Jan 2014,

Efter en ganska galen julvecka och ett riktigt trevligt nyår känns det äntligen som att det är som vanligt igen. 
Bara någon dag innan julafton började den såkallade ”isstormen” i Toronto. Inte trodde jag att det kunde bli så stort problem, men som sagt, det blev det. I det området där jag bor så var det strömlöst i tre, fyra dagar. Vi hade inget varmvatten och även efter kanske en eller två dagar märkte jag och min rumskamrat att vi inte hade någon täckning på mobiltelefonerna. Utanför vårt hus har vi ett stort träd med kraftiga grenar. Många grenar hade krossats av den tunga isen och runt om i mitt kvarter var träden fulla med is. Det var inte bara trädet på vår tomt som hade kollapsat utan många grannars träd med. Sådant kaos! Fast om man gick omkring var det ganska vackert att se all is på trädens toppar och grenar. Särskilt några dagar efter solens sken. Den första dagen då vi hade upptäckt att vi inte hade någon el så föreslog min värdmamma att vi kunde åka till hennes dotter för att värma oss, ta oss en dusch och ladda upp mobilerna osv. Där stannade vi över en natt sedan på morgonen åkte jag och min rumskamrat tillbaka till huset igen. Sedan tidigare hade jag blivit tillfrågad att tillbringa julen hos min rumskamrats moster/faster i Oakville, så där tillbringade jag julafton, juldagen och halva Boxing Day (Kanada)/annandagen (Sverige). Det var trevligt. Fick träffa både nytt folk och träna min spanska. Vi spelade spel och åt mat m.m.

På annandagen/Boxing Day så blev jag upphämtad av min familj som hade anlänt för att besöka mig och spendera tio dagar i Toronto. Vi tog oss till hotellet[= det var mer som en hotellsvit med kök] och slappade ett tag, sedan på kvällen gick vi till Square One, ett köpcenter. Det var ju trots allt fortfarande Boxing Day [=man säker priset i affärer rejält så man har chansen att köpa något för billigare pris]. Under de tio dagarna de var i Toronto så gjorde vi en hel del. Vi gick till Ripleys Aquarium, CN Tower, Niagara Fallen, NHL ishockey match mellan Toronto Maple Leafs och Carolina Hurricanes, gick runt The Path [=jätte lång shoppinggata under jord, 26 km lång] och mycket annat.
De var här tills fjärde januari så vi firade nyår tillsammans då vi gick till The Keg, köttrestaurang och åt tre rätters nyårsmiddag. Sedan efter det åkte vi tillbaka till hotellet och gick och lade oss.
En dag åkte brorsan och pappa till Detroit för att gå på ishockey vinterklassikern, medan de tog sig dit så stannade mamma och jag hemma och roade oss lite på egen hand. Vi åkte in till stan, ”Downtown” och gick i affärer eller bara gick runt. När de åkte hem igen så försökte jag förbereda mig inför skolan igen. Jag såg fram emot att börja igen, särskilt när man får träffa klasskamraterna och övriga vännerna.

          När jag kom tillbaka till skolan efter tre veckors lov så fick jag mitt nya schema, vilket hade ändrats lite grann sedan innan jag tog lov. Första dagen visste jag egentligen att jag hade sovmorgon, men pga. att en ny granne till mig skulle gå sin första dag där,  så ville hon ha hjälp från mig med att visa vägen till skolan. Hennes namn var Rei [R= uttalas som L] och hon kom ifrån Japan. Jag lärde känna henne lite grann och hon var riktigt trevlig. Vi kom till skolan efter den långa vägen dit; först buss, sedan tunnelbana och slutligen spårvagn vilket brukar ta drygt en timme. I skolkafeterian var det redan många nya elever som kommit, efter en halvtimme ungefär var alla bord upptagna. Jag är alltid lika förväntansfull när det kommer nya studenter varje vecka, roligt att träffa nya studenter från olika delar av världen. 

Den här veckan var det nya svenskar som kom till skolan. Båda två var killar från Stockholm och Uppsala området, 19 och 22 år gamla (James och Patrik). Efter skolan på måndagen träffade jag och hängde jag med Minami, en kompis som jag träffade första veckan när jag åkte till Niagara Fallen. Vi var varit vänner sedan dess. Vi åt på en kinesisk restaurang och pratade. Just nu jobbar hon. Minami slutade på EF skolan för ca en eller två månader sedan. Hon ska vara här i ett år men studerar på skolan bara några månader och jobbar resten av tiden för att få arbetserfarenhet. Jag träffar henne lite då och då när hon är ledig, men innan måndagen var det längesen sen vi sågs. Tror det var nästan en och en halv månad sen sist.

På tisdagen träffade jag Reis rumskamrat Camila från Brasilien, samma dag träffade jag ytterligare en tjej från Brasilien, Carolina som började i min klass. Hon var riktigt trevlig. Under veckan har jag pratat lite grann med James, en av svenskarna, men inte den andra som mycket, också ser man nya ansikten varje dag som går.Vanliga skoldagar, men lite extra pluggande. Känns bra att komma tillbaka till det vanliga igen.
Gott nytt år allesammans! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments