~ ~ FRANSKA KANADA ~ ~ 

På fredagen (31/1) gick jag upp tidigt för att ta mig till York Mills tunnelbanestation för att ta mig till franska Kanada. När vi klev på bussen fick jag se att bussen var alldeles full. Klockan var 7.00 på morgonen. Jag hade gått upp ganska tidigt för att ta bussar till stationen. 
Första destinationen vi skulle åka till var Ottawa. Vår guide dit var bra och hon var trevlig. Dock var det inte den bästa busschauffören, fick lite problem så resan blev försenad. Resan till Ottawa tog ca två, tre timmar och under tiden satte de på en film, Yes Man med Jim Carrey.  

                        


Ottawa

När vi kom till Ottawa så gick vi på en rundvandring med vår guide i stan. Vi fick se riksdagshus/regeringsbyggnader och gick runt i Byward Market och köpte något till lunch. Om man ville kunde man få besöka Museum of Civilization för $10 men jag gick inte dit. Faktiskt tyckte jag att det inte fanns så mycket att se i Ottawa och vår vistelse där vi var väldigt kort. Dock intressant att få besöka huvudstaden i Kanada. De hämtade upp oss vid Byward Market och Totem Pole och sedan åkte vi vidare till Montreal. Efter ytterligare två, tre timmar igen så var vi nu i Montreal där vi först checkade in på hotellet. På kvällen gick jag, Rita och två andra till en nattklubb (de flesta av alla studenter gick dit). Nattklubben var ok. Vi stannade där i kanske två eller tre timmar, sedan gick tillbaka till hotellet och tillbringade natten.  


 
  

     

Montreal

Lördagen (1/2) ringde vårt "Wake Up call" kl. 8.30. Vi hade egen tid då vi skulle äta frukost och alla skulle mötas vid bussen kl. 9.45. Vid kl.10.00 började vår rundvandring med vår guide vid Old Port, Mont Royal och Biodome. Måste säga att Montreal var så vackert med sådan fin utsikt. 
Vi gick runt och kollade och tog oss något att äta och fick prova på något riktigt sött och gott, Beaver Tales. Påminner lite grann som wienerbröd konsistens men med t.ex. Nutella, kanel, banan eller äpple på m.m. Mums!Egentligen var det mening att vi skulle åka ifrån Montreal till Quebec kl.13.15 men vi blev försenade. Under bussresan lyssnade vi på musik och tittade på film. Ca 17.00 var vi i Quebec. Först gick vi runt lite i och sedan gick vi till The Winter Carneval och hade det trevligt och roligt. Efter det gick vi till hotellet. Jag sov lite grann på rummet och när klockan började närma sig 23.00 gick jag och Rita till en nattklubb, Chez Dagobert med de övriga studenterna som ville gå dit. Vi hade tur för vi behövde inte betala någonting, vi var VIP. Jag tyckte om det stället, det var bra! Några timmar efteråt tog vi taxi tillbaka till hotellet och gick och la oss. Från hotellet var det ca 20 minuter till centrum. 

  
   Quebec

Söndagen (2/2) gick vi upp kl. 7.30, hade egen tid för frukost eller Buffé frukost en bit ifrån (bussen hämtade upp för dem som ville). Klockan 9.45 skulle vi träffas vid bussen igen för att gå på guidad tur runt om i Quebec. Det var blandning mellan liten busstur och resten promenad utomhus. Därefter blev vi avsläppta vid Chateau Frontenac och fick fritid för att besöka olika platser bl.a. The Winter Carneval igen (om vi ville), någonstans för att äta osv. Klockan var 12.30. Tre timmars åkande tittade vi ännu på film och sedan var det dags för att besöka ishotellet. Så häftigt men kallt var det! På kvällen gjorde jag inget särskilt, vi var för trötta att gå till nattklubb eller något annat. Vi stannade på hotellet och gick och la oss skapligt. 

Måndagen (3/3), dags för hemfärd. Vi vaknade upp ca kl. 7.00 för att göra oss i ordning. Klockan 8.30 skulle vi ha checkat ut från hotellet och börja vår resa tillbaka till Toronto. Någon timme efteråt stannade vi en snabbis för att de som inte hade ätit frukost kunde äta något. Sedan fortsatte vi att åka vidare. Innan vi tog oss hem till Toronto gjorde vi ett sista stopp i Montreal. Där gick vi runt på stan vid Catherine Street och kollade i affärer, jag köpte lite souvenirer (mannen i kassan kunde tala lite svenska! Han kunde säga: "Tack så mycket!" och "Varsågod!") och gick och åt på en pizzeria. Ca kl. 14.30 åkte vi ifrån Montreal igen mot Toronto. Vi gjorde ett sista stopp och kom tillbaka till Toronto ca kl. 21.00.


 
   

Winter Carneval (Quebec)
Det som var "typiskt" med den här resan var att The Winter Carneval skulle pågå. Det som var typiskt under denna händelse var pulkaåkning på is, på dubbelring (man åkte två och två) med snurr och annan övrig attraktion. Dubbelringen var så kul!
Det var kallt ute, men faktiskt inte så kallt jag trodde att det skulle vara. Det var en bonus. Där fick jag se fullt med snöskulpturer, några personer som fortfarande byggde skulpturerna, mat och mycket annat. De har en maskot, en snögubbe som kallas Bonhomme. 

    

                       

    

Ishotellet (Quebec)

Vi gjorde ett besök på ishotellet. Det är som det låter, ett hotell gjord av is och snö. Rummen är dekorerade i olika teman med sängar, nattduksbord osv. med väldigt fina dekorationer och detaljer. Bl.a. så hade de gjort ett hotellrum dekorerat som sovrummet ifrån disneyfilmen 
Frozen (sv. Frost) också byggt upp snögubben Olof från filmen av snö m.m. Det var väldigt kallt invändigt, man frös. 
Där hade de en bar och drinkar serverades i isglass med ett dansgolv och musik. Riktigt coolt!

*      *      *       *      *      *

Jag tyckte mycket om den här resan till franska Kanada. Måste nog säga att jag tyckte Quebec var bäst. Även att jag hade det lite svårt att kommunicera pga. att de talar franska hade jag ändå tur. Med mig var vi fyra som umgicks tillsammans. Två av dem kunde franska, den ena hade pluggat i skola sedan tidigare och den andra var från ett fransktalande land, Belgien. Jag hade det riktigt trevligt och väldigt kul under den här resan. Trots försening och småproblem blev det en väldigt lyckad resa trots allt. Är mycket nöjd över att jag åkte dit. Både The Winter Carneval och ishotellet var intressanta platser och aktiviteter att besöka. Rekommenderas stort!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments