Söndag, 22/9
Jag och tre kompisar (Belgien, Japan, Japan) var på ett köpcentrum, Eaton Centre. Först när vi kom dit gick vi för att ta ut pengar sedan började vi gå i affärer. Köpcentrumet var väldigt stort och vi kunde gå ganska länge för att se oss omkring i de olika affärerna. Jag skulle försöka leta efter ett par svarta jeans och några andra saker som jag behövde.
Efter ett tag kunde jag hitta det jag sökte efter och köpte bl.a. svarta jeans för ett hyfsat bra pris. När vi var inne på H&M så träffade vi en annan tjej från Japan som också gick på skolan som var bra kompis med en av oss. Jag lärde känna henne och tyckte det var roligt att få en ny kompis men även roligt att känna att man har en del gemensamma intressen. Hon var väldigt trevlig och hon följde med oss resten av dagen.
När det var dags för lunch så fanns det hur många val som helst. Om jag ville äta sushi eller annan asiatisk måltid så kunde jag äta det, om jag var sugen på pizza eller sallad kunde jag ta det. Mitt val blev till slut asiatiskt, kinesisk mat.
Inte så ovanligt för mig jag är ju väldigt glad åt att äta asiatisk mat. Maten var god.
När man beställde fick man själv bestämma vad man ville ha. Det fanns olika typer av kött/köttgrytor eller grönsaker/wokade grönsaker sedan fick man bestämma om man ville ha ris eller nudlar till. Jag valde två olika kött/köttgrytor med nudlar. Det var väldigt gott, men det var mycket mat upplagt men inget att klaga efter.
God mat för pengarna!

Efter vi hade ätit färdigt fortsatte vi att gå omkring och gick i affärer. De handlade lite och jag tittade efter mer jag behövde handla. Vi gick ut från Eaton Centre och fortsatte att gå omkring i staden och när klockan var runt 16.00, 17.00 kanadensisk tid behövde en av mina kompisar (Belgien) gå. Vi andra fyra gick till Tim Horton's för att köpa en varm drink för vi var lite frusna. Jag tog en Cappuchino. Där fikade vi, pratade och hade det trevligt.
Jag lärde mig lite om Japan och lite japanska och jag lärde dem lite om Sverige och lite svenska. Lite svårt för dem att uttala men de var duktiga. Dock när jag skulle försöka lära mig att prata lite japanska var det lite svårare för mig. Vi drack upp våra varma drinkar och sedan begav vi oss hem.



Det var en rolig upplevelse och lärdom!

Jag, Shiori, Yuki, Raissa & Haruka

* * * * * * * *

Måndag, 23/9
Efter skolans slut hängde jag med min rumskompis och hennes kompis från Venezuela till Scarborough Centre. Jag hade aldrig varit där förut. Det var väldigt stort det också, men när jag väl kom dit kände jag både lite hunger och trötthet. För att jag inte skulle fortfarande känna av min hunger och min trötthet bestämde jag mig för att köpa en kaffe och en macka för åtminstone kunna orka. Vi gick till ett fik och jag köpte min kaffe och macka medan de delade på en tårtbakelse. Efter ett tag kom det en kille (Venezuela) som hängde på oss och vi började gå runt i affärer. Även att letade efter saker jag behövde handla kunde jag inte hitta det jag sökte. Vi var där i ett par timmar, 2-3 timmar kanske.
Sedan gick vi till Cineplex för att de ville eventuellt gå på bio eftersom det är billigare med biobiljetter på tisdagar som låg i närheten till Scarborough Centre.

När vi var på väg hem kände jag mig trött men efter att ha hängt med dem hade jag det trevligt.
Det var roligt att åka ännu någon annanstans där man aldrig varit förut med andra personer.

* * * * * * *

Tisdag, 24/9
Tidigare hade jag och några andra bestämt att under en tisdag skulle vi gå på bio eftersom att det är billigare biljetter på tisdagar. Den dagen bestämde vi oss för att köpa biobiljetter till en film och gå och titta. Efter skolans slut gick vi först till Loblaw's mataffär som ligger nära skolan för att köpa lite att äta till biofilmen. Jag köpte en kaka med m&m's. När vi handlat det vi ville ha gick vi till närmaste spårvagn till biografen. Vi köpte biljetter till filmen "Art of The Steal", en action komedi. Innan vi gick in på biosalongen handlade vi lite mer att äta. Jag och en annan tjej delade på en popcorn, några köpte korv och nachos med dip. Sedan gick vi in. Det var ett ett tag kvar till att filmen skulle börja och det visades reklam, bl.a. nya filmtrailer till nya filmer som är pågång. Det var några filmer som vi kunde tänka oss att se en annan gång. Reklamen var ganska långvarig innan filmen började. När det snart var dags för att filmen skulle börja var det som en tävling/tävlingar med android/iPhone där man tävlade mot varandra. Man kunde tävla om man laddade ner en särskilt applikation. Jag har aldrig sett något sådant förut. Sedan började filmen!

Filmen tyckte jag var sådär i min smak. Det fanns stunder då den var lite rolig men jag kunde inte förstå handlingen för det var olika scener som jag inte tyckte satt ihop. Den var lite rörig i min smak. Man fick försöka lista ut några saker på egen hand. För övrigt hade jag det roligt och trevligt tillsammans med mina kompisar.

När vi var på väg hem var jag ganska mätt från min kaka och popcorn men ändå när jag kom hem bjöds det på mat och konstigt nog fick jag ner den goda maten med. Den kvällen var min mage full av mat och jag kunde somna mätt och belåten.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

(Glömde skriva i förra inlägg:)
"Lördag (14/9) var jag hemma hos en av mina vänners hem/värdfamilj, vi var 5,6 stycken med mig. Vi åt mycket choklad i olika former t.ex. chokladkakor, chokladkaka, varm choklad att dricka och spelade spel och pratade.
Det var roligt och då fick man lära känna dem ännu mer."

* * * * * *

Den här veckan har varit bra. Jag börjar komma in mer i engelskan och börjar hitta mer i staden och upptäcker nya platser här. T.ex. är China Town väldigt stort och jag tror inte jag har gått färdigt på långa vägar.




China Town & Air Canada Centre

En av dagarna var jag ute med en vän från Schweiz på stan för att jag skulle leta efter ett par svarta jeans och lite annat. Vi gick bl.a. in på H&M och kollade runt och provade lite kläder. Jag provade olika svarta jeans som jag letade efter men köpte inget.

Under lunchen den här veckan har jag ätit mat på en kinesisk och koreansk restaurang. På den kinesiska restaurangen åt jag kryddat kött eller korv (?), ris, ägg och någon inlagd grönsak med milkshake som efterrätt tillsammans med min vän från Belgien.
Att det blev en koreansk restaurang var vi inte medvetna om förrän vi fick se menyn, jag och min vän från Tyskland var båda sugna på nudlar. Jag beställde "Ramen" (= nudlar m. buljong). Det jag inte visste om var att jag fick ca 5 olika tillbehör vid sidan om. Kimchi och sjögräs kände jag igen men inte de andra, roligt att testa något nytt.
(Ibland har jag gått till den stora mataffären som ligger nära skolan, eller som igår, bara tagit en macka på Subway.)

Igår gick jag för första gången på basebollmatch tillsammans med några vänner. Matchen var mellan Toronto Blue Jays och New York Yankees. Arenan var väldigt stor med många sittplatser. I början tyckte jag det var coolt att se matchen och allt folk runtomkring heja på sina favoritlag men tyvärr visste jag inte om spelets regler och kände efter att ha tittat ett tag att det blev lite tråkigt. Det jag tyckte var lite roligt var att på skärmen kunde man se några åskådare som antingen vann något pris, började dansa eller bara hälsa till resten av alla som tittade. Ibland spelades musik under pauserna. Dock kändes matchen lite väl lång, men det var en ny och rolig upplevelse!



Raissa, Jag & Mégane

Varje dag hittar jag antingen en ny plats eller träffar jag nya vänner och lär mig något nytt i engelska eller om staden. Alltid är det något nytt som sker.

