I lördags hade jag världens mysigaste förmiddag. Jag, Rebecca, Antonia, Martina, Alexandra och Felicia hade bestämt att vi skulle ut och rida. Väckarklockan ringde väldigt tidigt. Eftersom det inte blev så mycket sömn på natten till lördag höll vissa av oss på att försova sig. Men vi hann med frukost samt göra picknick. Sedan blev vi hämtade av Alexandras chaufför. Alexandra är alltså dagelev och bor inte på skolan. Det var en 30 minuters lång biltur till ridskolan. När vi kom fram stod 6 hästar färdigsadlade. Vi blev tilldelad häst efter erfarenhet och sedan kom vi iväg. Det var en timmas lång ridtur genom en skog på röd sand som var omgiven av tunnlar av gröna träd. Det var helt fantastiskt. Eftersom vi var själva i skogen och red på bra underlag fick vi galoppera mycket. Mot slutet kom det fram att vi red på väldresserade tävlingshästar, det var kanske därför vi kom hem helt panka. Trots detta var det en otroligt lyckat dag och ingen trillade av som tur var!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår var vi ute och åt middag på "Art Café". Vilket är standard för varje helg här. Som vanligt var maten gudomlig. Vi avslutade Junction vistelsen med "planetyogurt". Orkar inte ens tänka på hur gott det var och för nästan inga pengar alls. Efter det blev det allsång i rökrutan. Som är både rökarnas och icke rökarnas favoritställe. Bokstavligen hela internatet trängde in sig på 6 kvadratmeter. Det var en lyckad fredagkväll helt enkelt. Imorgon ska vi ut och rida. Hörs då!

Likes

Comments

Idag fick vi besök på naturkunskapslektionen.

Lagom trötta efter 3 h lång lektion.

SLEEPOVER!

Just nu tittar du på min supersnygga matta.

Två veckor har gått. Haha lite roligt är det att jag verkligen inte kommer ihåg vad som hände de första dagarna. Jag kommer inte ihåg vem jag pratade med, vad vi gjorde, vad vi åt eller vad jag hade på mig. Jag tror att hela internatet instämmer med mig när jag säger att det känns som vi har varit här i 2 månader. Det är inget negativt med att dagarna går långsamt. Jag trivs med att allt är launa. Från att varit en människa som stressar 24/7 och skjuter upp ALLT. Har jag nu börjat ta tag i saker, leva i nuet och njuta av livet. Näää jag skoja bara! SSN har inte förändrat mig så mycket ÄNNU. Jag är i princip samma människa som när jag åkte. Jag har däremot blivit mer social sen jag kom hit. Jag menar, den egenskapen är ganska svår att undvika om man bor på ett internat med 70 tok sociala människor.

Hemlängtan? Jag är ledsen ni där hemma, men jag måste tyvärr svara nej på den frågan. De första dagarna var lite jobbiga. För mig tog det lite mer än en vecka att hitta min plats men när man väl gjort det och känner sig bekväm i kläderna så känns det hur bra som helst. Självklart saknar jag alla mina kompisar och familj extremt mycket. Det är något som jag har varit inställd på att jag ska göra hela tiden. Därför har jag inte gråtit en tår sen jag kom hit eller haft hemlängtan som har blivit en jobbig inverkan på vardagen. En sak som är lite skum är att jag får lite hemlängtan varje gång jag vaknar på morgonen. Den varar bara i cirka 10 min sen har jag ingen mer hemlängtan under resten av dagen. Jag tror att detta beror på att här har man inte tid att längta hem. Här har man bara tid att leva life!

Likes

Comments

I helgen åkte vi till Hells Gate National Park. Det var min första safari och det var helt fantastiskt! Klockan 9:00 lämnade två fyllda bussar med elever internatet. Det tog ca två och en halv timme att komma dit ochom jag ska vara ärlig så var bussresan det bästa med hela resan. Jag kan inte förklara varför men man fick en speciell känsla. Vi spelade hög ”house” musik medan man tittade ut och såg Kenya fladdra förbi utanför fönstret. Det var då jag insåg att jag vill bo här för evigt. Jag vill aldrig flytta hem! När vi kom fram åkte den ena bussen fylld med naturelever till en campingplats medan den andra bussen med ekonomielever (mig själv) till en annan campingplats. Såklart fick vi det bästa stället med toalett, dusch och färdiggjord eldstad :D Medannaturklassen fick en gräsplätt att sova på och ett dass några meter bort. Hursomhelst, byggde vi upp våra tält och åt lunch. Sedan började vi safarin. Det speciella med Hellsgates är att det är en nationalpark utan farliga djur.Vi såg därför bara zebror, vårtsvin, giraffer och apor. Mest zebror. Man tröttnade nästan på att se zebror tillslut eftersom det var så många. Några sa även att dem såg bufflar men jag var så inne i att fotografera så jag missade det. Efter sex kilometers vandring kom vi tillbaka till campet och lagade mat. Dagen avslutades med lekar kring lägerelden och pinnbrödsgrillning. Sedan somnade vi räddatill skrattandes hyenor utan för tältet.

Morgonen därpå packade vi ihop och körde mot varma källor, alla förväntade sig ett bokstavligen ett hål ner i bergen som var fyllt med vatten. Istället kom vi till kaklade bassänger. Vilket tyvärr förminskade känslan något, men det var varmt i alla fall!

Likes

Comments

Som jag nämnt tidigare är det väldigt strikt med regler här. Man kan tillexempel inte ha på sig vad som helst. Därför tänkte jag visa den perfekta outfiten. Korta klänningar, kjolar eller shorts går inte för sig. Helst ska man inte visa knäna. Jag skulle säga att byxor är det bästa alternativet. Dock är ett par tajtajeans inte så nice i 30 graders värme. Så ett par tunna, ljusa och lösa byxor rekommenderas. Som överdel ska man helst inte bära linne eftersom det anses ”visa för mycket”. Då återstår det t-hirt eller långärmad. Jag förespråkar t-hirt p.g.a. värmen, gärna ljus den också. Accessoarer? Nej nej nej! Visa så lite ägodelar som möjligt. Inga av lärarna har på sig sina vigselringar på grund av detta. Skor kan du välja som du vill. Tänk bara på att de kommer bli färgade av den röda sanden så undvik vitt. Jag föredrar gympaskor, flip flops eller tofflor. Klackarskor kan man också ha, fast det tyvärr är det inte så praktiskt eftersom man går på ojämnjord vid sidan av vägen. Det inte finns som sagt inte några trottoarer.

Ja där har du det! Det är alltså så här du ska klä dig för att bäst passa in. Att respektera den strikta klädkoden är viktigt. Man inte vill råka ut för några av de hemska skräckhistorier de har berättat om på internatet. Bland annat att kvinnor blivit utsatta för våld och blivit avslita bokstavligt ALLA kläder mitt på gatan endast för att de har ”visat för mycket”.

Likes

Comments

Ja rubriken säger allt! Idag var vi på city tour. Vi åkte tvåfyllda bussar med internatelever genom staden. Äntligen fick jag en helhet överNairobi. Innan dess hade jag bara sett den 5 minuters promenad som det tartill köpcentret Junktion. Om jag ska vara ärlig ser mycket likadant ut. Efterett tag kändes som vi körde i cirklar, trots det är det verkligen fint!

Vår city tour började med att vi fick efter fem minuter vändabussarna och köra åt ett annat håll. Det var för mycket trafik helt enkelt. Detledde till att vi fick se Toi för första gången. Du vet, den kända marknadenmed mycket märkeskläder, men även mycket skit. Efter det stannade vi på enutsiktsplats som ni ser på bilden. Det kändes som Kenyas central park. Solensken, några åt picknik under ett träd andra promenerade. Det var verkligenmysigt. Därefter fortsatte vi vår tour i en timma och sedan kom lagom hem tillen utsökt spaghetti bolognese. Vi hörs imorgon. Kwaheri!

Likes

Comments

Jaa äntligen är jag har! Flygresan gick så himla bra. Det var ett nattflyg så jag sov mestadels av tiden. Det är en sak jag har noterat. Jag har inte varit nervös en enda gång. Jag var inte nervös en vecka innan, dagen innan, när vi satt i bilen på väg mot flygplatsen, på planet, när vi mellanlandade i Amsterdam och träffade 30 andra internatelever eller nu när jag är framme och har träffat alla. Jag är givetvis lite spänd på vad som kommer hända framöver. Men nervös, NOPE!

Det är såå himla fint på Svenska skolan. När man kollar på bilder på bloggar får man ingen helhet över hur det ser ut. Men det är verkligen mysigt. Så jag tror att jag kommer trivas super. Dock så är det alltid lite stelt första dagen. Därför har jag fått lite hemlängtan men det är så mycket nya intryck hela tiden så den försvinner nog snart. Vi landade vid 7:00 i morse så alla har varit super trötta hela dagen. Och knappt orkat prata med varandra.

Det som har hänt hittills är att vi har blivit tilldelade ett rum, ätit lunch, kört namnlekar men även gått till ett köpcentrum som heter Junktion. Junktion ligger 5 min från skolan. Där så köpte vi telefoner. Det tog 2,5 h att fixa telefoner. Något som man redan har lärt sig är att här tar allting väldigt lång tid oavsett vad du ska göra. Hursomhelst, alla är tvungna att ha en väldigt billig telefon (Nokia) utanför skolans område, pga säkerheten. Jag blev förvånad när jag kom till Junkton. Det var så städat och fint överallt. Föreställ er ett svenskt köpcentrum fast billigare. Det är endast medel/överklass som har råd att gå till Junktion så alla kunder är välklädda och prydliga. Om ni som jag inte har en uppfattning om hur Nairobi ser ut ska jag berätta det lilla jag vet. Trafiken är kaos. Att åka 1 mil kan lika gärna ta 15 min som 1,5 h. Därför måste man alltid planera efter trafiken. Det finns inga trottoarer så man går vid sidan av vägen på röd sand. Därför rekommenderar jag att inte bära vita skor eller byxor. SSN ligger i ett finare område i Nairobi. Så så mycket fattigdom har jag inte sett än. Såg bara en man som stod och tog vatten ur en väldigt smutsig ränna vid sidan av vägen. Hmm... vad mer kan jag säga? Alla hus har murar med taggtråd och elstängsel på sig. Säkerheten är det som personalen på SSN har varit mest noggrann med att informera om. Man får inte gå utanför skolans område mindre än 4 personer, man får inte visa att man äger ägodelar tex, kan man inte gå och smsa helt öppet med en IPhone, man får inte heller ha för korta kläder: ej linnen eller shorts. Allt detta är exempel på några av de fåtal regler som de har informerat oss om. Men för att sammanfatta detta inlägg. Nu när jag varit här bara i några timmar kan jag självsäkert säga att jag älskar Nairobi!

Likes

Comments

Här är jag :D

Min bästis Saga

Mingelmat mingelmat mingelmat

Min favorit, choklad och hallonmoussetårta!

Jag kände att jag ville ha ett roligt avslut innan jag åkte till Kenya. Därför valde jag att bjuda in släkten till en avskedningsfest med dresscode: Fancy! På morgonen fick jag även en överraskning av mina föräldrar. Det var den bästa överraskningen jag någonsin fått. Vi åkte till tågstationen där jag träffade min bror. Min bror som har varit i Australien i ett år. Vilket gjorde festen extra lyckad. Om en vecka åker jag... Har ännu inte förstått det. Men jag vet så mycket som att det kommer bli det bästa året i mitt liv!

Likes

Comments

Snart är det dags!! Det är sista veckan. Sista veckan att träffa mina kompisar, familj, köpa Marabou, gå ut och springa och äta på restaurang. Att åka till SSN innebär att man förlorar mycket frihet. Man får inte gå ut hursomhelst och det kommer bli mycket säkerhetstänk. Såsom att inte gå utanför området själv eller ta med sig värdesaker. Det innebär också bestämda tider. Frukosten serverar den tiden. På vardagar ska ni sova den tiden och ni får inte gå utanför området den tiden. Trots detta är jag överlycklig över att jag sökte, och att jag om en vecka sätter mig på ett plane till Nairobi. Men nu ska jag ta vara på den tiden som är kvar som aldrig förr! Vad är inte bättre än att spendera en grym dag på Liseberg med sina bästa vänner?

Likes

Comments