Måndag (2/11),

Idag har jag och min vän från Japan, Yuki varit på IKEA. Det var roligt och jag hade det trevligt. Vi träffades innan vid Sheppard- Yonges tunnelbanestation och sedan tog tunnelbanan mot öst till Leslie där vi tog en "shuttle bus" till IKEA.

Först när vi kom dit så gick vi upp till restaurangen och åt lunch, oss båda två hade inte äta något mer än frukost. När vi skulle beställa maten så föreslog jag några rätter som kunde vara goda och hjälpte henne att förklara för henne. Det första som jag bestämde mig för att äta var "svenska köttbullar", typiskt svenskt. Min vän ville också prova på det. Jag bjöd även henne på en chokladboll.
Efter vi hade ätit upp vår mat gick vi vidare och kollade runt.
Jag köpte ett par ytterligare handdukar (bra att ha) och sedan gick vi till matkiosken och kollade, och jag visade henne vad som var lite typiskt svenskt. T.ex. Kalles kaviar.
("Kaviar eller kaviar?", som är huvudämnet i brorsans video). Där köpte vi kaffe för bara 1$ och ställde oss vid ett bord och pratade.
När klockan närmade sig 18.30 började vi dra oss hemåt. Vi tog samma "shuttle bus" tillbaka, sade hej då till varandra vid Sheppard -Yonge och åkte hem åt varsitt håll.
Den här dagen tyckte jag mycket om.
Trevligt sällskap och lite saker från Sverige!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 271 Readers

Likes

Comments