Likes

Comments

Min första vecka i Toronto har varit bra. De första dagarna var det mycket att fixa. Till exempel nytt kanadensiskt telefonnummer, ny adapter så att jag kunde använda mina laddare i väggen, hygienartiklar m.m. men i stort sätt har det gått bra. De första dagarna under veckan för mig handlade mycket om att kunna ta sig till och från min värdfamilj och skolan, att känna till delar av staden och vänja sig med sitt nya schema.
Jag trivs väldigt bra i min värdfamilj, de är väldigt omtänksamma och man lär känna dem ju mer dagarna går. Skolan är lagom stor för mig, där finns det en cafeteria (dock är priserna lite höga) där man köpa något smaskigt. Varje dag brukar man kunna köpa lunch där det går att välja på två olika måltider, om man inte vill äta de två måltiderna kan man köpa sig en macka, sallad eller annat fikabröd och kaffe. Istället för att äta på skolan varje dag så har jag köpt något annat i någon av restaurangerna som ligger i närheten av skolan och det är ibland godare.
Mitt schema för veckan kan variera beroende om man vill byta till andra lektioner t.ex. Reading & Vocabulary (läsförståelse och ordförråd), förberedelser för TOEFL- eller Cambridge prov eller andra lektioner.

Där jag bor i värdfamilj så delar jag rum med en tjej från Latinamerika, Ecuador som är i samma ålder som jag. Vi kommer bra överens och jag får även möjlighet att lära mig och träna spanska som jag också har läst tidigare i skolan i Sverige. I närheten av vårt kvarter bor en annan kille som kommer från Latinamerika, Mexiko. Vi tre har under första veckan gått tillsammans till skolan. Första dagarna umgicks jag en del med dem och genom dem lärde jag känna ännu fler från Latinamerika som t.ex. Venezuela, Colombia. Jag berättade för dem ganska tidigt att jag kunde förstå och prata lite spanska.

Jag har träffat nya vänner, bl a två tjejer från Japan och några andra från Europa, (t.ex. Tyskland, Belgien, Schweiz) de är väldigt trevliga och i samma ålder som jag. Det finns många från olika nationaliteter från hela världen, men mest från Japan eller Latinamerika som lär sig engelska på skolan. Man lär känna nya personer varje dag och särskilt om man har samma lektioner.



På vår första dag fick vi gå och besöka CN-Tower, ett stort utkikstorn för billigare pris och jag valde att gå. Det var riktigt coolt att se Toronto så långt upp ifrån, jag ställde mig på glasgolven därinne som man kan se långt ner över staden. Jag kände lite svindel eftersom jag är lite höjdrädd bland, men det gick hyfsat bra ändå.
Det var verkligen värt pengarna! :)
Jag har också varit och kollat in China Town, det är rätt coolt. Särskilt jag som kan förstå lite att de kinesiska tecknen. De säljer allt möjligt på gatan och i butiker för ett billigare pris. Där köpte jag bl. a. min adapter till mina laddare i väggen.
Under första veckan har
bl. a. min lärare berättat en del om Torontos Filmfestival som sker varje år. Där kan man under veckan se olika kändisar som går på röda mattan. Jag hörde bland annat att några jag lärt känna sa att de hade sett Taylor Swift och Nicholas Cage. Tyvärr kunde jag inte hitta ett bra tillfälle att gå.




Idag, söndag 15/9 så var jag och kollade på Niagarafallen. Kl. 9.45 träffades alla vi som skulle med bussen vid Queens Park och sedan åkte ca kl.10.00 ifrån Toronto. Första stoppet var på en vingård, "Konzelmann Estate Winery". Där fick vi se oss om och provsmaka olika sorters vin. Vi hade en guide som berättade om vinrankorna och om vinproduktionen.
Därefter åkte vi vidare. Under resan dit så hade vi en reseguide som berättade om olika platser påvägen till Niagarafallen. Innan vi besökte Niagarafallen så gjorde vi ett stopp i Niagara- on- the- lake. Det var ett mysigt område, dock var priserna ganska höga. Vi var ett litet gäng som gick och handlade något att äta som vi kunde hitta och satte oss på en bänk nära vattnet och var väldigt fint. Där fanns det en fiskmåsar och en del bin som ville vara med och äta och hålla oss sällskap. När vi ätit klart så fick vi skynda oss tillbaka för att åka vidare till Niagarafallen.
Jag försökte ta en del bilder, vi gick runt och kollade, köpte biljetter för att gå på "Maid of the Mist Boat Cruise". Även att man fick en regnkappa så blev man ganska blöt på båten av vattenfallet. Det var en trevlig upplevelse att vara där på båten och se vattenfallet/vattenfallen närmare fast jag kände mig lite kall och blöt. Vi gick till turist-shoppen och jag köpte två vykort med bilder på Niagarafallen.
Efter båtresan gick vi till Tim Horton (påminner lite om Sveriges Espresso house eller Coffee house) och tog oss något varmt att dricka och en macka för att värma oss. Det var trevligt och jag lärde känna dem. Jag hade inte pratat eller träffat de mycket förut. Det var jag från Sverige, en tjej från Latinamerika, Peru, tre tjejer från Japan och en kille från Sydkorea. Jag tyckte att dagen var riktigt rolig och hoppas att resten av nästa vecka kommer bli ännu roligare.








