Detta blogg inlägg skrev jag även den kyrkdagen på väghem, Inte allt men en del.
 

Likes

Comments

Fy vad tråkigt man kan ha det när man inte umgås med någon, fast samtidigt skönt. Många tankar blir det och damp det får man när man stannat hemma lite för länge, drog ut till stan köpte mig två parfymer. Fråga mig inte varför för jag vet inte ens själv, Blev iallafall en Diesel fuel for life unlimited & Escada Into the blue.

Slösat pengar och vidare mot vad? hade ingen aning om vad jag skulle göra, Bonbon! godaste vattnet har de där, köpt! vidare går jag, mot mitt hem såklart för vad annars ska man hitta på, Går förbi kyrkan och bara kollar på den , stannar o kollar. Står still och börjar istället röra fötterna mot den här kyrkan. Jag går in och sätter mig, (ingen där förutom någon man, THANK GOD) kollar mig omkring och drar upp en psalm bok. Många visa ord men orka dra in Gud i det hela. hahaha Iallafall satte mig där för att försöka tänka men inte gick det någon vidare, suddiga som mina tankar var förblev de när jag gick ut efter en ca 15 min en kvart. Inte för att jag är troende men tankarna kunde la åtminstone bli lite klarare iallafall. inte det nej ... Vidare då.
Hamlade vid de där schackpjäserna på en bänk och försökte tänka där med. Men varmt var det bara och tänkte bara hur skev jag är som går omkring, gick gjorde jag och kom hem det med.
Gör man nu då? hahahahaha

Bild under dagens händelse får det bli.

 

 

Likes

Comments

Now girl i know you're down to ride to the places we can go to. My cadillac's parked right outside you know it's old school. sittin low on them 64s, get to switchin if you cruise baby. It's only one thing i want you to know as soon yea.
(chorus) girl i love your body, i'm all up in your body. Let me hit you off wit some cadillac Love. I love the way that you move, come on Baby let's cruise, let me hit you off wit some cadillac love.

Boy we rolling out tonight, Can't wait till i can touch you. I know that i can get you right, you lookin good on them 22's. Grippin grain on a Saturday Night, it's gone get crunk boy I'm feelin you. From the wood to the crome boy you know that's on it's on.

Likes

Comments

ida - det är det som är så bra med dig, när man ska träffa någon så behöver man iknte skämmas för att du är inte ful bara lite snurrig .

my - ????? hahaha  tack ??

Likes

Comments

haha har en vän, nämner inga namn men så här vill hon ha det ^^

 

jag vill ha en kille som ;
är bra i sängen
är romantisk
är mysig
är rolig
får mig skratta
är lagom avundsjuk så det blir sådär sött
låter mig ha ett liv bredvid honom
som vill vara en del av min vardag, inte vara min vardag
som har samma intressen som jag
som man kan prata om allt med o ändå inte skrämma iväg
som man kan skämma ut sig framför o skratta åt det
som håller om mig lagom hårt
ofta.....
o som dessutom ser bra ut
><
 

livet kan vara hårt.

Kolla vad människan skriver som första punkt också, haha viktigt!!

Likes

Comments

En kvinna vet när en man tittar henne i ögonen men ser en annan.

Likes

Comments