Musikal, bio, slavjobb

Postad i: Au pair in London

Hejhej!
I’m back again. Så jävla trött är jag. I fredags träffade jag Martina en stund mitt på dagen efter jag slavat några timmar o städat o fått bråkiga barn till skolan. Vi sågs vid Bank för det var mitten av oss o käkade lunch på Weatherspoons. Började planera en weekend någonstans men såklart gick det inte för någon av oss e barnvakt varje helg fram tills våren. Sedan åkte jag hem och hämtade barn och var barnvakt den kvällen. Jävligt slavigt. Tvättade, städade, skurade (som jag måste göra varje kväll för den delen) o läste saga för dom. Inte kul för 5 öre. Men fick lov o sova när de sov för mamman så somnade typ 9 lol medans alla var ute o festade. Eller asså nä förresten det är ingen som är ute längre för alla är så trötta just nu. Både jag och alla mina vänner är inne i en sån svacka och ingen har motivation till något alls. Inte träffas, inte göra något och verkligen inte till jobbet. Man har liksom tröttnat på varandra för det var så intensivt i början, tröttnat på London för vi har sett precis allt samt att man blir sjukt utmattad av att trängas och svettas 1h för att ta sig någonstans i tuben, samt tröttnat på att jobba som detta. Vet ingen av mina au pair vänner som inte önskar att man hade ett normalt jobb och eget boende här. Au pair är sjukt krävande, man jobbar stört många timmar för låg lön och massa regler att anpassa sig efter. Vet ingen familj som inte har utnyttjat sin au pair till att jobba mer än de blev lovade med 0 framförhållning. Tror det är därför man tror man e trött på London o folket. För man blir så deprimerad av att jobba såhär. Har verkligen inte hemlängtan. Saknar inte Kalmar, inte mina extremt få vänner jag har där och inte precis familjen. Saknar bara att ha ett eget rum, kunna slappna av, träna och inte slita som ett as.

Helgen var skojig iallafall. På lördagen åkte jag till svenska kyrkan och provjobbade. Ljuger om jag säger att det var roligt, höll på att somna men jag blev erbjuden tjänst som lärare för 4/5 åringar i svenska varje lördag mellan 10-12. Tackade ja, tror man kommer få runt 35/40£ per gång vilket kommer göra sjukt stor skillnad i ens ekonomi så man kanske t.om kan spara lite.

Sen hörni... sen. Detta får ett eget stycke för det är så jävla heligt. SEDAN SATT JAG LÄNGST FRAM I MITTEN PÅ FANTOMEN PÅ FUCKING OPERAN!! Japp jag såg den igen. Själv. Men alltså det finns inte ORD för hur bra det var. Man såg alla detaljer så långt fram och de som spelade musik. Kan alla detaljer i den nu, alla repliker, alla låtar. Allt. Det är så otroligt fin. Kommer aldrig tröttna på den och jag kommer definitivt se den igen. Det är definitivt det bästa med att bo här. Att man kan se musikaler.

På kvällen mötte jag några andra au pairer bl.a Ida och Ellinor. Vi käkade på Vapiano. Det var typ irritation mellan folk (är verkligen serriös med att alla är deprimerade haha) så det var väl sådär. Men jag satt och var lycklig för jag tänkte bara på fantomen på operan haha. Men hade glömt nycklarna så fick åka hem tidigt o dissa en pub för jag skulle komma hem innan föräldrarna hade lagt sig.

Söndagen var om möjligt ännu bättre. Mötte Jana i Shoreditch. Har aldrig varit där!!! Herregud vilken stadsdel. Kan ej besriva men det var en helt annan atmosfär där mot resten av London. Tattigt är elakt o säga men enklare men samtidigt hipster och sjukt mysigt. Jana sa det påminde om Brooklyn. Verkligen en oas. Största matmarknaden jag sett, cool streetart, massa vintage och mysiga caféer. Gick runt där 4h med henne o snackade o åt pasta. Bra o ha en vän man faktislt pratar engelska med. Sedan mötte jag Frida, Filip o Klasson vid Leiccececster square och tog en dricka o snackade en stund. Sen såg vi Doctor Sleep på Leicter square odeon lux bio. Det var den stördta biograf jag sett. Vi satt så långt bak så man knappt såg skärmen. Filip köpte en läsk, den kostade 70kr. En vakt tog oss till våra platser? Det säger väl allt om lyxen. Filmen sög dock och hade inget med The shining alls att göra så vi blev besvikna. Menmen. Idag har jag storstädat denna lägenhet, dammat, dammsugit, moppat, hämtat barn, ska snart skura köket när Gyte har lagt sig. Jag är jävligt otaggad kan jag säga. Sen ska jag tröstäta choklad.

Gonatt

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229