Shiori, Jag, Johana, Minami & Mai

Av att ha varit i Toronto i bara en vecka så känner jag nu att jag trivs bra här. Jag har träffat trevliga människor i skolan, har bra lärare och en bra värdfamilj. De kanadensare man har t.ex. frågat om vägen eller om andra saker har varit väldigt vänliga och hjälpsamma. Även att Toronto är en stor stad så är jag nöjd efter denna första vecka att jag valde den här destinationen. Det var rätt val!

Likes

Comments


Igår anlände jag ca 16.00 efter ha tagit flyget först från Arlanda, Stockholm till London Heathrow och sedan slutligen till Pearson Toronto. Flygningen kändes stressig och jag tyckte det kändes lite jobbigt ett tag, men när jag väl kommit till Toronto så gick allt annat bra.
När jag kom till min värdfamilj fick jag även träffa min rumskompis som är väldigt trevlig. Hon kommer ifrån Ecuador och är i gemensam ålder som jag. Jag tycker om min värdfamilj de är också väldigt trevliga! :)

Efter ha flugit långt så kände jag mig väldigt trött men ändå somnade man senare än jag trodde. Bara någon eller några timmar efter jag anlänt bjöd min värdmamma oss på mat som smakade väldigt bra.
Innan läggdags skickade jag några SMS till mina föräldrar för att de säkert skulle få veta att jag mådde bra. När jag nu hade landat och blivit placerad i min värdfamilj kände jag att jag kunde ta det lugnt och vila och prata med min nya rumskamrat.
Allt kändes bra och jag somnade med goda förväntningar!

Idag vaknade jag kl. 6.00 för att förbereda mig för min första dag på skolan som startade 8.30. Resan från min värdfamilj och till skolan tog ca 50 min att åka först med buss, sedan med tunnelbana och sedan spårvagn. När jag stod och väntade med min rumskamrat så kunde jag känna igen andra studenter som både i närheten av området och skulle ta samma buss som oss. Vi började gå tillsammans och det kändes bra att lära känna ännu mer nya personer. Första resan från värdfamiljen till skolan gick bra, min rumskamrat kunde hjälpa mig och visa vägen. Med hjälp av henne så kunde man känna sig lugn och säkrare, det gick bra.

På skolan så var vi väldigt många nya studenter och de delade ut papper och information och erbjöd alla att gå och se CN Tower, jag valde att gå och betalade avgiften. Så fort jag tagit hand om mina papper osv. så gick vi fram till några andra studenter, bl.a. träffade jag två tjejer som jag tidigare har haft e-mail kontakt med och de kände igen mig. Vi började umgås och jag lärde känna ännu fler studenter.
Under dagen gav de oss mycket information till exempel om skolan i sig, kursen, arbetarna som jobbar där och mycket mer. Runt klockan tolv var det en rast, tid för att äta lunch. Först gick vi ut i området och letade efter en restaurang, men efter ha letat ett tag bestämde vi för att gå tillbaka till skolan och äta något där, så det gjorde vi.

Efter vi ätit så var det dags att besöka CN Tower. Det var så coolt! Så högt och fin utsikt. Jag som ibland kan känna lite höjdskräck fick svindel när jag stod på glasgolvet och kunde se ner på hela stan osv. Häftigt men läskigt!




Raissa, Yuki & Shiori

Dagen slutade med att vi fick gratis pizza och nya scheman. Strax efter åkte jag och min rumskompis hem,några andra studenter från Latin Amerika skulle åt samma höll så vi följdes åt vägen hem. Vi gick sedan och köpte lite saker som behövdes på Drugmart i närheten där vi bor. Sedan åt vi mat.

Jag är väldigt nöjd med dagen, den var roligare än vad jag väntat mig. Än så länge trivs jag väldigt bra här i Toronto och jag hoppas att dagen imorgon blir ännu bättre.

Nu är det dags för mig att gå och lägga mig. Så jag säger:
God natt Toronto! "See you tomorrow!" :D

Likes

Comments